Audiokniha Loď plná nevěst

Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot
Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží zpívaných tentokrát v italštině.

Nohejl: Objevení planety Michovice
Humorné příběhy dětí trávících prázdniny u babičky a dědy v Michovicích. Babička a dědeček Strakovi netrpělivě očekávají své dva vnuky. Jaké je ale jejich překvapení, když nečekaně přistanou dva kosmonauti-průzkumníci, z daleké planety Praha. Kapitán Michal a poručík P…

Utiekol som z Osvienčimu
7. apríla 1944 sa v koncentračnom tábore v Brezinke, ktorý bol súčasťou koncentračného a vyhladzovacieho tábora Osvienčim, rozzvučali poplašné sirény. Ohlasovali útek dvoch väzňov. Tento hrdinský čin sa ako jedným z mála podaril dvom slovenským židovským väzňom Rudolfov…

Házím ti laso, kamaráde
Štve vás někdo? Vadí vám nadřízený či podřízený? Pošlete na něj LASO! Biomechanický kybernetický stroj tvaru mnohametrového lana zabije každého, za koho si zaplatíte! Nabízíme Vám novou formu řešení mezilidských vztahů! LASO zabíjí bezchybně. Připravte si jen pořádné …

Stojí za pokus
Natočit odvázané video se svým nepřítelem, navíc miláčkem baseballu Spencerem, nebyl můj nejlepší nápad. Tvrdil, že ho smazal. O pár měsíců později ale přijde s tím, že máme problém – a řešení? Skrýt se před médii v jeho domě u jezera. Tam zjistím, že je sexy svobodný t…

Ten, kdo stojí v koutě
Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň …

Zapalte hranici
Blíží se poslední dubnová noc, v níž podle pověr zlo sílí a musí shořet na hranici. V Bučině v Železných horách se chystá pálení čarodějnic. Anetu sem přitahují vzpomínky – na lásku a na smrt. Tady udělala nejhorší ze všech špatných rozhodnutí. Teď se do Bučiny vydává n…

Pan Kaplan má stále třídu rád
Miroslav Donutil (Hyman Kaplan), Ladislav Lakomý (prof. Parkhil) a další v seriálu o půvabně humorných jazykových a jiných potížích žáků Večerní přípravné školy pro dospělé v New Yorku. Sestřih mimořádně úspěšného rozhlasového seriálu z roku 1996. Překlad, úprava a re…

Bláznova smrt
Proč zemřel Jan Krempa? Byla to vůbec vražda? To do Meziboří přijíždí v roce 1967 z Prahy ve svém naleštěném kabrioletu vyšetřit kapitán Exner, muž s neskrývanou zálibou v krásných ženách a vybraném jídle. „TO VÍ JEN BŮH A SVATÝ VÁCLAV...“ Tak zní legendární věta vyšet…

Rychlá křídla
"Bez rizika to je nuda." Závodní stáj Red Bull Racing, silná a naparující se jako býk, kterého má ve znaku, existuje už dvacet let. Kniha popisuje dosud nevyprávěný příběh ze zákulisí týmu, který ovládl Formuli 1 a vypracoval se až na samotný vrchol automobilového sport…

Padrino Krejčíř - Gangster
Příznivci Jaroslava Kmenty se v této audioknize dozvědí o vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Tento titul vrátí posluchače na začátek kariéry Krejčíře do devadesátých let a na přelom tisíciletí. Posluchači se dozví, jak Krejčíř začínal, jaké podvody plán…

Billy Summers
Udělá jen poslední pif paf a vypaří se jako Houdini. Vystačí si ale s maskou, díky níž zatím osudu unikal? Už je to vážně naposled, protože si chce dopřát důchod s milionem na zapikolovaném kontě. Billyho Summerse přestalo naplňovat zaměstnání nájemného snipera, byť odp…

Ratajský les
Četba na pokračování z románu Aleše Palána , v němž autor na základě skutečných událostí tvaruje, dotváří a fabuluje příběh z padesátých let. V režii Markéty Jahodové účinkují Jana Stryková, Igor Bareš a Jan Hartl. Aleš Palán čerpal podklady pro svůj román Ratajský les …

Ptáci - Hlas pro tento den
Komentované nahrávky nejběžnějších a nejzajímavějších ptáků žijících v blízkosti člověka. Naučte se rozeznávat druhy ptáků žijících na uzemí ČR podle zpěvu a nejen to: získejte vědomosti o jejich vzhledu, místě hnízdění, stravě a rozmnožování.

Hastrman
Rozkročen mezi dvě staletí, několik pohádek a desítky mýtů vypráví Hastrman příběh zvířete s lidskými vášněmi, divoké krajiny a člověka, křehkého ve své špatnosti. V první části přijíždí do Staré Vsi její pán, volnomyšlenkářský šlechtic a podivínský diplomat, který se d…

Pan Auťák a pražské tajemství
Dan Brown po polski. Pan Tomáš, úředník polského ministerstva kultury pátrá po zmizelých uměleckých dílech, která se „náhodou“ objevují na aukcích v Praze a ve Vídni. Příběh jako by vypadl z knih Dana Browna. Vtipně napsané retro, které pobaví. Pan Tomáš je úředník pols…

Medúzy stárnou pozpátku
Poslouchejte pozorně a dožijte se ve zdraví vysokého věku. Elixír mládí a pramen nesmrtelnosti hledají lidé odjakživa a současný trend biohackingu to jen potvrzuje. Měříme své životní funkce, řešíme spánek a stravu… ale můžeme se při své honbě za kvalitním dlouhým život…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

100 statečných - Host č. 80 - Jan Čech 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Čech (letecký mechanik ČSA)

Dobrodružství lišky Bystroušky
Zpracovat v rozhlasovém prostředí román o lišce Bystroušce chce po nastudování četby Karla Högera velkou odvahu. Dramatizátorka Anna Jurásková tak byla postavena před nelehký úkol - přepsat humoristický román v nářečí do dvoudílné hry pro mládež. Jak se jí to povedlo? P…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Venuše v kožichu
Klasické erotické dílo autora, jemuž vděčí masochismus za své jméno. Strhující hra sexuální přitažlivosti, nadvlády a podřízenosti. Mladý muž Severin von Kusiemski se vášnivě zamiluje do Wandy von Dunajev, která v jeho očích ztělesňuje dokonalou ženu – chladnou krásku …

Nahoru na horu
Nejúspěšnější český himálajský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmí…

Učedník
Obětí přibývá jako na běžícím pásu, ale policie je stále bezradná. Mistr by na něho byl hrdý! Tým švédských kriminalistů vedený Torkelem Höglundem se snaží vypátrat zabijáka žen, který se podle všeho zhlédl v proslulém sériovém vrahovi z 90. let. Nicméně ten si nyní odp…

Svěrák: Pan Buřtík a pan Špejlička
Když se pan Buřtík a pan Špejlička poprvé setkali, dali se do smíchu. Smáli se sami sobě, vždyť jeden vypadal jako soudek a druhý jako tyčka. Ale hned si byli sympatičtí, skamarádili se azažili spolu řadu dobrodružství. K jejich komické dvojici patří také tři psi, kteří…