Audiokniha Krotitel rizik podnikání zasahuje ve výrobě nábytku

Slavnosti sněženek
Povídkový soubor z pera jednoho z nejosobitějších českých spisovatelů, který se stal předlohou pro stejnojmenný kultovní film Jiřího Menzela z roku 1983. Soubor Slavnosti sněženek obsahuje šestnáct povídek (Polomy v lese, Hostinec u Bernarda, Pan Metek, Na zahrádce, Krá…

Nejkrásnější pohádky - Kocour v botách
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Kocour v botách v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Na vlně 57 metrů
Poznal tajemství jihoamerických džunglí, procestoval Spojené státy i Evropu. Pracoval na zaoceánských parnících, setkal se s válečnými hrdiny i desperáty amerického Středozápadu. Své příběhy sbíral v rozpáleném Orientu i na dálném mrazivém Severu. Otakar Batlička, jeden…

Nejen růže
Nahrávka je komponována jako pásmo složené z úryvků hercova repertoáru v 90. letech minulého století (v divadle Kašpar, Minor, ve Viole, Lyře Pragensis, v čajovně Herba Magica i v produkci AudioStory), z literárních ukázek a z Janovy autentické, niterné zpovědi, která j…

Hity Vlasty Buriana 1 - To neznáte Hadimršku
Tituly Hity Vlasty Buriana jsou unikátním edičním počinem, nabízejícím nestárnoucí humor legendárního komika z doby jeho největší slávy - ze třicátých a čtyřicátých let. Prastaré zvukové záznamy prošly komplikovanou technickou úpravou, jejíž výsledek překvapí i odborní…

Fimfárum Jana Wericha - Paleček a čtyři další pohádky
V pořadí třetí album pohádek z dnes už klasické knížky Jana Wericha se stalo zvukovým základem úspěšného loutkového filmu. Nenapodobitelný Werichův přednes jeho "skoropohádek spíše pro dospělé" inspiroval filmaře už před čtyřmi lety a po úspěšném Fimfáru Jana Wericha re…

AudioDiktáty pro 3. ročník
Sada 20 audiodiktátů zaměřených na nejdůležitější pravopisné učivo 3. ročníku. Děti si krok za krokem procvičí vyjmenovaná slova po B, L, M, P, S, V a Z i jejich použití v běžných větách. Nechybí ani souhrnné opakovací diktáty, které pomáhají upevnit získané znalosti a …

Petr Pan
Kouzelný příběh o chlapci, který se nikdy nestal dospělým Všechny děti až na jedinou výjimku vyrostou. Tou výjimkou je Petr Pan. Tenhle kouzelný malý vejtaha, který se rozhodl, že se z něj nikdy nestane nudný dospělák, žije na ostrově v Zemi Nezemi. A nežije tu sám! Kro…

Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom
Návrat k přírodě - Meditace: Vnitřní zvíře, Strom - audiokniha obsahuje meditaci, jejíž autorkou je Jiřina Slámová. Účinkuje autorka. Meditace vnitřní zvíře Vnitřní zvíře je archetyp, tedy jedna ze složek naší duše. Představuje naši přirozenost a trvalé spojení s přír…

Zmizení zvláštního vlaku
Dvě povídky A. C. Doyla. Holmesův duchovní otec si potrpěl na příběhy s nevysvětlitelným tajemstvím. Zmizení zvláštního vlaku jím přímo oplývá: "...za denního světla, v červnovém odpoledni, v nejhustěji osídlené části Anglie se ztratil vlak i s cestujícími tak dokonale…

Lovci mamutů
Strhující boj o přežití ve starší době kamenné. Dobrodružný román inspirovaný archeologickými vykopávkami u nás vypráví o pravěkých lovcích, způsobech obživy, počátcích řeči a vynálezu ohně. Slavný román o putování hlavních hrdinů Kopčema, Veverčáka a jejich lovecké …

The Kiltem Massacre and other horror stories
The audiobook The Kìltem Massacre and other horror stories is based on the successful and highly rated book Horror Stories by Jan Opatřil, written by the author under the pseudonym Dan Angus. It contains 10 chilling short stories + the title story Kìltem Massacre. The b…

Stroj času
Existuje čtvrtá dimenze? Jeden z nejpůsobivějších a nejvlivnějších románů sci-fi, jaké byly kdy napsány o putování v čase a prostoru od kultovního autora sci-fi H. G. Wellse. Stroj času je dílo, které předběhlo svou dobu a ovlivnilo celý jeden literární žánr. Wellsův …

Mína z Barnhelmu
Klasická komedie o lásce, překypující upřímným citem, humorem a vírou ve spravedlnost. Mínu v rozhlasové inscenaci režiséra Ševčíka hraje Vilma Cibulková, jejího partnera, majora Tellheima, ztvárnil Jiří Štěpnička. Dále účinkují Jana Boušková, Bronislav Poloczek, Václav…

Imunita (CZ)
Průvodce imunitním systémem, který vám změní pohled na vlastní tělo, od autora oblíbeného populárně-vědeckého youtubového kanálu KURZGESAGT – IN A NUTSHELL Ráno se probudíte a trochu vás šimrá v krku. Bolí vás hlava. Chystáte děti do školy, sebe do práce a maličko brbl…

12. století ze série Život ve staletích
Běžný život, kultura, náboženství nebo umělecké předměty z období 12. století. V prvním dílu svého cyklu Život ve staletích popisuje autor životní styl lidí, a to v tom nejširším smyslu slova. Co víme o 12. století? Třeba to, že se v Evropě začal pomocí destilace vyráb…

Podivuhodný případ Benjamina Buttona a jiné povídky
Povídky Francise Scotta Fitzgeralda jsou psány „lehkým perem“ a s vtipným nadhledem. Nezřídka však balancují na pomezí humoru a tragiky. Pojednávají o životních zkouškách, fiktivních i těch skutečných... Podivuhodný případ Benjamina Buttona je groteskním příběhem muže…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Balada o ptácích a hadech
Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctéh…

IKIGAI
"Nový světový bestseller o životním stylu IKIGAI přichází z Japonska – ze země s nejdéle žijícími lidmi na světě. IKIGAI je dost možná to, co chybí lidem, kterým ráno dělá problém vylézt z postele, protože je během dne nečeká žádná dostatečně motivující a naplňující akt…

Teplouš
Bezbranný v nepřátelském světě Drásavá novela duchovního otce beatniků. Hlavní postava, homosexuál a narkoman, autorovo alter ego, nesmlouvavě k sobě i k okolí popisuje léta strávená v Mexiku. Drásavá, k podstatě bytí prodírající se novela duchovního otce beatniků, kter…

Modlitba pro Kateřinu Horowitzovou
Kateřina Horovitzová je velmi krásná, odvážná dospívající dívka, která na rampě po vystoupení z vlaku ve vyhlazovacím táboře prohlásí, že nechce zemřít. Zahlédne ji při tom Herman Cohen, bohatý židovský obchodník, který se jí ujme a vyprosí si její záchranu. Jenže oba s…

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

A potkej ženu…
Sbírka 44 básní s humorným nádechem o tom, kde všude lze potkat ženu a co to všechno může způsobit