Audiokniha Krev prvorozených

Začátečník na dovolené
Na této audioknize budete na základní úrovni vést rozhovory a učit se lépe anglicky reagovat. Budete se ptát, ale i nakupovat, radit, poslouchat, objednávat, rozměňovat, ztěžovat si, jíst a pít nebo něco vysvětlovat. Také se budete bavit o tom, kudy se někam dostanete.…

100 statečných - Host č. 80 - Jan Čech 08.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Čech (letecký mechanik ČSA)

Achilleus
Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval…

Život víry 2025/03
Život víry 2025/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Transgender v církvi Otázka rodové (genderové) identity a jejího menšinov…

English Effectively
Anglická část knihy Jak se efektivně učit cizí jazyk namluvená rodilým mluvčím. Tato kniha umožnila tisícům lidí dostat se "za vodu" v angličtině. Pomohla zlomit jejich věčné začátečnictví, dodala jim sílu znovu a znovu nalézat chuť, čas, odvahu, motivaci. Pomohla najít…

Mikulášovy patálie
Mikuláš je malý nezbedný kluk s partou kamarádů, kupou bláznivých nápadů a úžasným dětským pohledem na svět. „Když jsem přišel domů, maminka mi vynadala, že jsem přišel pozdě na večeři. Když jsou takoví, tak tedy bez milosti: Zítra uteču z domova. Tatínek s maminkou se …

Naso: Umění milovati
Ovidiův dva tisíce let starý text dává rady mužům a ženám, kterak lásku získat a udržet si ji. Recitují Irena Kačírková a Miloš Kopecký

Rozprávka o prvom rozprávkarovi
Viete deti, kto bol prvý rozprávkar? V ďalekej Číne sa raz ktorémusi kniežaťu narodil slepý syn. Knieža sa veľmi nahneval - slepý predsa nemôže byť vládcom - a dal svojho syna odvliecť do džungle, aby nemal svoje nešťastie dennodenne na očiach. Nazdával sa, že jeho syna…

O troch grošoch
Viete deti, ako sa dá vyžiť z troch grošov? Tak nad tým si veru lámali svoje učené hlavy aj kráľovskí radcovia. Stále sa im totiž málila ich pláca, a tak im pán kráľ dal za príklad istého chudobného studniara, ktorý nielenže vyžije z troch grošov, ale pri tom ešte navyš…

Ententýky - říkadla, hádanky a rozpočítadla pro nejmenší
Říkadla, hádanky, písničky a pohádky pro děti Hrají, vyprávějí a zpívají Taťána Medvecká, Alfréd Strejček a Pavel Jurkovič Malé děti rády poslouchají pohádky, milují říkadla, básničky, rozpočítadla a zvláště pak písničky. To všechno přirozeně a zábavně rozvíjí jejich sc…

100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - Z. Pohlreich (šéfkuchař)

Deník dobrovolníka
Z deníku dobrovolníka a jeho ženy. Jmenuje se Mac. Je bývalý profesionální voják AČR, ale také manžel a otec dvou synů. Od roku 2022 dobrovolně působí v bojových zónách napadené Ukrajiny jako medik, instruktor a koordinátor pomoci těm, kteří to potřebují nejvíce. Je jed…

Zlatí netopýři a růžoví holubi
Kdyby Durrell dorazil včas, možná by blboun nejapný nevymřel. Vtipná i poučná kniha o velké výpravě za záchranou ohrožených druhů ptáků a plazů na ostrově Mauricius v Indickém oceánu. Když Portugalci objevili v Indickém oceánu souostroví později nazvané Maskarény, nast…

Utrpení mladého Werthera
Námět k románu, který založil jeho světovou slávu, Goethe načerpal při své praxi praktikanta u soudu. Kromě vlastní lásky posloužila autorovi jako námět sebevražda jeho kolegy. Utrpení mladého Werthera (1774) je kombinací románu v dopisech a románu deníku, v němž spisov…

Historky z Tinderu
Příběhy o lásce, sexu a dalších katastrofách Nejlepší rande vedou k oltáři, ta nejbláznivější ke skvělým historkám. Populární stand‑up komička Lucie Macháčková líčí s humorem a nadsázkou milostné trapasy a karamboly. Zábavná audiokniha plná optimismu vám zlepší den a za…

Gorily v mlze
Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc…

Šimek, Krampol: Povídky
Po Jiřím Grossmannovi se stal hereckým i autorským partnerem Miloslava Šimka Jiří Krampol. Napsali a hráli spolu řadu úspěšných skečů, scének a povídek. Souborně vyšly v roce 2001 v knížce Mario Surio v Čechách aneb Jedeme do Evropy. Pět povídek vám nabízí tento titul. …

1001 myšlenek: část Filozofie
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Absurdities
A story about a generation born in Czechoslovakia after World War II, who attended elementary school in the 1950s, enjoyed the delights of the 1960s at university, and with the onset of so-called normalization after the occupation of the country by Warsaw Pact troops, e…

Gilgameš
Nesmrtelnost člověka pochází z jeho činů. Slavný Epos o Gilgamešovi převyprávěl Vojtěch Zamarovský s respektem k úchvatným básnickým obrazům, dramatickým scénám a síle myšlenek. Jedno z největších a zároveň nejstarších básnických děl světa Epos o Gilgamešovi, králi měst…

Eichlerová, Havlíčková: Logopedické pohádky
Autorky této audioknihy jsou klinické logopedky. Na základě zkušeností z praxe své poradny vytvořily již řadu pomůcek k procvičování správné výslovnosti - pexesa, říkanky a především tyto pohádky. Ve veselých příbězích se často opakují hlásky, s nimiž mají děti při vys…

Život víry 2023/09
Život víry 2023/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Mariam Ibrahímová: I ve vězení jsem měla radost Súdán…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…