Audiokniha Krimi DEKAMERON 3

Wager
>> „Výjimečné dílo... námořní dobrodružství, horor i soudní drama v jednom.“ — časopis Rolling Stone

Ze hry do hry
Zvukový záznam slavnostního představení 4. 10. 2007 ke 40. výročí vzniku Divadla Járy Cimrmana! Ke 40. výročí svého vzniku uvedl soubor Divadla Járy Cimrmana "procházku" celou svou dosavadní tvorbou, tedy čtrnácti komediemi, které má stále na repertoáru. Představení by…

V divočině
„Nemám kde spát, nemám co jíst, mám se báječně“ Výběr z povídek cestovatele a dobrodruha Otakara Batličky, který v nich ztvárnil své vlastní zážitky nebo se nechal inspirovat vyprávěním lidí, s nimiž se setkal. „Batoh na zádech, kulovnici přes rameno a sukovici v ruce,…

Kubík a jeho víla
Poslechněte si pohádkové příběhy o Kubíkovi, jeho dědovi, víle Kotrmelíně a dalších Kubíkových kamarádech. Hrají: Otakar Brousek ml., Jiřina Bohdalová, Věra Kubánková, Svatopluk Skládal, Zdeněk Řehoř.Napsala: Eva Košlerová, režie: Karel Weinlich. Natočeno: 1982

Stráže! Stráže!
Jakýsi tajemný noční tvor mění obyvatele Ankh-Morkporku, hlavního města Zeměplochy, v něco, co velmi připomíná tablety živočišného uhlí. Záhadu, za níž možná stojí spiknutí vedoucí do nejvyšších kruhů, musí rozřešit velitel Noční hlídky městské stráže kapitán Samuel Elá…

Setkání v sádře
Komedie o setkání viníka a oběti dopravní nehody na jednom nemocničním pokoji. V satirické nadsázce staví hra proti sobě skromnost a zodpovědnost s kořistnickým a nemorálním přístupem k životu.Dramatik, scenárista, režisér a herec Vlastimil Venclík (nar. 1942) začal stu…

Deník Bridget Jonesové
Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky, muže, co mají přítelkyni nebo jsou ženatí, misogyny, megalomany, šovinisty, citové vyděrače, paraz…

Klub komiků a klaunů Petra Nárožného 1.
Je to k nevíře, ale ze všeho se dá udělat dobře fungující úřad. Chce to jen schopného úředníka. Tajemník Klubu komiků a klaunů je dokonce všeho schopen. Jako vejce vejci se podobá herci Petru Nárožnému. On sám tvrdí, že je jeho dvojníkem, avšak zlí jazykové říkají, že j…

Vlčák Kazan (četba)
Klasika světové dobrodružné literatury tentokrát v nezaměnitelném podání Viléma Bessera. Jeden ze znovuobjevených, méně známých rozhlasových záznamů.

Dášeňka
Klasika z dílny Karla Čapka v podání okouzlujícího Josefa Somra. Půvabné povídání o zlobivé psí holčičce, doplněné psími pohádkami. Veselé vyprávění i poučení baví už více než osmdesát let nejen děti, ale i jejich rodiče.

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

Krev prvorozených
Kapitán Stein, notář Barbarič a kaprál Jaroš přijíždí do Prahy z povolání samotného císařova bratra, arcivévody Matyáše. Zatímco za denního světla se nové císařské sídlo rozrůstá, bohatne a vzkvétá, v noci se mění v labyrint zločinu a podezřelých přivandrovalců z celé E…

Prázdné křeslo
Lincoln Rhyme jede i se svou spolupracovnicí Amélií Sachsovou do Severní Karolíny, aby se podrobil riskantní operaci, která by mu mohla navrátit hybnost. Zde jej poprosí o pomoc šerif nedalekého městečka, v němž byl zavražděn chlapec a uneseny dvě dívky. Nejzdatnějším s…

Suchý hadr na dně mořském
Neuměla šplhat. Chtěla být prodavačkou jako teta Bedřiška s velkýma prsama. Nenáviděla kostel, do kterého musela chodit, a nechtěla vodit svého bratra do školky, protože byl tlustý a do punčocháčů jí s ním museli pomáhat ostatní. Měla ráda knížky a nechápala, proč ostat…

Strašidelná pohádka
Strašidla bývala ve světě odjakživa. O čertech, bludičkách, čarodějnicích i hejkalech jste už asi slyšeli, ale jestlipak znáte jilemnického Vejrycha? Pohádku o něm napsala Marie KubátováHrají: Svatopluk Skládal, Václav Postránecký, Luděk Munzar, Ladislav Pešek a další. …

Čapek: Dášeňka
Slavná kniha Karla Čapka Dášeňka patří do zlatého fondu české literatury. Spisovatel popsal první dny, týdny a měsíce života štěňátka, foxteriéra Dášeńky, s tak neopakovatelným humorem, zaujetím, do té míry vřele a s láskou, že se jeho vyprávění stalo jakousi biblí chov…

Filosofská historie
Jiráskova proslavená historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Evropou v těch letech procházely revoluce, které v roce 1848 dorazily také do Prah…

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Ani slovo
Pátý případ inspektorky Lottie Parkerové. Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později několik místních teenagerů objeví jeho tělo v záhoně květin. Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl kamarádem jejího syna Seana a ona c…

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1972)
Do světa klasických pohádek vás zavede nahrávka z rozhlasového archivu o třech pomocnících mladého prince. První se umí prodlužovat, druhý se rozšiřuje a třetí dohlédne téměř až na samý konec světa.Pohádku s Jiřinou Šejbalovou, Karlem Beníškem, Vladimírem Šmeralem a mno…

Staré řecké báje a pověsti 8
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Paříž pro jednoho a jiné povídky
Nell je dvacet šest a nikdy nebyla v Paříži. Nikdy předtím nebyla ani na romantickém víkendu – a vlastně nebyla pořádně nikde. Cestování prostě není její parketa. Když ji ale přítel nechá na holičkách, má Nell šanci všem – a především sama sobě – dokázat, že i ona umí b…

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota
Soubor těchto dvanácti kratších detektivních příběhů Hercula Poirota je považován za nejlepší sbírku povídek královny zločinu Agathy Christie. Tucet úkolů dostal neohrožený silák Herkules, a stejný počet případů – jež se v mnohém podobají hrdinským činům bájného antické…

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.
Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Duch znojemských katakomb
Oldřich z Chlumu přijíždí spolu s panošem Otou jako jeden z vyslanců českého krále do Znojma, kde se koná jednání o smíru mezi moravskou a rakouskou šlechtou. Nejde o žádnou vážnou rozmíšku a tak král očekává, že bude potvrzen a náležitě oslaven úspěšný výsledek vyjedná…