Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Audiokniha Kůň s krávem neboli Svatba po hanácku

Délka:

1 hod 9 min

Čte:

Vladimír Fišer

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Milý mouřeníne - milý Béďo

Milý mouřeníne - milý Béďo

Zlata Kufnerová: Milý mouřeníne - milý Béďo. Odvrácená tvář klasiků marxismu aneb Píší si otcové proletariátuŽe si Karel Marx a Bedřich Engels psali o kapitálu, asi nikoho nepřekvapí. Nečekané ale je, že to bylo velmi často o nedostatku toho jejich díla. V rozhlasové k

Obrázek podcastu Polednice Plešatá palice

Polednice Plešatá palice

{'cs': 'Kouzla a duchové existují!\n\nStrhující příběh současných puberťáků zakotvený v českém folkloru, plný hrůzyplné atmosféry i morálního ponaučení, v audioknize načtené samotným autorem. \nStrašidelný až hororový příběh party čtyř teenagerů, kteří v sobě objeví sch

Obrázek podcastu Poezie pro školu a život

Poezie pro školu a život

Původní EP 08 0234 "Poezie pro školu a život" vydal Panton v roce 1972 - nyní titul s ukázkami z tvorby básníků Svatopluka Čecha, Jana Nerudy, Petra Bezruče, Karla Hynka Máchy, Vítězslava Nezvala, Oldřicha Mikuláška, Petra Bezruče, Karla Jaromíra Erbena, Františka Halas

Obrázek podcastu Nahá s Davidovou hvězdou

Nahá s Davidovou hvězdou

Mrtvá žena v lese. Stopy vedou do židovské komunity. Jak souvisí nález mrtvoly mladé ženy v pražské Šárce s předcházející neobjasněnou vraždou mladé dívky? Stopy vedou do historie židovské komunity. Sobotní procházka slunečnou přírodou se poněkud vymkne. Místo romantick

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 6 - Šípková Ruženka & Sindibád námorník & Sultánov šašo

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 6 - Šípková Ruženka & Sindibád námorník & Sultánov šašo

Šípková Ruženka, Sindibád námorník, Sultánov šašo - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Kolonie

Kolonie

Temná upírská detektivka od autorky bestsellerů Kříďák, Upálené a Závěj. Barbara Atkinsová přijíždí do zapadlého aljašského městečka Deadhart vyšetřit vraždu středoškoláka, která na první pohled vypadá jako jasný útok upírů. Ti žijí v nedaleké kolonii, a i když už nesaj

Obrázek podcastu Útěk na koloběžce

Útěk na koloběžce

I lidé s mentálním postižením mají své potřeby, příběhy a bláznivé činy. Lehce humorná a provokativní sonda do milostného života mladíka, který má o kolečko méně v hlavě, ale o kolečko více v srdci, a na dvou kolečkách prchá z ústavu sociální péče. Laurin Petrska se nar

Obrázek podcastu František Nepil v Dobrém jitru

František Nepil v Dobrém jitru

Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Obrázek podcastu Kincl: Rákosníček a rybník

Kincl: Rákosníček a rybník

Vodní skřítek Rákosníček z rybníku Brčálníka se stal jednou z nejoblíbenějších postaviček kreslených televizních večerníčků. Vymyslel ho spisovatel Jaromír Kincl, nezaměnitelnou podobu mu vtiskl osvědčený výtvarník a animátor Zdeněk Smetana, svůj hlasmu propůjčila hereč

Obrázek podcastu Šikmý kostel 3

Šikmý kostel 3

Šikmý kostel - Třetí díl Románová kronika ztraceného města - Léta 1945–1961 Součástí je i pdf 64stránkový booklet s medailony reálných postav a jejich fotografiemi a s fotografiemi zmiňovaných míst, plakátek s diagramem osob a mapou Karvinné a okolí. Karin Lednická s

Obrázek podcastu Setkání u kulatého stolku III

Setkání u kulatého stolku III

Setkání u kulatého stolku č. 7 a č. 8 z roku 1994 s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem a Jiřím Justem Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 7: Řeč, jazyk, slova Téma Setkání č. 8: Naše řeč a to, jak s ní zacházíme

Obrázek podcastu Spiknutí oběšenců

Spiknutí oběšenců

Kolem hradu Ostrý se šíří tiché zlo. V okolí přibývá vražd a ze šibenice zmizela těla trestanců. Kolem hradu Ostrý se šíří tiché zlo. Ze šibenice zmizela těla trestanců a je zavražděn rychtář. Oldřich z Chlumu se pouští do vyšetřování v utajení. Poblíž Benešova nad Plo

Obrázek podcastu Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce. Darrell Standing si však i v těchto podmínkách dokázal získat svobodu, jakou poznal jen málokdo.

Obrázek podcastu Valard & vejce na draka

Valard & vejce na draka

Převážně nevážná fantasy, kořeněná přirozeně nadpřirozenými bytostmi, krví, chtíčem a halucinogeny. Prvotina libeňského kováře, Jana M. Horna, popisuje pouť Valarda a jeho drakonického přítele, z bodu A do bodu B, zatímco vnáší do žánru humor, absurdno a moment překvap

Obrázek podcastu Život víry 2021/5

Život víry 2021/5

Život víry 2021/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Brát Boha za Slovo Jak číst Bibli, abych z toho měl užitek? A co když ne

Obrázek podcastu Pohádky tisíce a jedné noci 1-10

Pohádky tisíce a jedné noci 1-10

Král Šahrijár se zklame v lásce, z pomstychtivosti si pak každý den bere novou ženu, a když s ní stráví noc, dá ji ráno zabít. Potom však pozná vzdělanou a krásnou Šahrazád, která si zachraňuje život tím, že svému manželovi vypráví po dobu tisíce a jedné noci zajímavé a

Obrázek podcastu O čertu Pepiášovi

O čertu Pepiášovi

Čert Pepiáš byl v pekelné škole samá poznámka, ba i dvojka a trojka z chování, protože neuměl zlobit. Když ho poslali do služby mezi lidi, deset let do pekla nikoho nepřinesl, a proto se tam jednoho dne pro svou dobrotu nesměl vrátit. Stal se školníkem v Jičíně a pomáha

Obrázek podcastu Divné děti a smutná kočka

Divné děti a smutná kočka

Co když ta smutná kočka patří opravdické čarodějnici? Prázdniny jsou už pomalu na odpis, ale na Milu s Petrem ještě čeká pořádné srpnové dobrodružství. Milini rodiče si totiž pronajali chalupu na venkově, kde dvojice svérázných kamarádů narazí na pár podobně „divných“

Obrázek podcastu Vypravěč

Vypravěč

V příběhu malého Vítka Kříže a jeho bratra Jáchyma se ocitáme na Běstvinách, na místě jako stvořeném pro prastarou legendu, ve které se na konci zámecké zahrady hýbe obrovský kompost. Hluboko pod zemí prý žije červ, kterého je třeba krmit – radostí, strachem, výčitkami

Obrázek podcastu Vánoce Smolíka McFiggina

Vánoce Smolíka McFiggina

Výbor z humoristického satirického díla proslulého kanadského spisovatele. Jeho humor je vlídný a hluboce humanistický stejně jako díla spisovatelů, k nímž se autor hlásil- Charlese Dickense a Marka Twaina. Lacock dokázal ve svých povídkách s laskavým úsměvem a někdy i

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Hra s ohněm

Hra s ohněm

Doylova povídka Hra s ohněm vypráví o jednom spiritistickém experimentu, jehož středobodem je bájný jednorožec, který se náhle zjeví v jídelně...Literární otec známého Sherlocka Holmese byl vystudovaným lékařem; a právě do lékařského prostředí, i když v poněkud bizarníc

Obrázek podcastu Tak se ti hlásím…

Tak se ti hlásím…

Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko

Obrázek podcastu Staré řecké báje a pověsti 1

Staré řecké báje a pověsti 1

Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Obrázek podcastu Tanec papírových draků 2: Hon

Tanec papírových draků 2: Hon

Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil