Audiokniha Lucemburská epopej III

Jsou světla, která nevidíme
Marie-Laure prožívá s milujícím otcem, který pracuje v Muzeu přírodní historie, šťastné dětství v Paříži. Život ji však postaví před první těžkou zkoušku, když v raném věku oslepne. Tatínek jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti; n…

Temné variace
Temné variace jsou poctou hororu — žánru, který děsí i fascinuje, provokuje i hladí po duši. Oldřich Suchý v nich skládá hold mistrům a mistryním temnot, kteří formovali jeho čtenářské sny i noční můry. Každá povídka je jiná, a přece je spojuje cit pro jazyk, napětí a t…

Políbit tu správnou nevěstu
V životě June je všechno skoro dokonalé. Spolu se svými kamarádkami vede agenturu Wedding Dreams, vytváří fantastické dorty a okouzluje jimi své klienty. Tak co na tom, že v lásce to trochu vázne? Když do agentury přijde požadavek, aby zorganizovala zimní svatbu pro dce…

Alenka v říši divů
Mistrovské dílo plné kouzelných a potrhlých „ nesmyslů“ „Když ty uvěříš ve mně, já uvěřím v tebe.“ A o tom to je. Věřit. Snít. Milovat nesmysly. Přestat růst. Nikdy nezestárnout. Vítejte mezi potrhlíky. Malá Alenka si žije docela obyčejným životem. Ale jen do chvíle, …

Vánoční skřítek
Kouzelná atmosféra Vánoc může přilákat i vánočního skřítka, který umí plnit tajná přání. Když se mu to podaří, může zůstat na světě... Jaké je to ale přání a komu ho má splnit, na to musí přijít sám. Ve hře se objeví podivínský řezbář Damián, který skřítka vyřezal, kurá…

Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku
Proč vůbec stojíme o sex? A co je to vlastně láska? Tuto otázku si lidé kladou už tisíce let, přesto uspokojivá odpověď stále neexistuje. Autoři převádí řeč vědy a špičkového výzkumu do zábavného čtení a vysvětlují čtenářům, jak s vědeckými poznatky naložit. Probírají v…

Zloděj osudů
První díl temné fantasy série o střetu božské a lidské touhy po moci Magie. Kdysi ve světě lidí na Gambale zcela vládla, jenže jednoho dne se zničehonic vytratila a moc čarodějů pohasla. Teď hrozí, že se vrátí a uvrhne svět do chaosu, s jakým nikdo nepočítal ani v nejdi…

Březovský, Vondrovic: Nepovídej pohádky, Pohádka o Pohádce
První část našeho alba vypráví o zvláštní rodině, kde se jmenují děti Severák, Vichr a Vítr a kde tatínek dohlíží lidem na počasí. Staral se o to, aby byl den, aby byla noc, aby pršelo, aby lidem kvetly květiny... Nejstarší syn Severák obstarával tatínkovi zimu, když by…

Slzy zítřka
Dokáže být člověk na Marsu lepší? Osm letmo provázaných povídek nabídne prostředí smyšlené alternativní budoucnosti. Dálky už nejsou nepřekonatelným limitem, cesta na Mars se zpomalovačem metabolismu netrvá běžným spojením déle než letní prázdniny. Bohatství a moc leží…

Tsunami blues
Osobní kubánské zkušenosti a kontakty posloužily jako inspirace při psaní třetího románu Markéty Pilátové s názvem Tsunami blues.Příběh je zasazen do současnosti, ale jeho kořeny spočívají hluboko ve 20. století: Mladá trumpetistka Karla přijde v roce 2004 v Thajsku kvů…

Stvůra
V Holicích je nalezeno surově zbité a rozřezané tělo mladé dívky. Vyšetřování se ujímá výkonná a cílevědomá komisařka Laura Linhartová, nepříliš populární mezi svými spolupracovníky, spolu s novým kolegou Adamem Benešem. Hlavním podezřelým se stává nedávno usvědčený vra…

100 statečných - Host č. 70 - Jan Hofman 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Hofman (antikvář)

Kalmann a spící hora
Islandský Forrest Gump vždy přijde věcem na kloub. Kalmann Óðinsson, svérázný samozvaný šerif vesničky na nejsevernějším cípu Islandu, má mentální schopnosti Forresta Gumpa, ale je právě tak citlivý a vnímavý a snaží se přijít věcem na kloub. Třeba tomu, jestli byl jeho…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Grym, Němcová, Říha, Straka: Kmotr čert a 5 dalších pohádek
Celkem šest milých pohádek s tematikou čertů. Autory jsou Vladimír Straka, Pavel Grym a Božena Němcová.Album plné pohádek je namluveno Vladimírem Brabcem, Čestmírem Řandou, Jiřím Klemem a dalšími interprety.

Když má štěstí kliku
Šestiletý Jean a jeho svérázná babička. Dvojice, která je zárukou léčivě dobré nálady. Francie roku 1968. Jeanovi je šest let a matka ho ze dne na den nechá u jeho babičky. Na léto. Napořád. Vůbec to nečekal. Babička taky ne. Vycházet s babi Lucette není zrovna snadné, …

Z Hurvínkova kalendáře
Titul, který v dvanácti dílech "mapuje" měsíc po měsíci Hurvínkův rok, patří k tomu nejzdařilejšímu, co Miloš Kirschner se svými spolupracovníky za své dlouholeté éry natočil. Vtipně napsané scénky (Jiří Středa) dobře charakterizují jednotlivá údobí roku a dávají interp…

Alma I – Vítr se zvedá
Za svobodu se občas draze platí. Jenže za otroky ještě mnohem víc… Rodina třináctileté Almy žije v západní Africe v odlehlém údolí. Rodiče nechtějí prozradit, co je sem kdysi přivedlo, a děti mají zakázáno místo opouštět. Jednoho dne se k nim zatoulá tajemný bělouš a A…

Zatmění
Harry se vrací domů z Los Angeles, kde se marně snažil upít se k smrti. V patách má vymahače dluhů a před sebou vraždu dvou mladých žen. Ze zločinu je obviněn známý realitní magnát. Pokud Harry do deseti dnů najde skutečného vraha, zachrání několik lidí najednou. Jako s…

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Zamilovaný vinopalník, který uměl kydat hnůj
Nový velký bestseller od autora románu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel! Švédsko roku 1852. Chudý Smaland, hlad, bída, revoluční myšlenky – a taky spousta domácí kořalky. Mladý sedlák Algot, syn zprvu úspěšného chovatele prasat, zvládá kydat hnůj stejně suve…

Jedeme na dovolenou
Na Šumavu, do Itálie, do Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí, letadlem. S rodinou, přítelem, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sama, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, je nespočet, způsobů, jak se tam dopravit, celá řada, a možnost…

Ďábel v těle
Příběh lásky mladého studenta k vdané ženě v době 1. světové války. David Novotný čte z psychologického románu o skandální a nerovné lásce mladého studenta ke starší vdané ženě v době 1. světové války, nejslavnější knihy Raymonda Radigueta, pokládaného za zázračné dítě …