Audiokniha Krajina pistolníků

Majdalenka v záhrade
Zanedbaná záhradka s dlho neobývaným domčekom chradne. Jedného dňa sa tam objaví dievčatko a začnú sa diať veci... Nechceme na pár riadkoch prezradiť, čo všetko Majdalenka zažije, ako si poradí a čo sa zmení. To sa dozviete, keď si rozprávky prečítate alebo vypočujete, …

Tiché roky
Když Bohdanu její umírající babička osloví cizím jménem, začne plachá a uzavřená dívka pátrat po rodinné minulosti. Odcizený a mrzoutský otec, s nímž se jí nedaří navázat bližší vztah, ale její snažení zrovna neulehčuje. Jedinou oporou je jí dobrosrdečná nevlastní matka…

Poslední medvěd
Představte si, že se spřátelíte s ledním medvědem ... Oslava lásky mezi dítětem a zvířetem, bojový pokřik za náš svět a neodolatelné dobrodružství. Na Medvědím ostrově už žádní lední medvědi nejsou. Alespoň to tvrdí Aprilin otec, když je jeho vědecký výzkum zavede na š…

Příběh služebnice
Dystopická vize ukazuje blízkou budoucnost na půdě dnešních Spojených států amerických, které se proměnily v republiku Gileád a vlády se chopil klerofašistický režim, jenž militantně volá po návratu k tradičním hodnotám. Země se potýká s ekologickými katastrofami a ztrá…

Zavražděný sen a jiné povídky
„Zastavila se, v očích hrozný úlek. Nepromluvila a já také nic neříkal.“ Jeden z našich předních autorů psychologické prózy osvědčil mistrovský talent nejen při psaní románů, které dnes patří ke kanonickým dílům české meziválečné literatury, ale i ve své bohaté a pestré…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Přetíženy
>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak …

Život víry 2022/05
Život víry 2022/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Daniel Zeman, Pavel Kohl a Bohdana Medřická. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ukrajina: příběhy zoufalství a pomoci Jak čeští křesťané…

Dvakrát Sherlock Holmes
Dům u měděných buků - slavný detektiv Sherlock Holmes řeší případ podivínského zaměstnavatele půvabné guvernantky. Méně známá dramatizace detektivní povídky Sira Arthura Conana Doyla z brněnského rozhlasového studia.Doktor Watson vzpomíná aneb Poslední případ Sherlocka …

O pyšné lokomotivě a další pohádky o mašinkách
Sedmero pohádek o mašinkách vypráví Pavel Zedníček Nová nahrávka pohádek o mašinkách, vláčcích, lokomotivách a všech věcech, které se dějí na železnici. Pavel Zedníček je protagonistou úspěšné a oblíbené audioknihy Pohádky o mašinkách, která zdařile adaptovala pět příb…

Alan Rickman: Deníky
Deníky Alana Rickmana jsou jedinečnou pozvánkou do mysli autora – jednoho z nejoblíbenějších herců dnešní doby. Alan Rickman i po své smrti zanechal odkaz herce světové úrovně a jeho důstojnost, profesionalita i zvučný hlas nepřestávají diváci obdivovat ani dnes. Rickma…

Deník malého poseroutky 6 - Ponorková nemoc
Greg Heffley má fakt problém. Školní majetek byl poškozen a on je hlavním podezřelým. Ale nejšílenější na tom je, že je nevinný. Nebo aspoň skoro.

Kraď jako umělec
Chytrá a vtipná knížka o tvoření, novátorství a plagiátorství v digitální době. Lze dnes vůbec být 100% původní? A má smysl o to usilovat? Austin Kleon dospívá k moudrému závěru, že absolutní původnost je nedosažitelný cíl. Tvorba bude vždy krádež a umělec sběratelem zá…

Případ Aleny Struskové
Vražda kvůli uniformě SS. Když zmizí stará dáma Alena Strusková, najme pražská židovská obec detektiva, aby ji vypátral. Stopy vedou až ke konci druhé světové války. Když se ztratí svérázná stařenka Alena Strusková, narozená těsně po válce, nejprve tomu nikdo nevěnuje z…

Deset nejčastějších podnikatelských chyb
Chybami se člověk učí a těch deset nejzásadnějších, kterých se podnikatelé dopouštějí dnes a denně, představuje další vzdělávací audiokniha pro podnikatele. Většinou jde o stejné chyby, které dělají podnikatelé opakovaně. Proto je cílem této audioknihy naučit je těmto c…

Metro 2034
Kdo hledá světlo, musí dojít až na konec tunelu… Po jaderné válce, která zpustošila zemský povrch, se přeživší uchýlili do rozlehlých sítí moskevského metra, kde vytvořili zvláštní civilizaci. Její existence je však ohrožena. Obyvatelé odlehlé stanice Sevastopolskaja js…

...Mluviti stříbro - Vladimír Čech - zpověď
Vladimír Čech se do našich myslí nesmazatelně zapsal svým charismatickým projevem podtrženým uhrančivým pohledem a hlasem. Jeho vysoká postava byla nepřehlédnutelná a dodávala mu přirozený, úctu budící lidský i herecký projev. Zaposloucháte-li se do místy velmi intimníh…

Mrtvé duše
Příběh Gogolova groteskně realistického románu je - podobně jako jeho slavná komedie Revizor - založen na nádherné anekdotě a kouzelné mystifikaci. Jedná se o dobrodružnou pouť zchudlého šlechtice Čičikova, který si usmyslel zbohatnout nákupem zemřelých nevolníků, z nic…

Řiďte si svůj život tak, jak sami chcete
Začněte si konečně plnit svá přání a cíle - změňte svůj život tím, že jej ovládnete a začnete si tvořit vše, co si přejete. Tak, jak mají vliv vesmírné zákony na úspěch v osobním životě, stejný vliv mají i na všechny ostatní oblasti našeho života - podnikání, kariéru a …

Bella a Sebastián: Útulek na Velkém Baou
Psa, jako je Bella, by si přál každý! Dětská kniha o přátelství osiřelého chlapce a pronásledovaného psa oslovuje už několik generací čtenářů. Na samotě vysoko v Pyrenejích vyrůstá chlapec Sebastián. Jeho matka po porodu zemřela a sirotka se ujal starý César, který ho…

Tři povídky Ludvíka Součka
Cestování v čase bylo vždy trochu riskantní, ale máte-li poruchu a jste donuceni přistát uprostřed bitvy u Kurska, může dojít ke zcela zásadnímu setkání? Taková je stručná charakteristika jedné ze tří povídek, které vám nabízíme v režii Dmitrije Dudíka jako připomenutí…

Romeo, Julie a tma
Nesmrtelný příběh tragické lásky z nejtemnějších časů naší historie. Slavná novela o Ester nenastoupivší do transportu a Pavlovi, který se jí snaží zachránit. Jenže je heydrichiáda a neuposlechnutí nařízení znamená smrt. Novodobé shakespearovské milence nerozděluje jako…

Baron Prášil
Fantastická dobrodružství slavného hrdiny v mistrném hereckém podání Miroslava Táborského Baron Prášil je jednou z nejznámějších literárních postav. Jeho nestárnoucí příběhy baví malé i velké již po mnoho generací. Neuvěřitelné příhody legendárního dobrodruha a mluvky …

Neutopte se v nepořádku
Nemusíte sloužit svému domovu – váš domov má sloužit vám. Všichni to známe: pohled na dřez plný nádobí, kupu nevyžehleného prádla či podlahu posetou rozházenými hračkami. Naše mysl je však zvyklá v tom spatřovat něco, co vypovídá o našem charakteru – že jsme líní, nesch…

100 statečných - Host č. 41 - Matěj Horn 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Horn (ředitel projektu Království železnic)