Audiokniha Magdalena Dobromila

Zmizelá Šumava
Do osudů obyvatel Šumavy nemilosrdně zasáhly „velké“dějiny 20. století, nejprve obě světové války, poté odsun německých obyvatel, neprodyšné uzavření hranice a vytvoření vojenského výcvikového prostoru, kterému musely ustoupit nuceně vysídlené obce i osady. Emil Kintzl,…

Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru
Laskavé osobnosti působící magnetizujícím dojmem Jistě máte ve svém okolí někoho, kdo působí doslova magnetizujícím dojmem. Tito lidé mají dar přesvědčit druhé, aniž by téměř museli promluvit jediné slovo. Chtěli byste také být takovou osobností? Stát se jí můžete. Dr…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Kolmo na Moskvu
Máte někdy chuť vyrazit někam hodně daleko? Třeba na kole? Jen si říkáte, že na takovou cestu nemáte dost času? Milan Martinec ukáže, že i v rámci normální dovolené je možné střihnout si například tři týdny do Moskvy a zpátky. Nebo zajet přes Alpy a Pyreneje k pobřeží A…

Jak mluvit s dětmi o čemkoli
Průvodce krok za krokem, jak odpovědět na nejtěžší otázky vašich dětí. „Když lidé zemřou, kam jdou?“ „A jak se to miminko dostane do bříška dostane?“ „Proč má tmavší pleť než já?“ Nepropadejte panice. I když víme, že prvním krokem k hlubokému spojení s našimi dětmi je s…

Povídky podivných
Nejoblíbenější příběhy, které z lidové slovesnosti podivných sesbíral Millard Nullings, dobrý přítel Jacoba Portmana, pocházejí z různých částí světa a jsou v nich ukryty tajné vědomosti. Pověsti, legendy a mýty z historie ukazují, že podivní nejprve bez problémů žili v…

Nejhorší rodiče na světě
Jasně, někteří rodiče jsou trapní - ale na tuhle partičku nemají ani náhodou. Těchto deset příběhů o nejúžasněji hloupých maminkách a bláznivě hloupých tatíncích na světě vás rozesměje. JSOU STOVKY způsobů, kterými rodiče ztrapňují svoje děti. Když plivnou na kapesník a…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Francouzština na dovolenou A1-B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština na dovolenou A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při cestování, a hlavně na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, …

Hra o trůny - Bouře mečů
Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však po…

Kdo ví, kde budu zítra
Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…

Když se zlé věci stávají dobrým lidem
Rabín Kushner se po zkušenosti s nevyléčitelnou chorobou svého syna zamýšlí nad věčnou otázkou: Proč se zlé věci stávají nevinným lidem? Rabín Kushner, jako každý duchovní, mnohokrát pomáhal lidem překonávat bolest a zármutek. Ale teprve když se dozvěděl, že jeho třílet…

Prázdninový příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se domluvili, že by chtěli strávit léto podobně jako děti. A tak se rozhodli, že budou tábořit v lese. A co by to bylo za táboření bez stanu a lovení bobříků? Jenže ouha – stan doma neměli a bobříky také nikdy nelovili. Ale jak už je u nich dobrým zvyke…

Armabetton
Když se řekne beton, zní to bezpečně a solidně. Ani opravdu velké množství betonu člověka nevyděsí. Miliony tun betonu ve vesmíru nedaleko naší planety vás také o spánek nepřipraví. Ale co když se ta obrovská hmota začne pohybovat k Zemi? Hrozí zánik celého lidstva. Osu…

12 esejů
Výběr dvanácti esejů George Orwella je průřezem vizionářskou tvorbou kultovního britského autora. Eseje s širokým tematickýcm záberem vybral a interpretuje novinář a dokumentarista Václav Müller, který se dílem George Orwella dlouhodobě zabývá. Součástí jsou oceňované t…

Vůně toskánské lilie
Italská Florencie je dnes synonymem pokladnice uměleckých památek. V minulosti však měla rozhodující vliv i na politický život rozdrobené Itálie. Mimořádného věhlasu dosáhla ve 13. - 16. století. Z tohoto období prosperity vzešel i hospodářský a kulturní význam města. V…

Aladínova zázračná lampa
Viete deti akú moc má Aladínova zázračná lampa? Veľkú, preveľkú! Dokáže vyčarovať dary od výmyslu sveta, presúvať predmety na diaľku a ešte veľa veľa iného. Nie je ľahké ju získať. Aladín bude musieť za ňou prejsť kusisko sveta, zostúpiť do podzemia - do kráľovstva Duch…

Lidé lži
Fascinující pohled na lidské zlo. Americký psychiatr předkládá originální pohled na letitý problém lidského zla. Nedostatek vnitřní integrity a nejistota nás nutí podvádět druhé, žít ve lži a obelhávat sami sebe i druhé. Uzavíráme smlouvu s ďáblem, aby nás ochránil před…

101 esejů, které změní vaše myšlení
Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito…

Jak se tropí kočičiny
Kočka Majka a kočičí kluk Prokop už vyrostli právě tak akorát, aby mohli jít do kočičí školy. Je to škola jako každá jiná, jenže se v ní učí myšlapání, výškolezectví a další podobné předměty. A hlavně: kočičí škola začíná až o půlnoci.Vypráví: Jiří Lábus. Natočeno 1985…

Klekner
Můj přítel Klekner byl už od dětských let podivínský chlapec, a proto ho jeho vrstevníci nepřijali mezi sebe. To byl asi ten pravý důvod, proč jsem k němu přilnul já. Získal jsem si jeho důvěru a prožil s ním nezapomenutelné chvilky. Dospěli jsme spolu ke zvláštnímu poz…

Píseň krve
Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých d…

Moja cesta k ultra
V októbri 2006, deň pred svojimi štyridsiatymi narodeninami si Rich Roll, priemerný právnik žijúci svoj priemerný život uvedomil, aká budúcnosť ho s najväčšou pravdepodobnosťou čaká. S viac ako 20 kg nadváhy nebol schopný vyjsť schody vo vlastnom dome bez zastavenia. Bo…

Jack Reacher: Volný pád
{'cs': 'Jestli Jack tuhle šňůru zmizení a nešťastných náhod nerozmotá, přijde řada na něj…\nNa kalifornskou poušť spadlo z nebe něco nečekaného – a nebyl to déšť ani meteorit, nýbrž chlápek s přelámanými hnáty, kterého kdosi vystrčil z helikoptéry. A o pár dní později p…