Audiokniha Láska, smrt a všechno zlý

Život: Moje cesta dějinami
Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Hranice stínu
Román českého spisovatele žijícího po roce 1948 v exilu líčí dramatickou cestu moderního vykořeněného člověka k nalezení vlastní identity: třicátník Prokop Randa se vrací do rodné vesnice, kde hledá klid a vyrovnání s životními neúspěchy.Účinkuje: František Derfler Reži…

Zátopkovi u Nepilů
Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře 1988 Dana a Emil Zátopkovi mi pomáhali, už je to dávno, skoro čtyřicet let, propagovat hnutí Buď fit. Ve šťastné chvilce se zrodil nápad seznámit je …

Za pohádkou kolem světa
K čemu je dobrý divotvorný hrnec? Jak se kalí drak a k čemu může být dobrý kocour v botách? Poznejte známé i neznámé pohádkové příběhy ze čtyř kontinentů. Poslechněte si nejkrásnější báje z Evropy i dálného orientu nebo Afriky. Audiokniha Za pohádkou kolem světa předsta…

Limonádový Joe
Český pohled do proslulého období americké historie, kdy správná volba nápoje mohla rozhodnout o mnohém! Tento román z pera Jiřího Brdečky je parodií na klasické westerny s Jesse Jamesem, Billy Kidem a Buffalo Billem. Knihu proslavil stejnojmenný film z roku 1964.

Volání divočiny - Mistři slova
Román Volání divočiny vyšel poprvé v roce 1903 a vypráví příběh psa, křížence bernardýna a skotského ovčáka, Bucka. Příběh se odehrává v období zlaté horečky na Klondiku. Buck, který vyrůstá u bohaté rodiny na jihu Spojených států, je prodán jako tažný pes na Aljašku. B…

Cmíral: Pohádky z vánočního stromku
Vánoční ozdoby - betlémská hvězda, skleněná rybka, vatový sněhulák a péříčkový anděl vyprávějí své pohádky… Mistrovskou interpretaci textů Pavla Cmírala umocňuje hudba navozující atmosféru Vánoc, kterou složil a nahrál Jiří Toufar.

Doktor Jajbolí
Bol raz jeden les, v ktorom okrem zvieratiek a stromov žil aj pán zverolekár – Doktor Jajbolí. Všetci ho mali radi, lebo vedel každému správne pomôcť s jeho boliestkou. Každé ráno budil obyvateľov lesa i mestečka krásny spev kohútika Zlatohláska. Jediný, komu tým liezol…

Hrubín: Jobova noc
František HRUBÍN (*17.9.1910 – †1.3.1971) Poéma Jobova noc vyjadřuje pocit ohrožení rodné země, Job zde není biblickou postavou, JOB=BOJ - obráceně znamená toto jméno BOJ. Rámcem a hlavní inspirací této sbírky byla válka, "bouřlivá noc", v níž si Hrubín vysnil churavého…

Úsměvy Karla Konráda
Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0436 vydaného Supraphonem v roce 1979: "...vidět svět znova nově, vidět každý den předměty znova a jinak, ucházet se o ně zrakem každý den a získat jich adobýt jich každý den znova, znamená stvořit každý den svět pro sebe a nežít z v…

Hurvínek a pohádky
Sedmnáctý titul archivní řady nahrávek Divadla S+H zahrnuje loutkovou hru Hurvínek a pohádka s hádankou /stopáž 42 minuty/ a dvě krátké scénky Loutkové divadlo u Spejblů a Cirkusová pohádka. Variace na pohádková témata se v repertoáru Divadla S+H objevují často a Miloš …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Spací vady
Divadelní hra Spací vady, která měla premiéru v říjnu 2010 v pražském Divadle Na zábradlí, je mistrně vystavěné drama pro tři herečky. Na neurčitém místě se v něm po smrti ocitají anglická prozaička Virginia Woolfová, americká básnířka Sylvia Plathová a výstřední milion…

Velký zeměpis malého světa
Igor Bareš čte kapitoly ze vzpomínkové knihy publicisty Milana Švihálka. Jako bys lovil slovíčka z hlubokých tůní Oty Pavla, kdy se jejich dno zdá být tak blízko, až se dotýká nebe. Míhají se v nich zlatí úhoři člověčiny a do čeřenu vzpomínek vklouznou tak samozřejmě, j…

Loď plná nevěst
Píše se rok 1946. Druhá světová válka skončila a po celém světě začínají mladé ženy plnit sliby, které daly mužům, za něž se během války provdaly. V australském Sydney se čtyři ženy připojí k dalším šest set padesáti válečným nevěstám na neobvyklé cestě do Anglie na let…

Tři večery s dědou aneb Vyprávění o Pučálkovic Amině
Další z úspěchů dlouholetého tvůrčího tandemu dramaturgyně Jaroslavy Sterjčkové a režiséra Jiřího Horčičky. Rozhlasová inscenace, která vznikla na motivy slavné knížky herce Jindřicha Plachty.

Jak si správně přát
Utvářet si svůj život tak, aby člověk dostal ve správnou chvíli to, co právě potřebuje – partnera, auto, bydlení – kdo by to nechtěl! Pierre Franckh nám na základě 7 praktických pravidel ukazuje, že se tato přání mohou stát skutečností a že každý může získat schopnost d…

Liška Bystrouška
Klasické dílo české literatury, v podání Arnošta Goldflama, plném nadčasového humoru a porozumení, zůstává i dnes otevřeno posluchačům všech generací. Příběh lišky, kterou našel opuštěnou místní revírník a vychoval ji mezi domácími zvířaty dal vzniknout proslulé opeře L…

Madynka zachránkyně
Trochu nezkrotnou a velmi podnikavou holčičku už možná znáte z první stejnojmenné knížky. Madynka vás opět nezklame - stále srší nápady a hned je uskutečňuje za horlivé asistence mladší sestřičky Lízy. A protože má dobré srdce i smysl pro spravedlnost, zachraňuje své bl…

Hipík
Ve svém zatím nejvíce autobiografickém románu se Paulo Coelho vrací do svého mládí, do doby přelomu 60. a 70. let 20. století. Mladý Brazilec Paulo a Nizozemka Karla se setkávají v Amsterdamu, tehdejším ohnisku hnutí hippies, který se stává jedním z cílů Paulovy první c…

Sekora: Příhody brouka Pytlíka
Známá dětská knížka ilustrátora a spisovatele Ondřeje Sekory o dobrodružstvích, které zažívá kamarád Ferdy Mravence, popletený a legrační brouk Pytlík. Vždy ochotný pomoci, brouk, který všemu rozumí, všude byl a všechno dovede, ale zároveň také všechno dokonale zamotá. …

Kde máš bráchu, Metude?
Historie s úsměvem, ale i respektem. Cyril s Metodějem mají nejen u nás spoustu soch. Číst o sochách se strnulým výrazem ve tváři však velká zábava není. Soluňští bratři proto udělali v této knize úkrok stranou a jsou z nich normální lidé s přednostmi i drobnými nedosta…

Dobrá, Jeevesi
Bertie Wooster se po rozmíšce se svým komorníkem ve věci večerního úboru rozhodne vzít pro změnu věci do vlastních rukou. Určitě dokáže sblížit plachého Gussieho Fink-Nottlea, zamilovaného do Madeline Bassettové, s objektem jeho snů lépe než Jeeves. Pokus však neblaze z…

Někdo mě má rád
Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko…

Cesta kolem světa za osmdesát dní
Nebýt sázky v Reformním klubu, těžko by se usedlý anglický džentlmen Phileas Fogg rozhodl objet za 80 dní celý svět. Na cestě zažívá se svým věrným sluhou Passepartoutem četná dobrodružství, která mu přinesou nejen slávu, ale i štěstí v lásce... Dramatizace: Ondřej Nef…