Audiokniha Láska je kurva a jiné povídky

Mé tety jsou víly
Jak vypadá lidské štěstí? Jakou má podobu? To se v pohádkovém příběhu pokusí zjistit tři postarší víly - Celestýna, Rozalína a Marmelína v podání Věry Kubánkové, Marie Marešové a Stelly Zázvorkové...

Čísla nelžou
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická…

Zmizelé dívky
Ve wiltshirské venkovské krajině se nachází Ďáblova štreka – strašidelná cesta, v jejímž okolí se dějí podivné věci, ať už jde o sérii úmrtí nebo pláč dítěte ozývající se z noční temnoty. Případ Olivie Rutherfordové je však tím nejznepokojivějším. Čtyři dívky jely domů …

Dvě mikrokomedie s Jiřím Krampolem
Komediální talent herce Jiřího Krampola (11. 7. 1938-26. 7. 2025) připomínáme dvojicí zřídka uváděných mikrokomedií z roku 1998. První z nich nese podtitul Malá komedie pro dva hlasy a sekunduje mu v ní Václav Vydra jako úředník. Ve druhé mu hereckými partnery byli Jiři…

Zotročení vášňou
Brynhild Hendriksenová sa na kráľovu žiadosť musí vydať za nemilovaného muža. Dohodnutou svadbou sa má uzavrieť mier medzi dánskym a nórskym územím, ktorý visí na vlásku, odkedy Harald I. Modrozubý prijal kresťanstvo a núti svojho škandinávskeho spojenca, aby sa vzdal s…

Cesta Steva Jobse: iLeadership pro novou generaci
ADK uvádí: Autor knihy Jay Elliot, bývalý Senior Vice President společnosti Apple Computer a muž, kterého si Steve Jobs vybral za svého blízkého spolupracovníka, vede posluchače na pozoruhodnou cestu Jobsovou úžasnou kariérou. Přináší živé příklady náročných úkolů a vít…

Nelituju ničeho
LŽEME. ZRAŇUJEME. MILUJEME. Morgan Grantová si nepřeje nic jiného, než aby její šestnáctiletá dcera Clara neopakovala tytéž chyby, kterých se v mládí dopustila ona sama. Vdala se příliš mladá a otěhotněla velmi brzy. Své sny musela odložit na neurčito a pro Claru si př…

Hunger Games - komplet 1. - 3. díl
POZOR! Audioknižní komplet - Zakupte si komplet Hunger games a ušetříte až 148 kč. Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. To jsou Hunger games... Šestnáctiletá Katniss chce nejprve jen zachránit svou sestru, která byla do této zvrácené reality …

Píseň ledu a ohně
Píseň ledu a ohně - audiokniha obsahuje kompletní epickou ságu George R. R. Martina, která se stala předlohou pro známý seriál HBO Hra o trůny! Autor George Raymond Richard Martin. Čte František Dočkal. Souborné vydání obsahuje všechny dosud vydané díly: Hra o trůny, St…

Jsem to já?
Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Jan Vojáček: Umění být zdráv
Proč neustále roste počet chronicky nemocných lidí? A proč si s těmito chorobami současná medicína neumí poradit? Jak naslouchat signálům těla a napojit se na svou skutečnou podstatu? Jeden z nejuznávanějších představitelů funkční medicíny Jan Vojáček vám ukáže, jak ve …

Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor
Původní titul DM 15252 "Praha, jak ji vidím já / Sochařův konfiteor" vydal Supraphon v roce 1965 - nyní titul s vyprávěním malíře JANA SLAVÍČKA ( *22. 1.1900 - † 5.4.1970 ) a sochaře KARLA LIDICKÉHO (*17.6.1900 - † 21.5. 197) vychází poprvé digitálně.

Mrtvola v brnění
Je říjen roku 1306. Na oslavu zvolení nového českého krále Rudolfa Habsburského se na rynku Většího Města pražského koná rytířský turnaj. Jako první se mají utkat přítel a oblíbenec nového krále, rytíř vítězící ve všech turnajích, Hartmann z Kuenringu, s českým šlechtic…

Posedlé dítě
Na hřbitově je nalezen brutálně zavražděný muž. Krátce nato se najde znetvořené tělo malého chlapce. Londýnská korespondentka Nora Sandová si začíná myslet, že obě vraždy souvisejí s rozvodem slavného páru – hvězdy dánské reality show a ruského oligarchy, kteří mezi seb…

Kubula a Kuba Kubikula
Známá pohádka Vladislava Vančury z časů ušatých čepic o povedeném medvědáři Kubovi, jeho svěřenci medvědu Kubulovi a vymyšleném strašidle Barbuchovi, kteří se po setkání s rychtářem dostanou až do vězení ve Vařečkách a Hrncích.Osoby a obsazení: Kuba (Jan Hartl), Kubula …

Kolo času V.: Oheň z nebes
„Za obzorem propuknou bouře a oheň z nebes očistí zemi. Bez zničení není vykoupení, není naděje na této straně smrti.“ V Randu al’Thorovi by už málokdo poznal plachého ovčáka z Dvouříčí. Stal se z něj zdatný šermíř i respektovaný vůdce a je také čím dál zběhlejší v usmě…

Životopisy císařů
Životopisy římských císařů od Caesara po Domitiana zachycují osobní život a povahové rysy jednotlivých panovníků. Suetonius se narodil v r. 70 n. l. a působil jako římský císařský archivář. Jeho nejznámějším dílem jsou tyto životopisy.Životopisy mají podobnou strukturu,…

Putování
Víc než jen cestování. V současnosti přišlo do módy poutnictví. Zdá se, že mnozí lidé touží po dlouhodobějším putování. Jak si ale tuto touhu vyložit? Po čem ve skutečnosti touží ti, kdo si berou na pár dní volno, aby mohli být v přírodě? Je to jednak touha vystoupit z …

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Severní zámek
Tam, kde vládne smrt a čas se zastavil, kde nit osudu neubíhá, vězní zrádný troll princeznu Astrid. Podaří se rybáři Halvorovi rozluštit poselství run a princeznu vysvobodit? Uslyšíte v původní rozhlasové pohádce s nádechem severského mýtu z roku 1986. S Martou Vančurov…

Dědictví skotských templářů
Tajemství templářského pokladu. Vražda na skotském hradě. A pravda, která může zabíjet. Lingvistka a historička Afrodita Rossová publikuje nález pokladu ukrytého templáři na Templštejně, a to samozřejmě vyvolá zájem nejen odborníků. Obrátí se na ni její skotský strýc Ma…

Zakliata hora
Aj vy ste si všimli, že zakliate či začarované hory majú rozprávkari akosi v obľube? Veď koľko rozprávok sa už narozprávalo o zakázaných lesoch, kde na hrdinov číha strašné nebezpečenstvo, kde nikto nesmie vstúpiť a kde sa za tajomných okolností dejú tajomné veci? Stráá…

Vlčpanna
Vlčpanna žije s kmotřičkou, sbírá byliny a těší se z náklonnosti kováře Petra. A právě v tuhle chvíli se dozvídá do té doby skryté tajemství - má bratra Wolfiho. Už jeho jméno napovídá, že to není obyčejný muž, ale napůl člověk, napůl vlk, snad i vlkodlak! A dívka se ro…

Netopýr
Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do …

Matrix: božský zdroj
SVĚTOVÝ BESTSELLER Kvantová teorie potvrzuje šokující praxi – naše myšlenky mají moc změnit svět! Průkopník kvantové teorie, Max Planck, kdysi šokoval celý svět tvrzením, že existuje jakýsi zdroj, v němž se rodí úplně vše, co tvoří náš svět. Autor této knihy pátral více…