Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Křišťálový klíč II.

Audiokniha Křišťálový klíč II.

Délka:

18 hod 45 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Brevíř lásky. Česká milostná poezie

Za trochu lásky šel bych světa kraj, Šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý. Šel v ledu, ale v duši věčný máj, Šel vichřicí, však slyšel zpívat kosy. Slovy Jaroslava Vrchlického se otvírá Brevíř lásky, soubor české milostné poezie. Divíšková Nina;Hanzlík Jaromír;Kotva Ja

Obrázek podcastu Manuál úspěšného hubnutí

Manuál úspěšného hubnutí

Máte o 5 kilo víc než by bylo fajn? Nebo snad až o 50 kilo víc? Tato audiokniha je tu pro všechny, kteří bojují s hmotností a mají za sebou třeba i neúspěšné redukční pokusy. Autoři nepředkládají a nevnucují zaručené návody na hubnutí, naopak kladou důraz zejména na to

Obrázek podcastu Život víry 2025/05

Život víry 2025/05

Život víry 2025/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: „Misionář je jako pilot, který létá mimo radary“ Nenápadný Am

Obrázek podcastu Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl

Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z prvn

Obrázek podcastu Maigret: Noc na křižovatce

Maigret: Noc na křižovatce

Jeden z nejdramatičtějších případů komisaře Maigreta V garáži na opuštěné křižovatce padesát kilometrů za Paříží leží mrtvola, jenže podezřelý se ne a ne přiznat. Tenhle Švéd je vůbec podivín – svou sestru Elsu zamyká ve dne v noci v jejím pokoji a nepouští ji z domu… M

Obrázek podcastu Stopou toulavou

Stopou toulavou

Čtivou a vtipnou formou popisuje nejrůznější příhody i postupnou proměnu vandrácké výbavy. Podařilo se mu zmapovat a přiblížit ten zvláštní, pro mnohé těžko pochopitelný úkaz, kterým je ve světě ojedinělý, téměř sto let starý český a slovenský tramping. Miki Ryvola dopr

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že

Obrázek podcastu Kniha hřbitova

Kniha hřbitova

Neodvážíš-li se ničeho, pak na konci dne nic bude vše, co jsi získal. Hřbitov není místo, kterého bychom se měli bát. A Neil Gaiman nás o tom přesvědčí. Jedna ze sta nejlepších knih z oblasti young adult podle časopisu Time. Chtělo by se říct, že Nikdo Owens (v originál

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Zmoudření dona Quijota

Zmoudření dona Quijota

Dykova tragédie o pěti dějstvích patří mezi významná díla české dramatiky 20. století. Už v dobové recenzi se hovořilo o pozoruhodné rozhlasové relaci a i dnes můžeme psát podobně. Je pravda, že výkon Ladislava Boháče je notně patetický; je to ale patos upřímný a pravdi

Obrázek podcastu Námořní bouře

Námořní bouře

Tísňové volání přivede vyšetřovatelku SLOAN MCPHERSONOVOU a jednotku Programu podvodního pátrání na výletní loď u pobřeží Fort Lauderdale, která se potápí v důsledku záhadné exploze. Jelikož se zdá, že má výbuch na svědomí ekoterorista a že jsou v ohrožení další lodě, z

Obrázek podcastu NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 3 - O troch priadkach & Obušok, z vrecka von! & Jabloňová panna

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 3 - O troch priadkach & Obušok, z vrecka von! & Jabloňová panna

O troch priadkach, Obušok, z vrecka von!, Jabloňová panna - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Obrázek podcastu Život víry 2023/02

Život víry 2023/02

Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková a Karolína Vološinová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Martin a Kateřina Okáčovi: Mít naději, že i s nemocí

Obrázek podcastu Neutopte se v nepořádku

Neutopte se v nepořádku

Nemusíte sloužit svému domovu – váš domov má sloužit vám. Všichni to známe: pohled na dřez plný nádobí, kupu nevyžehleného prádla či podlahu posetou rozházenými hračkami. Naše mysl je však zvyklá v tom spatřovat něco, co vypovídá o našem charakteru – že jsme líní, nesch

Obrázek podcastu Miler: Krtkova dobrodružství 4 - Krtek ve městě

Miler: Krtkova dobrodružství 4 - Krtek ve městě

Příběh Krtka a jeho přátel, ježka a zajíce, kteří všichni se ocitnou uprostřed městského civilizačního zmatku, patří mezi zvláště oblíbené díly v řadě populárních animovaných filmů výtvarníka ZdeňkaMilera. Děti rády prožívají s Krtečkem jeho smutek z pokáceného lesa, i

Obrázek podcastu Paní Bovaryová (četba)

Paní Bovaryová (četba)

Rozhlasová četba slavného románového příběhu ženy, která se marně pokouší naplnit svůj sen o ideální lásce. Flaubertova románová prvotina se nakonec stala také jeho neznámějším a nejúspěšnějším dílem, mnohokrát byla adaptována pro filmové plátno i divadelní jeviště.Čte:

Obrázek podcastu Voskovec a Werich: Vídeň 1971 - Montreal 1977

Voskovec a Werich: Vídeň 1971 - Montreal 1977

Archivy skrývají nečekaná překvapení, například tento zvukový záznam rozhovoru Jiřího Voskovce a Jana Wericha při jedné z jejich společných schůzek ve Vídni. Zatímco v Poslední forbíně šlo o setkání z roku 1974, toto je o 3 roky dříve. Pánové se potkali nad magnetofonem

Obrázek podcastu Deset českých soudniček

Deset českých soudniček

Soudnička byl kdysi čtenáři vyhledávaný novinářský žánr a mezi jeho autory patřili např. Karel Poláček, František Němec nebo Rudolf Těsnohlídek. Tyto i další mistry pera najdete v našem výběru.Ze slavných soudniček čtou: Bára Hrzánová, Otakar Brousek, Václav Vydra a Jiř

Obrázek podcastu Vladár

Vladár

Machiavelliho Vladár patrí k základnému fondu diel svetovej literatúry. Florentský sekretár, vyslanec a teoretik doň vložil myšlienky, vyvierajúce zo skúseností, ktoré nazbieral za svojej verejnej činnosti. Machiavelli je realista a jediný prostriedok na to, aby vlasť b

Obrázek podcastu Veterinářka vypráví

Veterinářka vypráví

Chyťte papouška v supermarketu! Příběhy o zvířatech a o tom, co je možné při jejich léčení zažít. Veterinářka se snaží za každých okolností zvířatům pomoci. S láskou a velkým osobním nasazením. Lýdia Suková je veterinářkou v severních Čechách. Specializuje se na koně a

Obrázek podcastu Života běh

Života běh

Ukázky z humorně laděných vzpomínek básníka, prozaika a překladatele Josefa Macha (1883 - 1951) Života běh. Laskavé ohlédnutí za životní poutí "vystřízlivělého" příslušníka české předválečné bohémy. Čte Petr NárožnýPřelomovým obdobím autorova života bylo deset let, kte

Obrázek podcastu Hoď je za hlavu

Hoď je za hlavu

„Ty nechceš mít děti? Co z tebe bude? Tohle ti vůbec nesluší! Jak to, že nic nestíháš? Snaž se a pospěš si! Já ti to říkala! My to s tebou myslíme dobře!“ To jsou jen některé věty, které v sobě mají skrytý jedovatý osten. Slýcháme je od rodičů, kamarádů, kolegů i partne

Obrázek podcastu Čtyři tisíce týdnů

Čtyři tisíce týdnů

>> „Čím produktivnější zvládnete být, tím hůř pro vás! Udělejte všechno, co po vás ostatní chtějí, a budou toho po vás chtít o to víc! Život ale naštěstí nemusí vypadat jako nekonečné čekání na vytoužený klid..“ ## O audioknize Na světě pobudeme sotva čtyři tisíce týd