Obrázek podcastu Léčba neklidem

Audiokniha Léčba neklidem

Autor:

Saki

Délka:

1 hod 26 min

Čte:

Rudolf Pellar

Vydavatel:

Audiostory

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jak se hladí duše

Jak se hladí duše

Autorská četba z knihy Jak se hladí duše (2020), souborů drobných textů a básní oblíbeného spisovatele a moderátora Františka Novotného, jako např. Studánky v srdci, Chvála otázek, Jak číst myšlenky, O hradech z písku, Jak jsem ani tentokrát neporazil Františka Nepila, …

Obrázek podcastu Myslet srdcem

Myslet srdcem

V červnu 2020 se Juliet Navrátilová se svou knihou stala hvězdou Duše K. Její kniha je v tištěné podobě bestsellerem. Jenomže je přímo stvořená pro poslech. Nyní si ji tedy můžete poslechnout v nezapomenutelném přednesu Jany Plodkové. Poslední kapitola vám pak přinese l…

Obrázek podcastu Jak porozumět člověku

Jak porozumět člověku

Osvojte si umění mezilidské komunikace. Občas se zdá, že jsme ztratili schopnost porozumět jeden druhému. Každému z nás byla od dětství vštěpována zejména pravidla chování, ale ohledně sounáležitosti a opravdového pochopení druhého člověka jsme se toho dozvěděli překvap…

Obrázek podcastu Designérem vlastního života

Designérem vlastního života

Nalezení problému + Řešení problému = Dobře navržený život Právě se nacházíte v bodě, kde hledáte problém. Jste na správné cestě, protože designérské myšlení klade na nalezení problému stejný důraz jako na jeho řešení. Designérské myšlení vám může pomoci posunout váš os…

Obrázek podcastu Vteřinu poté

Vteřinu poté

Stačí okamžik… a svět, jak ho známe, je v troskách Vysloužilý armádní důstojník John Matherson se přestěhoval s rodinou do Black Mountain v Severní Karolíně. Nedávno ovdovělý John a jeho dvě dcery žijí v přívětivé maloměstské rutině. Jednoho dne ji však něco naruší – n…

Obrázek podcastu Ničeho nelituju

Ničeho nelituju

Život plný kotrmelců. Na divadle, před kamerou, s velkou rodinou, ale vždy s jedinečným životním optimismem... Pětidílná četba ze vzpomínek Jiřiny Steimarové vznikla na základě knihy, kterou napsala spolu s publicistkou Kamilou Čížovou. Její podtitul, Život plný kotrmel…

Obrázek podcastu Někdy člověk nevypadá

Někdy člověk nevypadá

Dramatický monolog ženy, která rekapituluje vlastní život a řeší problémy s dospívajícím synem. Vynikající rozhlasové herectví Jany Štěpánkové v citlivé režii Hany Kofránkové.

Obrázek podcastu Smrt v oblacích

Smrt v oblacích

Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit. – Hercule Poirot V zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Te…

Obrázek podcastu Živého mě nedostanou!

Živého mě nedostanou!

Marvin není Chuck Norris! Marvin je zombie! Šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hororová fantasy. Marvin sype jednu hlášku za druhou, děj postupuje svižně kupředu a postavy ani trochu nešustí papírem. Tak šílená, drsná, krvavá a černým humorem opentlená hor…

Obrázek podcastu Pán prstenů - trilogie

Pán prstenů - trilogie

Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Obrázek podcastu Jindrové

Jindrové

Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Obrázek podcastu Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou

Terry Pratchett: Život v poznámkách pod čarou

Výjimečná příležitost poznat autora slavné Zeměplochy. Terry Pratchett byl jedním z nejzásadnějších autorů fantastiky posledního půlstoletí. Za svůj život dokončil 41 knih, které byly přeloženy do bezmála 40 jazyků, a jeho příběhy ze světa Zeměplochy, Dlouhého vesmíru, …

Obrázek podcastu Kořist a žold 1395

Kořist a žold 1395

Jan Sokol z  Lamberka a Hynek Suchý Čert z  Kunštátu a Jevišovic se proslavili jako vynikající vojáci v průběhu moravských markraběcích válek. Byli to ale i loupeživí rytíři, pro které zemské právo příliš neznamenalo. Poprvé se setkali v Bíteši, kde přívrženci markrabět…

Obrázek podcastu Aktivně – Angličtina na každý den

Aktivně – Angličtina na každý den

Poslechová učebnice obsahuje celkem 25 hodin interaktivních poslechových cvičení, které Vám umožní procvičit a upevnit již získané znalosti slov a frází. Cvičení „Rozuměj“ se zaměřuje na porozumění základních údajů zachycených informací podávaných rodilými mluvčími. Cvi…

Obrázek podcastu Prezidentské konzilium

Prezidentské konzilium

Prezident republiky leží na VIP oddělení největší nemocnice v zemi. O jeho léčbě má rozhodnout konzilium odborníků, ale za zavřenými dveřmi nejde jen o medicínu. Primář Josef Dressler se ocitá uprostřed hry, v níž rozhodují loajalita, strach a moc. Nemocniční hierarchie…

Obrázek podcastu ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk

ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk

Jeden svět nestačí. Dokonce ani dva Listerové v něm… Asi tak tři miliony let po vynálezu umělé inteligence je lidstvo na vyhynutí proto, že jediný člověk Dave Lister sedí v lochu bez vyhlídky na sex. Skopičiny časoprostoru ho uvrhly do kárného tábora gužifů na Lotomi 5,…

Obrázek podcastu Mechovky a trilobiti

Mechovky a trilobiti

Odkud se u nás na souši vzaly všechny pozůstatky moře? Přeneste se jedním šplouchnutím do příběhů tak mokrých, že by si i vodník došel pro ručník. Převalí vás divoké dírkonoščí city, budete sdílet bratrství prakovbojů i stýskání profesora Křemene po zlaté éře písku.Obs…

Obrázek podcastu Nečekaná láska

Nečekaná láska

Když nechvalně proslulý londýnský hejsek Michael Stirling spatří Francesku Bridgertonovou, okamžitě se do ní zamiluje. Jenže Francesce v té době zbývá pouhých pár hodin do svatby s Michaelovým bratrancem. Jenže to bylo tehdy, a teď je z Michaela hrabě a Franceska je vol…

Obrázek podcastu Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu, …

Obrázek podcastu Počkat, já jsem šéf?!?

Počkat, já jsem šéf?!?

Všechny aspekty vedení týmu na jednom místě Tato audiokniha není jen další průvodce managementem, je to nezbytný nástroj, který vám dodá sebejistotu a znalosti potřebné k tomu, abyste zazářili v roli manažera. Economy vás provede každým aspektem vedení týmu, od základů …

Obrázek podcastu Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy - Milénium 1 - trilogie Milénium hvězdy švédské kriminální literatury Stiega Larssona sklidila ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. Herec Martin Stránský v audio verzi první části tohoto románu exceluje. Známý novinář a sp…

Obrázek podcastu Poledňáková: Jak vytrhnout velrybě stoličku

Poledňáková: Jak vytrhnout velrybě stoličku

Literární podoba legendárního rodinného filmu jako audiokniha Úsměvný příběh malého chlapce Vaška, který se snaží veškerými silami obstarat si chybějícího tatínka, zná několik generací. Velkou oblibu si získalo nejen televizní, ale i knižní zpracování autorky Marie Pol…

Obrázek podcastu Život víry 2025/12

Život víry 2025/12

Život víry 2025/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Jakub Lofítek, Karolína Vološinová a Pavel Hromádka. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor s Reném Ferkem: V prostředí, kde jsem ž…

Obrázek podcastu Vzkaz v láhvi

Vzkaz v láhvi

Jak dlouho se nese volání o pomoc na mořských vlnách? Může ještě někoho zachránit? Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí téměř zapomenutá láhev se sotva čitelným dopisem uvnitř. První slovo vzkazu psaného krví je dánsky a znamená POMOC. Když se tahle podiv…

Obrázek podcastu Volání divočiny

Volání divočiny

O hlubokém přátelství mezi člověkem a psem. Dobrodružný román Volání divočiny je mistrovským dílem jak svým stylem, tak i proto, že povyšuje dobrodružné příběhy na úroveň klasické literatury. Buck je čtyřletý pastevecký pes hýčkaný svým pánem a jeho rodinou. Jeho živo…