Audiokniha Kouzelný kalendář

The Adventures of Tom Sawyer
Audiokniha The Adventures of Tom Sawyer namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Meet Tom Sawyer, a boy with a good heart who’s always in trouble with everyone: at home, in school and in church. With his best friends, Joe, Ben and H…

Hodně jsem nikde
Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

Kyselé bonbony
Phil Pendleton a Adam jsou na první pohled otec a syn, kteří se nijak neliší od ostatních. Chodí spolu na procházky do parku, navštěvují výstavy, muzea a zoologické zahrady. Někdo by mohl říct, že otec je až příliš volný ve výchově, když dítě ztratí na veřejnosti nervy …

Pět povídek
Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Viktor Fischl je známý především jako autor básnických sbírek a prozaických textů. Hlavní téma…

Zikmund Lucemburský
Tajné vzpomínky, sepsané po vzoru císaře Karla, mého milovaného otce Závěrečný díl Lucemburské pentalogie přináší zápisky ze života posledního Lucemburka na českém trůnu – Zikmunda. Jestliže Václavova vláda, i jeho osoba bývají posuzovány s rozpaky, v případě Zikmunda b…

Život bez úzkosti
Vyjdete z nekonečného cyklu obav a strachu. - Jak vzniká úzkost? - Co ji spouští a co spouští sama úzkost? - Proč se točíme v začarovaných kruzích obav a strachů? Představujeme vám návod, jak se vymanit z nekonečného cyklu obav a strachu, který pohání úzkost, závislosti…

Angličtina cez rozprávky (7+)
Objav čarovný svet rozprávok, ktoré ti pomôžu učiť sa angličtinu prirodzene a s radosťou. Audio kniha *Angličtina cez rozprávky (7+)* prináša 11 známych príbehov v jednoduchej angličtine, preložených vetu po vete do slovenčiny, v PDF doplnených o výslovnosť každého slov…

Zlaté kapradí (1961)
Do Zlatého rozhlasového fondu patří pohádka Jana Drdy, kterou v citlivém a básnickém dotvoření a zpracování Františka Pavlíčka nastudoval v roce 1961 režisér Jan Berger společně s významnými českými herci.Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Štěpánek), ovčák (Luděk Munzar…

Na vlně 57 metrů
Poznal tajemství jihoamerických džunglí, procestoval Spojené státy i Evropu. Pracoval na zaoceánských parnících, setkal se s válečnými hrdiny i desperáty amerického Středozápadu. Své příběhy sbíral v rozpáleném Orientu i na dálném mrazivém Severu. Otakar Batlička, jeden…

Případ podezřelého arcibiskupa
9. díl série Zločiny na Velké Moravě. Triumf v Římě, stín zrady na Moravě. Na podzim roku 880 se z Říma vrací významné poselstvo vedené arcibiskupem Metodějem a knížetem Slavomírem. Jejich cesta měla zásadní význam – Metoděj totiž před papežem úspěšně obhájil svou misij…

Otvorené nebo
Barborka vyrástla v pekle. Nikdy sa nebála strašidiel pod posteľou, pretože vedela, že skutočné príšery sa ukrývajú v ľuďoch. Pozná hlad, zimu aj strach. Nikomu neverí a riadi sa teóriou prežitia z ríše zvierat – prežijú len tí najsilnejší. Jediným svetlým bodom v jej ž…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Stříbrný potok a zářivá hvězda
Příběh z daleké Kamčatky vypráví nejen o lidech a mrazivém počasí, ale taky o osudech jedné zvláštní bílé sobí laněHrají: Vladimír Brabec, Petr Svojtka, Miroslava Špánková-Hozová, Karel Beníško, Václav Mareš a dalšíRežie: Jan Berger

Kincl: Rákosníček a hvězdy
Rákosníček spisovatele Jaromíra Kincla a výtvarníka Zdeňka Smetany se díky úspěšnému knižnímu vydání a mimořádné oblibě animovaného televizního seriálu zařadil do plejády večerníčkovských pohádkových postaviček reprezentujících to nejlepší ve svém žánru. Supraphon přich…

Detektivní povídky
Chesterton dal detektivce otce Browna, Doyle Sherlocka Holmese, Emil Vachek detektiva Klubíčka a Karel Čapek? Přece doktora Mejzlíka! Detektivní žánr Čapkovi učaroval a jeho povídky plné svižných originálních zápletek a jemného humoru patří ke skvostům moderní české lit…

Toulky Amerikou
Pro amerického dobrodruha a spisovatele Richarda Halliburtona nebylo nic nemožné a vyhledával vždy místa a situace, kde se poznání spojovalo s dobrodružstvím. Cestoval letadlem, lodí, vlakem i na slonovi.. Se svým mnohdy zmačkaným kloboukem Halliburton skutečně připomín…

Fotografie
Soukromá vyšetřovatelka Shannon Wellsová pomáhá ženám, které se nemají se svými případy kam jinam obrátit. Loni za ní přišla Faith Selbyová se zvláštním požadavkem: Zjistěte, kdo doopravdy jsem. Shannon pochopí, že Faith se kdysi před něčím skryla. A že se jí to povedlo…

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)
Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury
Když dějiny výtvarného umění připomínají komedii plnou omylů… Výtvarný kritik Jan H. Vitvar se nás rozhodl vzít na zábavnou a dobrodružnou exkurzi po dějinách vizuální kultury, která ukazuje, že cesta k pochopení umění bývá leckdy velmi dlouhá a plná nečekaných zákrut. …

Bílý tesák
Již více než sto let provází malé i velké čtenáře příběh Bílého tesáka, psa, v jehož žilách koluje i vlčí krev. Nyní máte možnost si ho poslechnout a budete poslouchat se zatajeným dechem! Sledujte osud Bílého tesáka: od prvních krůčků až po tvrdé zápasy dospělého psího…

Šťastný domov
Nic nového pod sluncem - napadne nás, když se v trafice pohrabeme v tiskovinách, které nám radí, jak si něco praktického vyrobit, jak jíst zdravě, jak si co nejkrásněji zařídit rodinné hnízdečko a srovnáme obsah těchto periodik s příběhem povídky Jaroslava Haška Šťastný…

O myších a lidech
Poetická novela o síle přátelství, dnes již klasické dílo světové literatury, vychází v mistrném podání Vladislava Beneše. George a Lennie spolu putují za prací od jednoho kalifornského ranče k druhému. Ačkoli se píší 30. léta 20. století a chudý zemědělský dělník by si…

Já, robot
Děsíte se nástupu umělé inteligence? Prozkoumejte vyhlídky lidstva v devíti legendárních povídkách otce robotické etiky! Lidstvo vyvinulo zástupy umělých bytostí a může si pískat. Mechaničtí pomocníci obstarají vše, na co si jejich pánové vzpomenou. Pohlídají děti, zast…

Tři zlaté vlasy děda Vševěda
Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: princezna (Věra Hučínová), vypravěč (Luděk Munzar), Plaváček (Otakar Brousek ml.), král (František Němec), sluha (Ivan Gübel), královna (Růžena …

Osudy dobrého vojáka Švejka
Třináctidílná četba na pokračování z vybraných částí románu Jaroslava Haška. Vybral a připravil Zdeněk Jirotka. Čte Jan Pivec.