Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Legenda o ctnostné Dobromile

Audiokniha Legenda o ctnostné Dobromile

Délka:

44 min

Čte:

Alois Švehlík

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Honba za meteorem

Honba za meteorem

Na počátku rozhlasové hry zpracované podle románu Julese Verna stojí senzační objev zlatého meteoru. Právě on je důvodem ke sporu o prvenství mezi jeho objeviteli, amatérskými hvězdáři. Současně se však z něho stane i předmět urputné a nenávistné rvačky o vesmírné milia

Obrázek podcastu Na zabití

Na zabití

Cizím lidem se nikdy nesvěřujte se svými problémy. Úspěšný podnikatel Ted Severson, který zbohatl na internetových startupech, při čekání na odložený let z Londýna do Bostonu toto pravidlo poruší. Snad proto, že vypije příliš mnoho martini, anebo že je neznámá Lily, kte

Obrázek podcastu Černá sanitka

Černá sanitka

Černá sanitka - výběr 38 současných pověstí, městských legend a děsivých příběhů, které sebral a komentářem doplnil Petr Janeček. Vyprávění čtou Kamil Halbich a Lukáš Hlavica, zasvěcené komentáře přednášejí Miroslav Táborský a Alfréd Strejček.

Obrázek podcastu Malý princ (1982)

Malý princ (1982)

"Co je důležité, je očím neviditelné," prozradí jednou Malý princ neznámému pilotovi, když se spolu setkají v poušti. To je ale jen jedno ze setkání, která čekají na Malého prince ve slavném příběhu o přátelství a lásce? Malý princ s Eduardem Cupákem. Historicky první n

Obrázek podcastu Společnosti

Společnosti

Osm nepatrných okamžiků, osm větších rozhodnutí. Na začátku všeho je vždy velká tržnice a záleží pouze na tom, jak kdo nakoupí. Ne každý příběh však musí skončit prohrou. Hodnocení už je na jiných. Sbírka jemně propletených osmi povídek zasazených do současnosti poukazu

Obrázek podcastu Odepsaní

Odepsaní

Do rodiny Adámkových, redaktora a účetní v penzi, má přijít podivná návštěva, pracovnice sociologické společnosti, která bude 24 hodin denně monitorovat jejich život. Tímto katalyzátorem se urychlí řada nastřádaných konfliktů a k jejich razanci přispěje i syn, kterého s

Obrázek podcastu Krvavé léto

Krvavé léto

Děj historické detektivky se odehrává v srpnu 1306, bezprostředně po olomoucké vraždě posledního přemyslovského krále Václava III. Nevyjasněné okolnosti královy smrti, kterou královský soudce Melichar z Roupova nedokáže vyřešit, ho staví do nepříznivého světla před nový

Obrázek podcastu Sonet tesaný do kamene

Sonet tesaný do kamene

Život geniálních umělců bývá často spletitý a trnitý. Také renesanční sochař, architekt a malíř Michelangelo Buonarroti se potýkal s nepochopením své tvorby a svého přístupu k životu.Sonet tesaný do kamene je rozhlasovou hru, kterou Jan Berger napsal i režíroval a která

Obrázek podcastu Smích prodlužuje život! 6

Smích prodlužuje život! 6

...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka

Obrázek podcastu Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. - Jménem koruny, jménem lásky

Karel IV. dovedl země koruny české k nebývalému rozkvětu, jen v soukromí jako by se mu štěstí vyhýbalo. Nebylo mu přáno, aby ho královským životem provázela milovaná Blanka. I když pak uzavíral politické sňatky, své manželky měl upřímně rád. Netušil však, že jediná Isab

Obrázek podcastu Sekyra

Sekyra

„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil

Obrázek podcastu Deník šílené manželky

Deník šílené manželky

Deník šílené manželky je druhou knihou Ireny Obermannové. Autorka sama přiznává, že je do jisté míry autobiografická a že ji psala v jednom z nejtěžších období svého života. Přesto se jedná o vtipnou, svěží a mimořádně čtivou knihu, která nenese stopy sebelítosti. Hrdin

Obrázek podcastu Tleskač

Tleskač

Jan Tleskač vyrůstá ve stínadelském sirotčinci na Rváčově. Jeho jedinou památkou na rodiče je kovový hlavolam ježek v kleci a v něm ukrytý medailonek s portrétem maminky. Chlapec musí svádět boj nejen s bandou místních výrostků, ale i s nelítostným Správcem či záhadným

Obrázek podcastu A to říkaj voni mně? Sto židovských anekdot

A to říkaj voni mně? Sto židovských anekdot

Židovský humor je nepřekonatelný. Svědčí o tom i řada sborníků židovských anekdot. Sto nejlepších z nedávno vydaného souboru editora Eduarda Světlíka jsme vybrali pro dvojici interpretů - Miroslava Moravce a Václava Postráneckého. Oba se při natáčení skvěle bavili. Snad

Obrázek podcastu O sexu s Jitkou Asterovou

O sexu s Jitkou Asterovou

Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali

Obrázek podcastu Drak spí

Drak spí

V zapadlé jihočeské vesničce se před čtrnácti lety odehrálo něco, o čem Eliščina matka už nikdy nechtěla mluvit. Dospělá Eliška se teď vrací, aby dávné události pochopila. Po jejím příjezdu však zmizí mladá žena a další je zavražděna. Spojitost zločinu se starým nevyřeš

Obrázek podcastu Moyzesová: Pověsti moravských hradů a zámků

Moyzesová: Pověsti moravských hradů a zámků

Milovníci lidových písní, oslavených a proslavených kapelou Čechomor a zároveň ti, kteří mají rádi tajemno, staré pověsti, strašidla a záhady, ti všichni budou mít na této desce pastvu pro uši i prostor pro vlastní fantazii. Hrady a zámky se ve své tajuplnosti odpradávn

Obrázek podcastu Navždy buď mou vévodkyní

Navždy buď mou vévodkyní

Lord Lysander Blackstone, příkrý vévoda z Montcroixu, usiluje o jediné: znásobit své už tak značné jmění. V životě se setkal s nejednou zradou, a proto drží emoce hluboko pohřbené. Když se však zdá, že by jeho pověst bezcitného člověka mohla ohrozit novou obchodní dohod

Obrázek podcastu Tři mušketýři (1995)

Tři mušketýři (1995)

Čtyři nerozluční přátelé a nesmrtelný příběh o odvaze, lásce a zradě, to je nejslavnější román velkého francouzského vypravěče Alexandra Dumase. Příhody královských mušketýrů Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana přinášíme v desetidílném seriálu. Oblíbenou čtveřici zt

Obrázek podcastu Malá mořská víla

Malá mořská víla

Audiokniha Malá mořská víla podle stejnojmenné pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andresena vypráví o tragické lásce mořské bytosti k pozemskému princi. Víla obětuje kvůli lásce to nejcennější co má - svůj hlas a život. Dojemný příběh v překladu Jaroslava Vrc

Obrázek podcastu Králík Karlík

Králík Karlík

Rozpustilé příběhy malého Vikyho a jeho nového kamaráda králíka Karlíka, odehrávající se na rodinné farmě uprostřed lesa. Nechybí v nich domácí zvířátka, legrace a nadpřirozené bytosti. Vyprávění doprovázejí tematické písničky pro celou rodinu v krásných aranžích nahran

Obrázek podcastu Račí princezna

Račí princezna

Mladý princ nestojí o žádné rytířské turnaje, raději jde k potoku pouštět lodičky a chytat raky. Není sice statečný bojovník, ale má dobré srdce a stará se o přírodu.Odmalička sní o račí princezně, o níž mu vyprávěla chůva. Jenže neví, kde takovou princeznu hledat. Král

Obrázek podcastu Lízat mraky

Lízat mraky

Spisovatel Daniel Rys, svobodomyslný muž a konzument životních potěšení, zažil turbulentní měsíce. Vyboural se na motorce, opustila ho láska jeho života, ale především se setkal se svojí dávno dospělou dcerou, o jejíž existenci neměl do té chvíle ani ponětí. O rok pozdě

Obrázek podcastu Nejdražší suvenýr

Nejdražší suvenýr

Třiatřiceletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původně svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím – to, když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naop

Obrázek podcastu Kedrigern a hlas pro Princeznu

Kedrigern a hlas pro Princeznu

Čarodějnictví už není co bývalo. Kouzla už nejsou tak mocná jako dřív a čarodějnické řemeslo jako takové pozvolna upadá. Ovšem rozhodnutí Cechu čarodějů přijmout do svého středu alchymisty je absolutně tou poslední kapkou do poháru Kedrigernovy trpělivosti. Kedrigern, m