Audiokniha Kreutzerova sonáta

Putinovi agenti
Jmenuji se Rachardžo. Robert Rachardžo. Jsem ruský agent ve službách (Jeho Veličenstva) Putina. Úkoly jsou jasné: podkopat vratkou demokracii v České republice. Vnést do ní chaos. Zmocnit se všech tajemství. Moje mise však byla prozrazena! Věděli jste, že Rusko z našeho…

Jaká Emílie pořád?
Jaká Emílie pořád? - Malý kaleidoskop povídek Karla Poláčka připravil Ondřej Hausenblas. Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček se narodil 22. března 1892. Jeho prvotina Povídky pana Kočkodana ho sice stála místo na ministerstvu, ale ukázala …

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Nic mě nezlomí
Dětství Davida Gogginse bylo noční můrou – chudoba, předsudky a fyzické týrání ho velmi poznamenaly. Díky sebekázni, psychické odolnosti a tvrdé práci se však Goggins proměnil z depresivního mladíka s nadváhou v ikonu amerických ozbrojených sil a jednoho z nejlepších sv…

Ocelové město
Kdo má sílu, má i moc. Na Franceville mají zálusk vládci Ocelového města, kteří připravují „normální vojenskou operaci“ ke zničení mírumilovného souseda. Na začátku všeho stálo pohádkové dědictví, které rovným dílem připadlo francouzskému doktoru Sarrasinovi a německému…

Disney - 101 dalmatinů
Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, 101 dalmatinů, je o štěňátkách, která nechá unést zlá Cruella De Mon, ale v poslední chvíli je zachrání stateční rodiče Pongo a Perdita s pomocí …

Tajemství zázračné paměti
Audiokniha učí stočlenné paměťové asociační listině (neboli PAL), kterou David Gruber poprvé v této podobě zpracoval do českých poměrů. Paměťová asociační listina už dlouhá staletí patřila a patří ke klenotům duševní výbavy úspěšných lidí - od starořímského Cicera po mo…

Tovarystvo zagubljenich rukavičok
Товариство загублених рукавичок - це історія про пошук своїх в чужому місті. Уявіть, одного разу Маленька Синя Рукавичка задивилась на вітрину книжкового магазину та загубилась. В пошуках Своєї Дівчинки вона зустрічає дивних та цілком знайомих міських мешканців, які зов…

Brok, Flek a strašidla
Dva stateční psi, pan hajný a les plný roztomilých strašidel. Brok je jezevčík. Žije v lese s panem hajným. A ten mu jednoho dne přivede kamaráda – štěně voříška jménem Flek. Spolu pak zažívají různá dobrodružství. Zdejší les je totiž rájem nejen pro srnky, zajíce nebo …

Nabarvené ptáče
V prvních týdnech druhé světové války, na podzim roku 1939, poslali rodiče svého šestiletého chlapce z jednoho velkého města ve východní Evropě do bezpečí jedné vzdálené vesnice. Za okupace a ve válečném zmatku, kdy docházelo k neustálému přesunu obyvatelstva, rodiče zt…

Zdislava a ztracená relikvie
Prokurátor krále Přemysla II. Otakara Oldřich z Chlumu a zároveň správce hradu Bezdězu má v pravomoci i vyšetřování a trestání hrdelních zločinů v kraji. Tentokrát řeší krádež trnu z Kristovy koruny; vzácné relikvie, již získal Havel z Lemberka hodlá ji věnovat chrámu s…

Čertov mlynček
Audiokniha Čertov mlynček - obsahuje čertovské príbehy z fínkych rozprávok. Hoci v nich čerti priamo nevystupujú, sú plné figliarov a čertovsky dobrých príučiek pre všetkých lakomcov, neprajníkov a podvodníkov.

Aký máte sen?
Zbohom, všednosť. Vitajte, sny! Od detstva nás učia, že existuje len jedna správna cesta: dobre sa učiť, nájsť si „normálnu“ prácu a hlavne nikdy neriskovať. Simon Squib – podnikateľ, investor, zakladateľ HelpBnk a inšpiratívna osobnosť sociálnych sietí – dokazuje opak.…

Na křídlech RAF
Českoslovenští váleční letci v reportážích a rozhovorech BBC. Nahrávky válečných relací BBC věnovaných československým letcům v řadách Royal Air Force ve Velké Británii jsou dodnes poutavé jednak pro svou atmosféru (vedle redakčních textů a komponovaných pásem o bojovýc…

Divočina v zahradě
Divokou přírodu máme přímo pod nosem - v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neodděliteln…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Zlověstné jaro
Příroda se probouzí ze zimního spánku, mrazivé počasí střídají dešťové přeháňky, všechno pomalu klíčí – což bohužel platí i pro zločiny všeho druhu. Hercule Poirot, slečna Marplová, Tommy a Pentlička a další hrdinové Agathy Christie musí i v jarních měsících čelit vraže…

Čechura: Divoké sny Maxipsa Fíka
Poněkud přerostlého psa Fíka vymyslel spisovatel Rudolf Čechura a namaloval pan malíř Jiří Šalamoun. A protože i psi mají sny, zdá se také našemu maxipsu leccos napínavého i legračního. Nechte si to vyprávět hercem Josefem Dvořákem, který propůjčil Fíkovi svůj hlas i v …

Tentokrát CEFR - A1, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – A1, anglicky-slovensky je unikátna audiokniha vytvorená na základe zoznamu slov The Oxford 3000 – CEFR A1. Obsahuje 900 najdôležitejších anglických slov potrebných na zvládnutie úrovne A1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (CEFR).…

Umění skončit
Firemní lídři, ztrácející miliony dolarů na neúspěšných aplikacích či produktech, často váhají s jejich opuštěním. Vlády uvízlé v konfliktech doufají, že nová strategie přinese vítězství. A my sami se často držíme vztahů či kariér, které nám již neprospívají. Důvod? Pod…

Černobílé prázdniny
Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem. A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Jednoho dne se Honzík proboří…

Život: Moje cesta dějinami
Papež František o svém životě poprvé vlastními slovy. Upřímné autorizované memoáry současné hlavy církve. 14 zastavení u dějinných milníků v kontextu Františkova života od začátku druhé světové války do současnosti Při listování tou vzácnou knihou, kterou je sám život,…

Horší než oni
Čtvrtý díl série Aforkalypsa. Severní hranice Aquilonie napadli Vikingové. Vraždí, loupí, plení a znásilňují. Zatímco Crabathor, jako správný vládce se tomu snaží učinit přítrž, nečestné síly se snaží usurpovat trůn. Král je daleko, nepřátelé za zády. Šlamastyka, kterou…

Záhada domu Marwicků
Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu …