Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Vítej u nás, Metude

Vítej u nás, Metude

Velkomoravský Stařík, či vlastně mladík, co vyskočil z okna? Velkomoravský Zrzavý Orm? Velkomoravský Forrest Gump? Román z doby příchodu Konstantina a Metoděje na Moravu nahlíží na tuto vzdálenou dobu s humorem a pochopením, přitom se drží známých historických faktů. Kd

Obrázek podcastu Vrány

Vrány

Dvanáctiletá Bára si na prahu puberty připadá osamělá, jenže ne tak jako její dospívající vrstevníci běžně čelící nepochopení. Ona vážně sama je. Matka ji ustavičně srovnává se starší sestrou, která dělá „všechno líp“, otec své chování k ní mění podle toho, jestli se že

Obrázek podcastu Březový háj

Březový háj

Kniha o válce. Pervitinu. Ztraceném mládí. Svědectví člověka o hrůzách a zoufalství války a přátelství zpřetrhaném nenávistí doby. Květen 1940, Francie, vojáci na pervitinu. Zdrcující úder nacistického Německa, po kterém zůstane svobodný svět ležet v troskách, se nezadr

Obrázek podcastu Správná pětka na Pašeráckém vršku

Správná pětka na Pašeráckém vršku

{'cs': 'Vzhůru na Vyvrhel!\nZ plánu strávit velikonoční prázdniny na Kirrinu sešlo hned první večer. Vichřice porazila mohutný jasan a ten poničil dětem pokoje. Strýc Quentin přesto pohotově vymyslel, kde by si děti mohly užít volno, aby se nemusely vrátit do internátní

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Heřmaňský poklad

Heřmaňský poklad

Téměř detektivní pátrání po ztraceném pokladu rozehraje starosta Heřmaně... Jak je to ale všechno doopravdy, nikdo netuší. Pohádkové napětí, které však nepostrádá osobitou básnivou poetiku v protikladu k zemitosti a šibalství hlavních postav, je spolu s výbornými herec

Obrázek podcastu Návrat z pekla

Návrat z pekla

Silná kniha o bolestných věcech. Silný příběh odehrávající se za druhé světové války v koncentračním táboře. Jak tyto zkušenosti ovlivní svobodný život? Student medicíny Karel, který pomáhá svému otci v pekárně, se zamiluje do sousedovic dcerky. Banální příběh, kdyby ne

Obrázek podcastu Novičok nebo kulka

Novičok nebo kulka

„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani

Obrázek podcastu Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (tretia séria)

Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Obrázek podcastu Dědečku, ještě vyprávěj

Dědečku, ještě vyprávěj

Dědečku, ještě vyprávěj je volným pokračováním úspěšné knihy pro děti Dědečku, vyprávěj. Malá Viktorka naslouchá pohádkám a příběhům, které ji učí základům etikety a pomáhají jí utvářet si pohled na svět kolem sebe. S dědečkem prožívá různé příhody společné dětem jejího

Obrázek podcastu Kafka, Collodi: Pinocchio

Kafka, Collodi: Pinocchio

Nahrávka pohádky, kterou napsal autor Jiří Kafka volně podle stejnojmenné knihy Carla Collodiho. Nejenom malí posluchači si mohou poslechnout dramatizaci příběhu o tom, jak z obyčejného polena vyřezalřezbář Geppetto dřevěného panáčka a pojmenoval ho Pinocchio. Poleno vš

Obrázek podcastu Dokonalá smrt

Dokonalá smrt

I zármutek může být smrtící. Třetí případ detektivů Turnerové a Callanacha z pera bestsellerové autorky. V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal se

Obrázek podcastu Tracyho Tygr

Tracyho Tygr

Velký příběh o lásce, o fantazii a odvaze. Příběh o tygrovi, o Thomasu Tracym a Lauře Luthyové. Co kdybychom každý měli svého tygra, který by nám ukazoval cestu k našim největším snům? Nové vydání americké kultovní novely s mimořádným hereckým obsazením znovu připomene

Obrázek podcastu Zpětný ráz

Zpětný ráz

Pro francouzského kulinářského velmistra Marca Fraysse, který dokázal zděděnou horskou auberge v dezolátním stavu přeměnit v jednu z nejvěhlasnějších restaurací světa, znamenalo nejvyšší michelinské ocenění alfu i omegu veškerého snažení. Když se však začalo proslýchat,

Obrázek podcastu SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku

SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku

„No dobrá, dobrá,“ chlácholil ji Julián, „taky nepůjdeš sama, půjdeme všichni. Musíme držet spolu.“ Georgina, jíž nikdo neřekne jinak než George, strávila třetinu prázdnin doma na Kirrinu jen se svým psem Timem. Zbytek Správné pětky, její bratranci a sestřenice Julián,

Obrázek podcastu Skřítkové pod stříbrným městem

Skřítkové pod stříbrným městem

Pohádky ze stejnojmenné knížky vyprávějí Jan Přeučil a Eva Hrušková. Volné pokračování Pohádek ze stříbrného města zkušené autorské dvojice Petříčková-Vaněček vychází opět dílem ze starých kutnohorských pověstí a dílem se zakládá na fantazii autorů Pohádky o skřítcích,

Obrázek podcastu Percy Jackson - Prokletí Titánů

Percy Jackson - Prokletí Titánů

Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl

Obrázek podcastu Šťastná za všech okolností

Šťastná za všech okolností

Až umřu, kluci,“ říkám svým synům, „chci, abyste věděli, že jsem byla šťastná, protože já dovedla být šťastná za všech okolností.“ Úspěšná herečka a ještě úspěšnější spisovatelka Ivanka Devátá se po letech odhodlala k sepsání autobiografie, které se tak dlouho bránila.

Obrázek podcastu Pohádka o vláčku kolejáčku, Zvířátka a loupežníci a 3 další

Pohádka o vláčku kolejáčku, Zvířátka a loupežníci a 3 další

Kdo by neznal pohádku o malém vláčku kolejáčku, který vozíval uhlí pro mašinky tak dlouho, až ho jednoho dne přestala práce bavit a tak se rozjel do světa. A nebo pohádku Zvířátka a loupežníci - obě tyto pohádky a tři další vypráví, hraje, píská, chrochtá a výská svým o

Obrázek podcastu Čarodějné pohádky

Čarodějné pohádky

Znamenité vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných. A malí kouzelníci, posluchači těchto pohád

Obrázek podcastu O splněných přáních

O splněných přáních

Které z dětí by si alespoň někdy nepřálo nemuset poslouchat rodiče, nemuset chodit do školy, moci si jen hrát, být princeznou nebo statečným rytířem? Ale každé takové přání má své výhody i nevýhody. O tom, že některá naše přání mohou být zrádná, se přesvědčí každý, kdo

Obrázek podcastu Mrtvý posel

Mrtvý posel

Královský písař Jiří Adam z Dobronína nalezne u dveří svého domu na Starém Městě pražském těžce raněného muže s ryšavými vlasy. Ještě než zemře, stihne Jiřímu Adamovi prozradit, že se chystá jakési spiknutí. Aby mohlo být jeho pátrání po vrazích úspěšné, rozhodne se Jiř

Obrázek podcastu Cesta domov

Cesta domov

Kto pozná dátum svojej smrti, už umiera... Je sobota, krátko pred polnocou. Jules Tannberg má službu na tiesňovej linke určenej ženám, ktoré v noci cestou domov dostanú strach a potrebujú počuť upokojujúci hlas, ktorý ich bezpečne prevedie cez nástrahy tmy – alebo v prí

Obrázek podcastu Triptych

Triptych

Kolik jazyků máš, tolikrát jsi porušil páté přikázání… Město Decatur ve státě Illinois zažívá těžké časy, stalo se totiž dějištěm série brutálních vražd. Mrtvé dívky a ženy ovšem nemají na první pohled nic společného, tedy kromě jediné věci – vrah každou z nich připravi

Obrázek podcastu Vražda na faře

Vražda na faře

Kdo je vinen z vraždy plukovníka Protheroea? Muž, kterého nikdo neměl rád, naposledy vydechl na faře ve vesničce St. Mary Mead. Násilná smrt vyvolá řadu otázek a podezření ulpí na sedmi místních. Kdo z nich měl skutečně motiv k vraždě? Důležitou postavou ve vyšetřování