Audiokniha Lazebník sevillský

Den wehrmachtu ve vysílání pražského rozhlasu
Den wehrmachtu ve vysílání pražského rozhlasu, rozhlasový pořad z programového cyklu Fonogramy přináší nově objevené části legendární reportáže redaktora Franty Kocourka z vojenské přehlídky nacistických vojsk 19. března 1939 na Václavském náměstí v Praze.

Život víry 2019/5
Život víry 2019/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čte Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * téma: Vztah s Neviditelným - Jako křesťané víme, že bychom měli trávit čas při modlitbě a čtení Bible. Ale co když nás to nebaví? Jak číst …

Král Oidipus
Jedna z nejdokonalejších a nejznámějších antických tragédií, o neodvratné síle osudu.

Život víry 2026/02
Život víry 2026/02 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Jakub Lofítek, Lenka Malinová a Daniel Zeman. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * 3333 kilometrů divočinou (rozhovor s Danielem Pumrem) Daniel Pumr se neboj…

Faktor Churchill
V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami; muže potýkajícího se s depre…

Anne z Avonlea
Příběh Anne ze Zeleného domu pokračuje. Díky její všetečnosti bude o vzruch postaráno! Ve druhé knize o Anne Shirleyové naše milá zrzka z kanadského Ostrova prince Edwarda přijímá místo učitelky v avonleaské škole. Zároveň se už ve věku šestnácti let rozhodne založit ok…

Proč bychom se netopili
Zdeňka Šmída, původní profesí učitele a středoškolského profesora (1937 - 2011), jenž však proslul především jako autor celé řady knih se sportovní a pedagogickou tematikou, proslavila hned jeho druhá kniha, kterou vydal v roce 1979 pod názvem Proč bychom se netopili an…

Vražedný koláček
Gemma už má po krk kancelářské práce, a tak si v Oxfordu otevře malebnou čajovnu. Když se ale v podniku najde tělo zavražděného amerického turisty, ocitá se mladá žena uprostřed záhady zahrnující dávno pohřbená tajemství oxfordské minulosti. Rozjíždí se vyšetřování, kte…

3x Salanderová & Blomkvist #2
3× Salanderová & Blomkvist Švédsko, a idyla? K smíchu. Tamní drsné vody melou břehy nejvíc. Ona je svéhlavá asociální osoba, tělo má samou kérku a její zraněné duši není co závidět, zato v komunitě hackerů nemá konkurenci. On je investigativní novinář a vypátrá každou…

Jak vidět sebe samé tak, jací doopravdy jsme
Dalajlama patří k největším duchovním autoritám současnosti. Již mnoho let nuceně pobývá v exilu, a snad právě proto může dobře zprostředkovat učení tibetského buddhismu lidem na Západě. Vnáší myšlenky buddhismu do kontextu naší duchovní tradice a způsobu myšlení a odha…

Ledová obluda
Další soubor deseti strašliváckých historek o dětech jako Hladový Hubert, Krutá Klotylda, Hnusná Háta, Mlsný Marcel, Superhvězda Stáza a dalších. Malá Elsie žije v Londýně roku 1899, kde to sirotci jako ona rozhodně nemají jednoduché. Během protloukání se v šedivých ul…

Cesta bez návratu
S návratem na Zemi se nepočítalo. Báječná sto třicítka měla na Marsu zůstat, vybudovat tu první kolonii a připravit tak půdu pro další příchozí, kteří přiletí, taky zůstanou a udělají z Marsu to, co se nepodařilo vytvořit na Zemi. Tedy místo, kde povládne rozum a cit a …

Dopamin
{'cs': 'Jak najít rovnováhu mezi potěšením a bolestí?\nTato kniha je o potěšení. Je ale také o bolesti. Hlavním tématem však je, jak najít křehkou rovnováhu mezi těmito dvěma protipóly, a proč je nyní více než kdy jindy nezbytné rovnováhu hledat.\nŽijeme v době neomezen…

Běsi z temného hvozdu
Slunečního světla ubývá. Bohové opustili zemi a ztemnělou krajinou se plíží běsové. Vprostřed hvozdů se v osamocených chýších a osadách skrývají poslední lidé. Před spáry démonů je chrání chatrné hradby nebo bariéry z kouzel. Kruté časy zde přečkává i lovec Mladen a dív…

Hovory o józe a mystice č. 14
Vysvobození mysli: Praxe vedoucí k vysvobození mysli Vysvobození mysli Ovládnutí mysli Zákonitosti, které mysl řídí Ovládnutá mysl jako základní předpoklad vysvobození Nejedná se o studiovou nahrávku.

Budování státu
Četba na pokračování z knihy Budování státu od představitele české demokratické žurnalistiky Ferdinanda Peroutky (1895-1978). Publicista a spisovatel v ní podal monumentální kroniku vzniku a konstituování Československé republiky v letech 1918 až 1923.Živým i věcným sty…

Strach
Mysteriózny triler plný hrôzy a strachu… Jozef Karika, autor mysterióznej Trhliny alebo mafiánskej trilógie Čierna hra: Vláda mafie, Čierny rok: Vojna mafie a Čierny kruh: Koniec mafie v hrôzostrašnom príbehu s nadprirodzenými prvkami prináša aj citlivé rozprávanie o to…

Strážci země
Olaw, jeden ze strážců Země, byl probuzen ze sladkého spánku v kmeni svého modřínu. Dozvěděl se, že jeden z dalších strážců není k nalezení, a jeho vždy usměvavý obličej se zachmuřil. V podobě puštíka se okamžitě rozletěl k městu. Divočina i zvěř kolem něj však začaly m…

Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem
Pohádkový příběh o hluboké proměně malého Nilse, který na cestě za svým napravením zažije plno dobrodružství. Je vůbec možné změnit neposlušného, sobeckého jedináčka, který nemá nikoho rád, v hodného kluka? Poslechněte si příběh o tom, že někdy musíme překonat sami sebe…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Putování za Svatým Grálem
Putování za Svatým Grálem je mimořádným dílem nejen v kontextu celého pětidílného cyklu, ale i v kontextu celého francouzského písemnictví 13. století. Dokonale zvládnutý mýtus hledání grálu se stává velkolepou metaforou cesty k osobnímu zdokonalení a k nadosobnímu řádu…

Nejdivočejší sny
Dylan Casablancasová je pro Rhylanda Coltridge zakázané ovoce – mladší sestra nejlepšího kamaráda a žena s pořádnou dávkou problémů. Jenže když okolnosti donutí oba sehrát roli zasnoubeného páru, hra na lásku začne být až nebezpečně skutečná. Sukničkář Rhyland je přesně…

1000 slov a 4000 fráz, anglicky-slovensky
Audiokniha k e-knihe rovnakého názvu. Obsahuje hovorové znalosti z angličtiny (pre Slovákov) a zo slovenčiny (pre anglicky hovoriacich), ktoré je lepšie vedieť ako prehliadnuť, ak sa niekto chce venovať tejto kombinácii jazykov = angličtina-slovenčina. Slová sú usporiad…

Anděl smrti
Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je…

Můj brácha tornádo
Říkají mi Julie a je mi devět let. Chtěla bych vám vyprávět příběh o sobě, o svých rodičích, kamarádkách, ale hlavně o bráchovi. Jmenuje se Jonáš a chodí se mnou do třídy, i když je starší. Má totiž ADHD. Někdy se mi zdá, že se chová jako tornádo. Chvíli neposedí, místo…