Audiokniha KONIÁŠ – Na válečné stezce

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Svatováclavská mše
Audiokniha Svatováclavská mše obsahuje příběh z Povídek malostranských Jana Nerudy. Mistr slova Jan Kanyza vás za bohaté zvukové skladby doslova provede Katedrálou na Pražském hradě, kde s ním strávíte celou noc. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v r…

Farma paní Láryfáry
Třetí díl řady o paní Láryfáry, která si poradí s každým zlobidlem, protože mu ukáže, jak dovedou nehezké vlastnosti zbytečně kazit radost ze života. Děti občas sužují zákeřné slabosti a záludné choroby, jimiž pak trpí i jejich rodiče. Existuje však snadná pomoc: pobyt …

Nebezpečná hra
Strhující propojení napínavé detektivky a zábavné romantiky! „Řekněte mi, jak se jmenuje,“ naléhal Tom a modlil se, aby měl dost času ubohou ženu ochránit. „Laurant,“ zašeptal ďábel. „Jmenuje se Laurant.“ Toma se zmocnila panika. „Moje Laurant?“ „Ano. Teď už to víte, ot…

Podfukářská série
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Série O. Henryho příběhů, jejichž hrdiny jsou vykutálení podvodníčci, kteří cestují křížem krážem Amerikou a se střídavým úspěchem provozují své sv…

Smrt přichází na prohlídku
Chamtivost, zrada a vražda v okouzlujících přímořských kulisách – úvodní díl nové švédské detektivní série v nestárnoucím a stále oblíbeném stylu klasické krimi Agathy Christie. Realitní agentka a populární moderátorka Jessie Andersonová je nalezena mrtvá v jednom z pře…

Cesta ľadového muža
"Dlhotrvajúce zdravie pomocou metódy Wima Hofa. Veda potvrdila, že legendárna metóda Wima Hofa postavená na dychových cvičeniach a otužovaní podstatne zvyšuje energiu, zlepšuje prekrvenie, znižuje stres, podporuje imunitný systém, posilňuje telo a úspešne bojuje s mnohý…

Ty to zvládneš, Lukáši!
V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát ale budou potřebovat pomoc i zvířátka… Chrochtík, Makovička a Daňka si užívají teplé pod…

Křepelková: Princezna z Nemanic
V březnu roku 1989 nahrál Supraphon ve studiu Lucerna pohádku Marie Křepelkové Princezna z Nemanic aneb Trampoty s truhlou (vydal Bonton v roce 1996 na audio kazetě 71 0400-4) Pohádka o tak trochu rozmazlené princezně Ryně, lehce popleteném králi, jehož jméno - Marian I…

Tajemný protivník
První případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky. Čte Jana Stryková. Věnováno všem těm, kdo žijí monotónní životy v naději, že zakusí alespoň z druhé ruky rozkoše i nebezpečí dobrodružství. Agatha Christie Z galerie detektivů, kterými Agatha Christie obohatila žánr …

Mrtvé duše
Příběh Gogolova groteskně realistického románu je - podobně jako jeho slavná komedie Revizor - založen na nádherné anekdotě a kouzelné mystifikaci. Jedná se o dobrodružnou pouť zchudlého šlechtice Čičikova, který si usmyslel zbohatnout nákupem zemřelých nevolníků, z nic…

Buď se mnou
Tereza Hamiltonová má za sebou těžký rok. Zamilovala se do nejlepšího kamaráda svého bratra a od jejich prvního, nezapomenutelného polibku s ní Jase nepromluvil jediné slovo. K tomu se přidává bolestivý rozchod a zranění, které jí může navždy zavřít dveře ke kariéře tan…

Horníček: Malá noční rozprava
Miroslav Horníček hovoří o svých oblíbených knížkách; jeho kouzelné vyprávění doprovází výňatky z hudby J.S. Bacha, C. Debussyho, I. Stravinského, D. Šostakoviče, L. Janáčka, B. Martinů a jeho dalších oblíbených autorů. Nahrávka vznikala 3. a 4. dubna 1985 ve studiu Luc…

Rupnik: Střední Evropa je jako pták s očima vzadu
O rozpadu Rakousko-Uherska, o roli T. G. Masaryka, o paralelách Masaryk-Havel a o osmičkových letech v našich dějinách Jacques Rupnik je v českém mediálním prostoru přítomný od roku 1989 - ale nepřímo zde byl přítomen už před sametovou revolucí. Nejen tím, že ve svém d…

Umění, kterému nikdo nerozumí: Historky z podsvětí výtvarné kultury
Když dějiny výtvarného umění připomínají komedii plnou omylů… Výtvarný kritik Jan H. Vitvar se nás rozhodl vzít na zábavnou a dobrodružnou exkurzi po dějinách vizuální kultury, která ukazuje, že cesta k pochopení umění bývá leckdy velmi dlouhá a plná nečekaných zákrut. …

Temná noc
Před devíti lety učinili rodiče očekávající druhé dítě běžné rozhodnutí – dovolili své dceři přespat venku v zahradním domku. Netušili ovšem, jaké děsivé následky to bude mít. Holčičku už nikdo nikdy neviděl. Když je pak po letech během policejní razie objeveno dívčino …

Pilot Pírko
Jaké to je, když neumíte létat? Pro člověka asi nic neobvyklého, ale pro ptáka, navíc z rodiny slavného poštovního holuba, je to PROBLÉM. Kolumbův synek Pírko se totiž na rozdíl od svých sourozenců nedokáže odlepit od země. Tento hendikep, který ve světě ptáků znamená k…

Hašek: To nejlepší ze Švejka
Jak již titul napovídá, jde o perly z klasiky českého humoru od Jaroslava Haška. Dokonalému přednesu Jana Wericha úspěšně sekundují Jiřina Šejbalová (paní Müllerová) a Vlasta Burian (feldkurátKatz). Nahrávky z let 1953-1966 patří mezi klenoty archivu SUPRAPHONu!

O Ježíškovi
Ten kluk je sympaťák! Něžný a hřejivý příběh malého Ježíška, který se po vyhnání z Jeruzaléma ocitne s rodinou na české vesnici. Autor dokázal vystihnout podstatu křesťanské lásky bez jakéhokoli mentorství. Ježíšek na české vesnici, u břehu české řeky, do níž skáče s …

A každé ráno je cesta domů delší a delší
I loučení bolí méně, když na něj nejste sami Děda se svým malým vnukem Noahem sedávají pravidelně na lavičce a povídají si. Mluví spolu o všem a o ničem: o vesmíru, o životě, o babičce, když ještě byla mladá a když se do ní děda zamiloval. Jenže vzpomenout si je čím dál…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Božidara
Jaký život bys žil/a, kdyby ti byla všechna musíš a nesmíš u prdele? Božidara vede sice možná zvláštní, nicméně poklidný život. Když se jednoho dne na prahu její chalupy zjeví skoro dospělá vnučka Rosie s žádostí o azyl na dobu neurčitou, ani jedna z nich netuší, do ja…

Vídeňské zločiny I.
První z celkem pěti detektivních románů rakouského spisovatele a novináře, který nás spolu s inspektorem Bronsteinem postupně provede významnými roky rakouské historie. Případ podivné sebevraždy se odehrává v roce 1913, v sice stále starosvětské, ale už předválečné Víd…

Šelma
Politická vražda, nebo zločin sériového vraha? První díl volné detektivní trilogie s prvky politického thrilleru. Bylo skutečně hlavním cílem vraha umlčet nepohodlného novináře? Detektivka s prvky politického thrilleru se odehrává na Šumpersku. Na chatě je nalezen zavra…