Audiokniha Křesťanská konference 2012

Pláňka
Drama mladé ženy, která vášnivě touží po dítěti. Navzdory lhostejnosti svého muže, navzdory morálce své vesnice, navzdory sama sobě. Navzdory všem. Rozhlasovou inscenaci z roku 1965 natočil Miloslav Jareš v hlavní roli s Violou Zinkovou Španělský básník Federico García …

Italština do ucha
Jedná se o ucelený výukový materiál pro začátečníky až po pokročilé, který je sestavený podle platných didaktických pravidel, kdy způsob vlastní výuky je založen na metodě „drilu“. Zaměřuje se na všechny podstatné prvky výuky cizího jazyka – výuku slovní zásoby a frází,…

Absurdity
Příběh o generaci, která se narodila po druhé světové válce, do základní školy chodila v padesátých letech, slasti šedesátých let si užila na vysoké škole a s nástupem normalizace nastupovala základní vojenskou školu a první zaměstnání. Na vrcholu kariéry byla koncem os…

Stroj času
Existuje čtvrtá dimenze? Jeden z nejpůsobivějších a nejvlivnějších románů sci-fi, jaké byly kdy napsány o putování v čase a prostoru od kultovního autora sci-fi H. G. Wellse. Stroj času je dílo, které předběhlo svou dobu a ovlivnilo celý jeden literární žánr. Wellsův …

Vančura: Kubula a Kuba Kubikula
Před dávnými lety chodil po světě medvědář Kuba Kubikula se svým nezbedným a mlsným medvědem Kubulou dlouho, ale najednou už si s ním opravdu nevěděl rady. A tak si vymyslel dobrácké medvědístrašidlo Barbuchu, aby mu pomohlo Kubulu zkrotit. Ale nakonec bylo všechno přec…

Xervelli
Humorně laděná pohádka na španělské motivy představí jednoho svérázného krále, ještě svéráznější vílu, které se však není třeba bát, a pak jednu osůbku, které se říká Xervelli. Snad můžeme prozradit, že je to pták s tisíci a jedním pérem na šošolce hlavy.Rozhlasovou po…

Život na pavoučím vlákně
Malé příběhy velkých dějin. Autorka sleduje životní osudy několika rodin od třicátých do sedmdesátých let minulého století a události, které jejich životy ovlivnily. Všímá si také charakterů jednotlivých hrdinů. Autorka sleduje životní osudy několika rodin, svatby, stud…

Královna Margot
Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re…

Uta z Naumburgu
Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra …

Na kole přes Afriku
Jet do Afriky a poznat tamní přírodu, to je sen kdejakého kluka. Ne každý ale v sobě později najde sílu na to, aby takový dětský sen skutečně prožil. Tohle je příběh snu, který se opravdu stal. Začíná pod horou Libín a v sedle kola. Čím vším se jeho hlavní hrdina na své…

Nesmírný
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí zvláštní záhadě a jeho protivník, zkušený manipulátor se želez…

Hrdina zapadákova
John Millington Synge se řadí mezi velké irské autory 20. století, a ač ne tolik znám jako James Joyce či Samuel Beckett, je téhož rodu. Sarkastický humor a záliba v extrémních situacích zároveň poukazují na spřízněnost se současnou hvězdou irské a světové dramatiky Mar…

Pyšná princezná
Kde bolo, tam bolo, v krajine kráľa Belovlasa žila princezná Krasava, ktorej na zemi v kráse páru nebolo. No nielen v kráse - ani v spupnosti a namyslenosti. Odmietala všetkých pytačov, každé úprimné vyznanie vysmiala. Ako to už v rozprávkach býva, aj tu sa nájde odvážn…

Řeznice z Malé Barmy
Kde udělali kolegové chybu? Na Severu? Že by byli na vražedkyni moc tvrdí? Marianne, odpočívej v pokoji. Barbarottimu zemřela milovaná druhá žena a jednapadesátiletý inspektor kriminálky ze švédského Kymlinge rázem v životě postrádá oporu – zbyla mu jen pětice dospělých…

Slzy zítřka
Dokáže být člověk na Marsu lepší? Osm letmo provázaných povídek nabídne prostředí smyšlené alternativní budoucnosti. Dálky už nejsou nepřekonatelným limitem, cesta na Mars se zpomalovačem metabolismu netrvá běžným spojením déle než letní prázdniny. Bohatství a moc leží…

Arnoštova cesta
Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha…

Letný návrh
S Maxom sme sa spoznali na rande naslepo. Očaril ma šarmom a vtipom. A tie jamky na lícach! Presne takéto rozptýlenie som po rozchode potrebovala. Nadšenie však trvalo len do chvíle, keď sa uprostred konverzácie dostavil ten pravý. Ukázalo sa, že Max si ma len náhodou v…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Leonardo da Vinci
Autor životopisů legendárních mužů jako Steve Jobs, Benjamin Franklin a Albert Einstein oživuje v nové biografii postavu génia všech dob – Leonarda da Vinciho. S pomocí rozsáhlých Leonardových deníkových záznamů dokázal Walter Isaacson rekonstruovat životní příběh renes…

Mumínci a kometa
Vypadá to jako konec, ale možná je to spíš začátek! V muminím údolí se rozkřikne, že se na svět řítí kometa. Mumínek s Čenichem a se Šňupálkem neváhají a neohroženě se vypraví najít hvězdárnu v Opuštěných horách, aby zjistili, jestli opravdu hrozí zánik všeho. Při svém …

Ostrov Entry
Když detektiv Sime Mackenzie nastupuje na palubu letadla, ani se neohlédne. Cesta na ostrov Entry pro něj představuje šanci utéct hořké směsi osamělosti a lítosti nad svým dosavadním životem ve městě. Z montrealského letiště odjíždí jako součást osmičlenného vyšetřovací…

MS v ledním hokeji 1999 - Lillehammer (ČR - Finsko) - 2.finále
MS v ledním hokeji 1999 v Norsku (ČR - Finsko 1:4) - 2. finále 1. třetina 0:2 2. třetina 1:1 3. třetina 0:1 Prodloužení 1:0 Branky: 30:47 Ujčík (L. Procházka), 76:32 Hlaváč (Šimíček) - 1:41 Niemi (Sihvonen, Eloranta), 5:35 Lind (Kallio, Niemi), 21:51 Tuomaninen (Karal…

Pohádky z parku
Původní pohádkový seriál o podrostnících, kteří se musejí starat o park a jeho návštěvníky, aby nezpařezovatěli. Mnohé městské parky mají své zvláštní kouzlo a tajemství. Není divu, když právě v těchto místech žijí podivné pohádkové bytosti.Hajaja vás tentokrát zavede d…

Tomeček: Můj život v přírodě
Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl…