Obrázek podcastu Král Václav IV.

Audiokniha Král Václav IV.

Délka:

1 hod 37 min

Čte:

Ladislav Kazda

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Po loňském úspěšném titulu přichází pokračování dramatizací povídek Sira A.C.Doyla z archivu brněnského rozhlasu. Povídka Tři Garridebové přináší zamotaný příběh podivného dědictví, k jehož naplnění je třeba hned tří mužů podivného příjmení. V povídce Umírající detekti…

Obrázek podcastu Třetí pečeť

Třetí pečeť

V příběhu zasazeném do středověké Anglie se opět setkáme s Grace a Simonem de Wallrey, s nimiž jsme se seznámili v historické detektivce Sedmý hřích se trestá smrtí. Nedaleko godstowského kláštera, nacházejícího se poblíž sídla Wallreyových, byla spáchána vražda a další…

Obrázek podcastu Krysy

Krysy

Další dva případy z pera královny detektivek popisuje postupné šílení lidí, kteří jsou uzavřeni v místnosti jako obyčejné krysy byla namluvena výraznými hlasy Simony Stašové a Pavla Soukupa.

Obrázek podcastu Nositelé dubového listu

Nositelé dubového listu

Nositelé dubového listu - audiokniha obsahuje již čtvrtý díl úspěšné fantasy série Hraničářův učeň, která vypráví o výcviku a dobrodružství mladého Willa a jeho mistra Halta. Hraničářův učeň #4 Will s Evanlyn mohou konečně prchnout ze Skandie. Evanlyn je ale unesena, zr…

Obrázek podcastu Hvězdný prach

Hvězdný prach

Tristran dá své lásce impulzivní slib, který ho vyšle na cestu za nejnapínavějším dobrodružstvím jeho života, aby nakonec získal víc, než očekával. V Anglii vládne královna Viktorie a na vysokém žulovém výběžku uprostřed lesů, celou noc jízdy od Londýna, stojí už šest s…

Obrázek podcastu Ten kouř kolem tebe

Ten kouř kolem tebe

Na Aljašce právě vrcholí zlatá horečka, které podlehly tisíce mužů. Jsou mezi nimi i Chris, zvaný také Kid nebo Smoke, a Shorty. A byl mezi nimi i Jack London, který své zážitky a zkušenosti z pobytu na drsném severu zúročil v nejedné své knize. A právě podle jeho povíd…

Obrázek podcastu Tobogan a Spirituál kvintet

Tobogan a Spirituál kvintet

Setkání s Tomášem Slámou a jeho hosty - malířem, grafikem a ilustrátorem Josefem Lieslerem a hudební skupinou Spirituál kvintet.

Obrázek podcastu Doktorova žena

Doktorova žena

Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Navenek to vypadá, že mám všechno – dokonalé manželství, dokonalého manžela, dokonalý život. Ale to zdaleka není pravda. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem,…

Obrázek podcastu Hlavně o mamince...

Hlavně o mamince...

"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014

100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - Z. Pohlreich (šéfkuchař)

Obrázek podcastu Pan Masters

Pan Masters

Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Obrázek podcastu Motiv X

Motiv X

Jak chytit sériového vraha, který nikdy nezaútočí stejným způsobem dvakrát? Brutální vražda jedenáctiletého syrského uprchlíka postaví před helsingborskou policii případ s možným rasistickým podtextem. Zdánlivě náhodných vražd přibývá a tým kriminalistů se záhy ocitá po…

Obrázek podcastu Detektivní povídky Edgara Wallace

Detektivní povídky Edgara Wallace

Zločinecký mozek - Ivan Trojan jako inspektor John G. Reeder a jedna wallaceovka navíc: Honba za pokladem s Davidem Viktorou.Inspektora Reedera stvořil nejplodnější detektivní autor všech dob, Edgar Wallace, který sám prožil osud hodný svých pozdějších hrdinů. Nevěděl p…

Obrázek podcastu Paní jezera

Paní jezera

5. část Ságy o Zaklínači Had Uroboros se zakousl do vlastního ocasu. Něco končí, něco začíná... Také příběh Zaklínačova hledání dospěl k závěru, Ciri, Geralt i Yennefer se na pozadí krvavého válečného konfliktu konečně setkají, ovšem podobně jako v předchozích dílech…

Obrázek podcastu Les prízrakov

Les prízrakov

Juraj Červenák prináša už šiestu knihu z cyklu historických detektívok zasadených do čias protitureckých vojen na sklonku 16. storočia. Joachim Stein zimuje na hrade Strieborná skala. Pokojné Vianoce s rodinou však zatieni potýčka so zločineckým podsvetím v neďalekom me…

Obrázek podcastu Carmen – Skutečný život Hany Hegerové

Carmen – Skutečný život Hany Hegerové

První a jediný komplexní dokumentární román o největší česko-slovenské šansoniérce. Vznikl s jejím souhlasem, s podmínkou, že může být zveřejněn až po její smrti. Po celou kariéru se takovému odhalení vyhýbala. Důsledně si bránila své soukromí. Umožnila do něj vstoupit …

Obrázek podcastu Die Zauberflöte

Die Zauberflöte

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A1 pro studenty začátečníky. Sarastro, Herrscher über das Sonnenreich, hat die Tochter der Königin der Nacht geraubt. Die Königin gibt dem Prinzen Tamino den Auftrag, ihre Toch…

Obrázek podcastu Usměvavý muž

Usměvavý muž

Policajt musí umět v pravý čas odejít. Nebo ve správnou chvíli zůstat. Poté, co komisař Kurt Wallander při výkonu služby zabil člověka, podléhá existenciální krizi, utápí v depresích a nezadržitelně propadá alkoholu. Nakonec se rozhoduje definitivně odejít od policie. O…

Obrázek podcastu 1794 – Tři růže

1794 – Tři růže

Sestupte do hrobu pro živé, kde staré jizvy zakryjí jedině nové rány! Krev z hrdla nevěsty vystříkla po svatební noci až na lustr, ale má ji vážně na svědomí pomatený hraběcí novomanžel Erik ze Tří Růží, jehož kruté zrání v karibské kolonii rokokového Švédska autor vylí…

Obrázek podcastu Oběť bez tváře

Oběť bez tváře

Pomsta umí být krutá, zvlášť je-li dokonalá. Dvě zohavené mrtvoly. Dva bývalí spolužáci. A u obou se našla třicet let stará třídní fotografie s jejich přeškrtnutými obličeji – vzkaz pro Fabiana Riska. Stockholmský detektiv Fabian Risk se právě vrátil zpět do rodného Hel…

Obrázek podcastu Inheritance

Inheritance

{'cs': 'Na začátku byl Eragon... Jak celý příběh skončí?\nDlouhý výcvik a boje přinesly mnohá vítězství a naději, ale také srdcervoucí ztrátu. Ta nejtěžší bitva Eragona a Safiru přitom teprve čeká: musí se postavit samotnému Galbatorixovi. Podaří se jim porazit krále zl…

Obrázek podcastu Poklad

Poklad

Jaké poklady nacházíme a ztrácíme během svých životů? A je možné pustit se do hledání pokladu, který se zdá být nenávratně ztracen v nejtemnějších hlubinách? Kniha Poklad vypráví příběh Karla a Julie Skálových, otce a dcery, které rozdělila tragická událost. Zatímco Kar…

Obrázek podcastu Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm

Zámek Gripsholm vyšel v roce 1931 a byl příběhem milenců, kteří prchají z velkoměsta a od všedního dne plného práce a starostí. Vtipný, ironický, nezávazný a nesentimentální příběh o letní dovolené spisovatele Petra a Princezny Lýdie u švédského jezera Mälaren na zámku …

Obrázek podcastu Pohádky 9

Pohádky 9

Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! Již devátý titul miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody právě vychází...

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

100 statečných - Host č. 21 - Jan Kolář 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - Ing. J. Kolář (ředitel České kosmické kanceláře)