Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Konec prokrastinace

Audiokniha Konec prokrastinace

Délka:

3 hod 31 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Vita Caroli - Vlastní životopis Karla IV. + Hudba v českých zemích na dvoře Karla IV.

Vita Caroli - Vlastní životopis Karla IV. + Hudba v českých zemích na dvoře Karla IV.

K výročí krále Karla IV. (700 let) vychází v jednom kompletu nahrávka zachycující mluvené slovo i ukázky původní středověké hudby, tak jak zněla v českých zemích v době vlády našeho nejvýznamnějšího panovníka. Vlastní životopis, sepsaný Karlem IV. pod názvem Vita Caroli

Obrázek podcastu Notýsek

Notýsek

Drobné prózy ze sbírky Hurníkových povídek. Připravil a úvodem hovoří Jiří Hubička. Účinkuje Milan Neděla.

Obrázek podcastu Die Verwandlung

Die Verwandlung

Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé studenty. Franz Kafka ist einer der bedeutendsten deutschsprachigen Erzähler des 20. Jahrhunderts. Seine Erzählung „Die Verwandlung” thematisiert in un

Obrázek podcastu Búrková sestra

Búrková sestra

Ally - nadšená jachtárka, ktorej odvahu preveria tragické udalosti Strhujúci druhý diel historicko-romantickej série o neuveriteľných osudoch nevlastných sestier Maie, Ally, Star, Cece, Tiggy, Electry a Meropé vychádza z mytologického príbehu o Plejádach, siedmich sestr

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Hrompac a Tancibůrek (1981)

Hrompac a Tancibůrek (1981)

Šest drobných příběhů o obru Hrompacovi a mužíčku Tancibůrkovi, co spolu prožili a vyváděli. O tom, jak líčíli na ptáčka s rezavým ocáskem, jak našli rytíři ztracenou půlku jména, jak potěšili smutnou princeznu, jak dostali pytel blech, jak vrátili čerta do pekla a jak

Obrázek podcastu Bergman: Kryštofova myš

Bergman: Kryštofova myš

Hrdinou příběhu je desetiletý Kryštof, který se v mnohém liší od svých vrstevníků. Nemá žádné kamarády a od chvíle, kdy mu zemřel tatínek, je jeho svět plný samoty a smutku. Svoje štěstí hledá ve světě iluzí a snů, který je jen malou náhražkou za život, který žije. To v

Obrázek podcastu Ve službách zla

Ve službách zla

Představte si, že obdržíte balíček s useknutou nohou… Neohroženou Robin, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika vyděsí záhadný balík k smrti. Jejího šéfa jen tak něco nerozhodí, ale tentokrát mu je jasné, že jde o výstrahu a vrah ho dobře zná. Z minulosti ho n

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Marie Kubátová - Pohádky

Marie Kubátová - Pohádky

Komplet obsahuje 277 minut pohádkových příběhů s plejádou známých českých herců Spisovatelka Marie Kubátová napsala řadu oblíbených knih pro děti, známá je také jako autorka literární předlohy televizního večerníčku Krkonošská pohádka. Komplet pohádek Marie Kubátové ob

Obrázek podcastu Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Na útěku - neuvěřitelný příběh Josefa Brykse

Vyprávění o českém hrdinovi, který z okupované vlasti utekl do Francie, odkud se vydal do Velké Británie a nastoupil do královského letectva. Kniha vypráví o jeho mnohých odvážných a riskantních útěcích z německého zajetí. Ze vzpomínek pamětníků a jeho ženy je tak poskl

Obrázek podcastu Signum laudis

Signum laudis

Působivá četba z románu Vladimíra Kaliny, který je nejznámější ve své prvotní podobě filmového scénáře s Vlado Müllerem v hlavní roli. V rozhlase v režii Vladimíra Tomeše účinkují Jaroslava Adamová, Gustav Opočenský a Pavel Pípal.

Obrázek podcastu Ze starobylých proroctví

Ze starobylých proroctví

Audiokniha Ze starobylých proroctví obsahuje příběhy ze Starých pověstí českých od našeho klasika Aloise Jiráska s mistry slova Norbertem Lichým a Zdeňkem Maryškou, kteří vás provedou za doprovodu bohaté zvukové skladby starými proroctvími o naší zemi. OBSAH: 1. Sybil

Obrázek podcastu Ve škole se dějou věci

Ve škole se dějou věci

Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to

Obrázek podcastu Křesťan: K tabuli půjde..

Křesťan: K tabuli půjde..

Rudolf Křesťan je nazýván "ikonou české fejetonistiky". Ve svých fejetonech se vždy zabývá všedními, každodenními událostmi, jeho postřehy jsou ale velmi netradiční a leckdy přichází s netypickými závěry. Křesťanovy fejetony jsou chytré, nadčasové, plné nadsázky a laska

Obrázek podcastu Stopy davnej minulosti - Zrod národa

Stopy davnej minulosti - Zrod národa

"Tento diel série Stopy dávnej minulosti rozpráva o príchode Slovanov, ktorí sa usadili na oboch brehoch rieky Moravy, na sever od Dunaja v Dolnom Rakúsku a na Slovensku, v Zadunajsku a azda aj v Potisí. Prišli ako blízki príbuzní, niekoľko stáročí zdieľali spoločný osu

Obrázek podcastu Barva z kosmu

Barva z kosmu

Ve vesmíru strašidelného příběhu přesunul H. P. Lovecraft zdroj hrůzy z člověka a jeho malého světa do temných neprobádaných propastí mezihvězdného prostoru… Klasický hororový příběh H. P. Lovecrafta je poctou velikánovi tohoto literárního žánru a ideálním dárkem pro vš

Obrázek podcastu Hrobník

Hrobník

Žije život ohraničený hřbitovní zdí. Nikdy neopustil svůj rodný hřbitov, své království, které zdědil po svém otci a otci jeho otce. Zoufalý hrobník hledající ztracený řád. Muž zodpovědný, trpělivý, obětavý a vážný. Smířený s osudem celoživotního služebníka s mozolem na

Obrázek podcastu Vynález zkázy

Vynález zkázy

Vědeckofantastický dobrodružný román Vynález zkázy napsal J. Verne v roce 1896. Hlavního hrdinu profesora Rocha, vynálezce mimořádně výbušné látky, zastihneme v tomto zpracování ve chvíli, kdy je unesen pomocí ponorky z nervového sanatoria, kde se léčí po celkovém zhrou

Obrázek podcastu Bludiště

Bludiště

"Pokus o interview před vchodem", jak sám autor svou hru v podtitulu přiblížil, vyrůstá ze setkání zatrpklého vrátného, střežícího vchod do bludiště a vpouštějícího návštěvníky pouze dovnitř, s mužem, který se vydělí z poslušného stáda příchozích a začne se pídit po zák

Obrázek podcastu Oddelenie D

Oddelenie D

Jediné, čo potrebuje, je len zvládnuť nočnú službu… Alebo skôr doslova ju prežiť? Amy nikdy nechcela stráviť noc na psychiatrickom oddelení D. Sú tu hospitalizovaní duševne chorí pacienti a ona ako študentka medicíny tu musí získať pracovné skúsenosti. Jej kolegovia vša

Obrázek podcastu Portrétoval anglickou královnu

Portrétoval anglickou královnu

Fascinující příběh sochaře královské rodiny Franty Bělského Příběh českého sochaře Franty Bělského, který měl jako jediný Čech tu čest ztvárnit královskou rodinu, a to nejen samotnou Alžbětu II., ale i vévodu z Edinburghu, královnu matku nebo prince Williama. Kým byl če

Obrázek podcastu Brány Skeldalu: Bílá věž

Brány Skeldalu: Bílá věž

Autorské čtení druhého dílu fantasy tetralogie Brány Skeldalu: Bílá věž. Divoká jízda tří vyvolených zmetků pokračuje. Z jihu ostrova se šíří neznáme zlo, ostrov umírá a zdá se, že s ním počal umírat i svět. Katynka, Vlaherova snoubenka zmizela v den svatby. Tulák a mu

Obrázek podcastu Ostrov Uctívačů ginga

Ostrov Uctívačů ginga

Venkovští kluci ve stopách Rychlých šípů Venkovská parta kluků se rozhodne jít po stopách neznámého příběhu Rychlých šípů, který souvisí se sektou Uctívačů ginga. Napínavé pátrání připomíná někdejší dobrodružství Rychlých šípů. Kdo něco věděl o Rychlých šípech, musel ml

Obrázek podcastu Konec vše napraví

Konec vše napraví

V poněkud hořké komedii "Konec vše napraví" (Konec dobrý, všechno dobré) William Shakespeare notně přehodnotil tradiční motiv o tom, kterak chudá, počestná, nápaditá a především důsledná dívka přece jen získala ruku milovaného mladého šlechtice.V archivní nahrávce (1969