Audiokniha Letargie

Kodaňská Píseň písní
Příběh tří generací a jednoho domu, plný překvapení, radosti i smutku jako život sám… Uměnímilovný syn váženého dánského obchodníka a nespoutaná dcera majitele ruského cirkusu – když k sobě tahle nesourodá dvojice najde cestu, začne se odvíjet poutavá a nadmíru barvitá …

Ženy z Cínové hory
Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky. Vysoko v kopcích Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že právě proto si některé místní ženy dokázaly ucho…

Emma
Rozmohl se nám tady takový nešvar: vědět za druhé líp, co by jim prospělo. Zámožná Emma Woodhousová zůstala na Hartfieldu jen se stařičkým bolestínským otcem, jelikož guvernantka se vdala. Okouzlující jednadvacetiletá slečna náhle postrádá spřízněnou duši, a tak se ujím…

Hitchhiking to the sea (Stopem k moři)
Napínavý příběh v angličtině o cestování stopem po Evropě, který NENÍ pro rodilé mluvčí. NENÍ ani pro začátečníky. V tomto originálním příběhu pro středně pokročilé, je hrdinou mladík Viktor, který jednoho dne vyrazí stopem k moři bez peněz. Neví, kde bude spát, ale chc…

Smlouva s ďáblem
Hayes Flynn je arogantní blbec známý především svou zálibou ve skotské a ženách, přičemž si s žádnou neužije víc než jednou. Je to ten poslední člověk, pro kterého bych chtěla pracovat, jenže má tvář, od níž nedokážu odtrhnout oči, a čím déle jsme spolu, tím těžší je ho…

O poklad Ciboly
Brány se otevřely a lidstvo znovu zachvátila kolonizační horečka… Po událostech s mimozemskou protomolekulou a otevření prstencových bran mají lidé na dosah tisíc neobydlených světů. Do vesmírného pohraničí proudí osadníci hledající nový život – nebo prchající před tím …

Kořeny zla
Otakar Brousek, Vlastimil Brodský, Jiřina Jirásková a další v příběhu o úspěšném dramatikovi, který hledá námět k nové hře a přitom znovu nachází sám sebe. Hlavním hrdinou monologického dramatu je úspěšný a konformní dramatik, který se marně rozpomíná, o čem měla být je…

Všemi smysly
Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sexy potetovaný fešák, hokejová hvězda a zá…

Barabizna
Mates a jeho kamarádi mají vlastní youtubový kanál, ale moc lidí jejich videa nesleduje. Pak ale dostanou skvělý nápad – budou se natáčet, jak plní skautské bobříky! To, co zprvu vypadá jako velká legrace, se ale brzy změní v noční můru. Jaká tajemství ukrývá rozpadlý s…

Korespondence
Jeden z největších projektů historie audioknih. Více než třicet let 20. století v dopisech dvou kamarádů na život a na smrt. V celkem 561 dopisech se dva legendární klauni představují tak, jak je neznáme. Prožívají přes oceán všechny své pracovní úspěchy i nezdary a oso…

Časotvorba
Je váš časový deficit stále na hraně? Máte každý den pocit, že ačkoliv máte napilno, nedokážete se pořádně ničemu věnovat a vaše cíle míjíte? Pak je tato revoluční audiokniha přesně pro vás! Staňte se Časotvůrci a získejte zpět kontrolu nad vlastním dnem i životem V a…

Dveře do léta
Nejpůvabnější kniha velmistra žánru Roberta A. Heinleina stále zůstává čtivým dobrodružstvím a je po právu řazena mezi klasiku žánru sci-fi. „Byl jednou jeden kocour a ten neměl rád déšť. A sníh ho studil do tlapek. Ale choval pevné přesvědčení, že když se otevře dostat…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Jak správně krmit démona
Audiokniha Jak správně krmit démona by také mohla nést podtitul Příběhy pro každou hodinu jednoho dne. V tomto povídkovém souboru totiž najdete celkem dvacet pět krátkých historek pro velmi krátké přestávky. Vystupují zde vládcové i demokrati, bohové stejně jako démoni,…

Anežka z Kuenringu
Když se mladý český kralevic Přemysl Otakar II. ožení s téměř o třicet let starší vévodkyní Markétou Babenberskou, je tento diplomaticky dojednaný sňatek považován za oboustranně výhodnou politickou dohodu. To však platí pouze do chvíle, než začne být jasné, že Markéta …

Námi to začíná
NĚKDY TA NEJTĚŽŠÍ ROZHODNUTÍ MŮŽOU V ŽIVOTĚ VÉST K TOMU NEJLEPŠÍMU Lily se po rozvodu snaží vycházet s bývalým manželem Rylem co nejlépe, aby se oba mohli podílet na výchově téměř roční dcerky Emerson. Potom co se ale na ulici náhodou potká s Atlasem a nechá se od něj p…

Dračí carevna
Boj s temnotou a kouzly nikdy nekončí. Druhá část série Bohatýr. Červenák přepracoval slovanskou mytologii do temné fantasy a postavy známé z ruských bylin dostaly nový rozměr. Boj s temnotou a kouzly nikdy nekončí. Červenák přepracoval slovanskou mytologii do temné fa…

Třešně v rumu
{'cs': 'Co všechno způsobila bezmála měsíční cesta s cholerickým dědou (!) komunistou (!), kterého vzala jeho vnučka na vysněnou dovolenou na Kubu? Svérázné a humorné zápisky z cest, jež ve výsledku nejsou cestopisem, ale spíš deníkem bizarních situací v kubánských kuli…

Co se děje se světem?
Co se děje se světem? Náš svět prochází velkou proměnou a Václav Cílek se na ni dokáže podívat z rozmanitých úhlů pohledu a s vtipem. Úryvek z Koronavirového dodatku pozn. Možno ještě zkrátit Resilience je dynamická odolnost. Zatížíte kus oceli, prohne se, ale pak se …

Vyprávění a čtení o víně
Audiokniha, která potěší nejen milovníky vína! Výběr literárních textů na téma víno od známých českých autorů interpretují pánové Josef Somr, Miroslav Táborský, Rudolf Křesťan a Ivan Kraus. Vinařské povídky a fejetony z pera Karla Čapka, Miroslava Horníčka, Adolfa Hoff…

Hrabal: Ostře sledované vlaky
Bohumil Hrabal patří k vrcholným zjevům české literatury druhé poloviny 20. století, jeho dílo je překládáno do všech světových jazyků. Pro edici audiokniha se jeví tedy jako autor nejvhodnější. Kniha Ostře sledované vlaky vyšla poprvé v roce 1965 a v následujícím roce …

Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou, Požár v suterénu
Válka ve třetím poschodí, Pech pod střechou a Požár v suterénu - tři aktovky o nezvaných hostech Hrají: Viktor Preiss, Daniela Kolářová, Miroslav Donutil, David Novotný, Andrea Elsnerová, Miroslav Táborský, Barbora Hrzánová a další...

Bez naděje
Když se sedmnáctiletá Sky seznámí s Deanem Holderem – možná jediným klukem, jehož provází ještě horší pověst než ji – něco se v ní změní. S ním poprvé ucítí něco, co v ní všechny povrchní známosti předtím probudit nedokázaly. Holder ji uchvátí i vyděsí už během prvního …

Nesprávná nevěsta
Raven a Ares se znají leta. Ona je mladší sestra jeho snoubenky. On je muž, po kterém vždy tajně toužila – muž, kterého nikdy nemohla mít. Když se její sestra rozhodne neobjevit na vlastní svatbě, Raven nemá jinou možnost než ji u oltáře nahradit. Dohoda mezi mocnými ro…