Audiokniha Kronika lesa 2: Smrkonosná past

Kozák: Podzim v kraji tygrů
Původní LP album 1218 0541 "Jan Kozák Podzim v kraji tygrů" vydal Supraphon v roce 1982 - výběr z tohoto "loveckého díla", milostného příběhu dvou geologů z prostředí sibiřské tajgy v interpretaci Pavla Haničince nyní vychází poprvé digitálně.

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Marie Antoinetta – zlatá léta před revolucí
Vychází první kniha dvoudílné série norské spisovatelky Clary Tschudi o francouzské královně Marii Antoinettě. Mapuje život dcery Marie Terezie od jejího narození v Rakousku až do roku 1789, kdy začíná Francouzská revoluce, během které je manželka Ludvíka XVI. popravena…

Verne: Dvacet tisíc mil pod mořem
Předlohou pro naši dramatizaci byl vědecko-fantastický román Julese Verna Děj románu je situován do roku 1866, kdy se v anglických listech začalo psát o neznámém a ohromném mořském netvorovi. který napadá i velké lodě. Výprava, kterou vedl přírodovědec profesor Aronnax,…

Nepřítel lidu
Přestože Ibsenova hra vznikla před bezmála sty lety, je v mnohém stále překvapivě aktuální. Politické drama Nepřítel lidu napsal Henrik Ibsen v roce 1882 již jako světově známý autor. Na příběhu lékaře Stockmanna, který se marně snaží poukázat na závadnost vody v místní…

Síla jednoduchosti
Představte si, že plníte pouze několik málo úkolů. Všechny jsou pečlivě zvoleny tak, aby měly co nejvýznamnější dopad. Dosahujete svých primárních cílů bez stresu z toho, že byste museli dělat sto věcí najednou. Může to znít jako utopie, ale rozhodně toho lze dosáhnout.…

Největší z Pierotů
Román o životě a divadle inspirovaný osudy největšího mima 19. století, Jean-Baptista Gaspara Deburaua. Literární klasika přibližující životní pouť slavného mima, který se narodil v Kolíně, ale proslul v Paříži. Jeho náhrobek hlásá: „Zde leží ten, který všechno řekl, ač…

Na kometě
Na kometě (1877, Hector Servadac. Voyages et aventures á travers le monde solaire) je román z jeho cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). V originále se román jmenuje podle svého hlavního hrdiny, francouzského kapitána Servadaka, podtitul lze volně přelo…

Princ karneval
Četba na pokračování z povídky básníka, prozaika a překladatele Jana Zábrany je připravena z rozsáhlé fragmentární novely s autobiografickými rysy, která v pozůstalosti nemá název - pro vydání v časopisu Pandora v roce 2008 zvolili editoři titul Princ karneval, který p…

Stop prokrastinaci
Prokrastinujete? Neustále odkládáte úkoly, důležité povinnosti a rádi byste se tohoto návyku zbavili? Právě toto si klade za cíl audiokniha Stop prokrastinaci. Dílo je opatřeno technickým prostředkem umožňujícím identifikaci kupujícího.

Minimalistický domov
Máte už po krk večného upratovania? Sústavne niečo hľadáte? Deti sa nudia, aj keď majú plnú izbu hračiek? Stále sa potkýnate o veci? Trávite každú drahocennú chvíľu doháňaním upratovania? Riešenie je tu. Premeňte svoj domov na minimalistický domov. Zjednodušte si údržbu…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Einstenův mozek
Příběh o ambiciózním projektu, který se vědkyni poněkud vymkl z rukou. Geniální mozek, výsledek vědeckého pokusu, pochopil mnohem víc, než jeho tvůrci. Vládne nejen mimořádnou inteligencí, ale také vlastním názorem...

Závod s časem
Osmý díl ze série Lisy Reganové s názvem Závod s časem přináší Josii Quinnové další náročný případ. Její dvojče Trinity se v honbě za reportáží zaplete do nebezpečné hry s nelítostným sériovým vrahem. Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život?

Vila v Itálii
Lia vždy snila o tom, že navštíví tyrkysově modré pobřeží Amalfi. Tenhle její sen ale nikdy nezahrnoval setkání s vlastním otcem, o jehož existenci neměla ani tušení. Teď však stojí před branami nádherné vily v Itálii, do které ji odmítají pustit. Díky staré fotografii …

Bezpodmínečné rodičovství
Cesta od odměn a trestů k lásce a porozumění. Jednou ze základních potřeb dítěte je být bezpodmínečně milováno, vědět, že bude přijímáno, i když něco zkazí nebo se mu něco nepovede. Jenže konvenční přístup k výchově dětí, založený na trestech, odpírání pozornosti, odmě…

Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař
Scénáristé tématické řady titulů Divadla S+H nazvané Hurvínek v českých dějinách Helena Štáchová a Pavel Cmíral zavedli už své protagonisty na dvůr Přemysla Otakara II. /Hurvínek mezi Přemyslovci/, na Karlštejn, hrad císaře Karla IV. a jeho syna krále Václava /Hurvínek …

Válečný pilot
Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Král chamtivosti
Dominic Davenport se z nuly vypracoval na krále Wall Street. Má krásný dům, dokonalou manželku a víc peněz, než dokáže utratit. Ale i přes všechen úspěch nikdy nemá dost. Ve své neúnavné honbě za majetkem ztrácí jedinou ženu, která v něm vidí to dobré. Příliš pozdě poch…

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové
První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce. Vznikl s jejím souhlasem, s podmínkou, že může být zveřejněn až po její smrti. Po celou kariéru se takovému odhalení vyhýbala. Důsledně si bránila své soukromí. Umožnila do něj vstoupit …

Myšlenky z Citadely Antoina Saint Exupéryho
Sled beletrizovaných meditací na existenciální téma, přemítání o smyslu života a světa, proud úvah o lidském údělu, podobenství o lásce, přátelství, řádu a naději na lepší svět. Ztište se, vstupte do nitra svého srdce a zaposlouchejte se do myšlenek z pokladnice duchov…

Vražda pro Zlatého muže
Kapitán Exner tentokrát vyšetřuje zločin z vášně, již vyvolávají nejen krásné ženy, ale také, a možná především, peníze. Zlatý muž je totiž vzácný soubor předmětů z doby stěhování národů. Poklad nedozírné ceny byl brzy po objevení ukraden z muzea okresního města, aby se…

Adam ze Zbraslavi a případ královských diplomatů
Adam ze Zbraslavi se vydává rozplést záhadné vraždy a útoky, které ohrožují diplomatická jednání o sňatku Elišky Přemyslovny s Janem Lucemburským. Adam pod Eliščinou záštitou přijímá roli vyšetřovatele a putuje až do Mohuče, kde se zaplete do sítě nebezpečných intrik. S…

Pravé činy právě teď
Naučte se dělat, co je správné, i když to není snadné. Ve svém jádru je spravedlivost velice jednoduchá. Každý z nás má schopnost vycítit v téměř každé situaci, co je správně. Všichni obdivujeme ty, kdo drží slovo. Nesnášíme lháře a podvodníky. Oslavujeme ty, kteří něco…