Audiokniha Kniha rodinných tradic válečného umění

Sherlock Holmes 2: Dobrodružstvá Sherlocka Holmesa
Zápisník doktora Watsona je plný prípadov, ktoré vzbudili väčší či menší záujem verejnosti. Časť z nich zverejnila londýnska tlač, niektoré sa ukázali priveľmi zamotané aj pre Sherlockove analytické schopnosti, iné dokončil len spolovice a ich riešenie sa zakladá skôr n…

Můj dlouhý běh
Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km…

Svět jako duhová kulička
Knížku Svět jako skleněná duhová kulička psal publicista a někdejší "prezidentův vězeň" Vladimír Škutina v 70. letech 20. století ve vězení jako dopisy malé dceři Janě, aby věděla, odkud její otec pochází, jaké město je Praha a jaký vůbec byl život v Čechách před únorem…

Hoří chata, Lenko
Druhý případ detektiva Šindlera. Vrah, kterého se v prvním díle nepodařilo dopadnout je znovu na scéně. Tentokrát zapaluje domy i s jejich majiteli a i nyní poskytuje poručíkovi Šindlerovi stopy k vlastnímu dopadení. Mix napětí, hrůzy a humoru.

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka
Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc…

Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Ten chytrák Nasredin
Pohádkové vyprávění o tom, jak se jednomu taškáři podařilo napravit hlavu mladému princi. Nasredin je protivník všech lakomců, podvodníků, lichvářů, zlodějů a hlupáků. Bojuje proti bezpráví, lidské malosti a bezpáteřnosti. Postava hodná obdivu ve všech dobách, dnes snad…

Nepil: Šedesáté vánoce Františka Nepila
Nahrávka obsahuje rozhlasové vsuvky, fejetony a povídky, jejichž autorem i interpretem je František Nepil, dále účinkují Rudolf Hrušínský, Luděk Munzar a Eduard Cupák.

Němcová-Křička: Idylky a medailónky z "Babičky"
Původní 2LP komplet DV 15024 Idylky a medailónky z "Babičky" Boženy Němcové s hudbou Jaroslava Křičky vydal Supraphon v roce 1955 -nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně. Ukázky z knihy čtou Růžena Nasková a Vlasta Fabianová, hraje Hábovo kvarteto

Hříbě ze zlata
Láska a smrt na Velké Moravě léta Páně 906. Příběh odehrávající se v 10. století. Dívka Milana zachraňuje hříbě, které mělo být obětováno, a prchá z rodné Moravy do neznámých Čech. Historická fantasy, v níž velkou roli hrají i rusalky, vodníci, lesní lidé a Kotys, kobyl…

Tábor ztracených - 1. část
Dobrodružné povídky nejen pro mládež českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnání…

Potom
Vždycky existuje šance Dvě židovské děti uprchnou z transportu do koncentračního tábora a na polském venkově hledají možnosti, jak přežít. Válka je realita, ale ony chtějí prožívat normální dětská dobrodružství. Felix je obyčejný desetiletý kluk, který chce prožívat nor…

Dobrodružství veverky Zrzečky (Ladislav Mrkvička)
Dnes už vpravdě legendární vyprávění pro děti o životě lesních zvířat v křivoklátských lesích. Pohádky pro nejmenší napsal Josef Zeman. Vypráví Ladislav Mrkvička.

Ať žije Francie!
Francouzi jsou přesvědčeni, že Francie je jako kterákoliv jiná země. Jen o maličko víc. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Budulínek a sedm dalších pohádek
Nahrávky osmi klasických pohádek převážně z knih autorky Boženy Němcové přinášejí vyprávění i dramatizace v podání herců Luďka Munzara, Jany Preissové, Růženy Merunkové, Jany Hlaváčové a dalších renomovaných herců.

Uta z Naumburgu
Ve své pozoruhodné rozhlasové hře z roku 1970 Uta z Naumburgu vypráví Zdeněk Urbánek příběh středověké šlechtičny, která se rozhodne neochvějnou vlídností čelit nepodloženým pomluvám svého okolí. S Jaroslavou Tvrzníkovou a Janem Třískou v hlavních rolích.Rozhlasová hra …

Housewives´ Gossips
Housewives´ Gossips - audiokniha obsahuje konverzační obraty v angličtině v interpretaci rodilých mluvčích. Autorky Mia Marlow a Elise Colle. Účinkují Nicole Palcho a Kathryn De Leon. 2 Housewives are sharing true stories about men, love, relationships, .... filled with…

Večer s Milošem Kopeckým
"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Portnoyův komplex
Souložím, tedy zachraňuju lidstvo. A přece to nezvládám bez svého psychoanalytika… V roce 1966 ulehl na gauč věhlasného newyorského cvokaře a rád by se mu vyzpovídal, neboť s jinou formou hříšné relaxace jeho víra nepočítá. Alexander Portnoy – židovský vzorňák v… ehm… K…

Poustevník
Komisař Wisting má co do činění s chytrým sériovým vrahem a zlodějem identit. Tentokrát se ale do případu zaplete i jeho vlastní dcera, novinářka Line. Line zaujme příběh samotáře Viggo Hansena, starého Wistingova souseda. Ten i když celé čtyři měsíce seděl mrtvý u tele…

Zvieracia farma
Aktualizované vydanie románu Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva…

Bereme, co je
Pavla, hrdinka generačního románu Bereme, co je, se narodila po druhé světové válce. Její prarodiče, cihelňáci z předměstí Vídně, přijali výzvu prezidenta Beneše k zahraničním Čechům, a vrátili se do původní vlasti. Byla počata devatenáctiletou Vídeňankou a stejně mladý…

Šolleová: Jak Bzuk a Ťuk putovali za sluníčkem
Původní kreslený televizní večerníček z roku 1977, ožívá ve zvukové podobě. Dva čmeláčci, Bzuk a Ťuk touží po sluníčku. Chtějí je proto připevnit pevně na oblohu tak, aby bylo stále krásné počasí. Při cestě za sluncem je pronásleduje strašný sršeň, ale spousta obyvatel …

Večer s Václavem Větvičkou
Nahrávka Českého rozhlasu ze srpna 2010. Výběr a sestava: Václav Větvička a Robert Tamchyna. Úvod - Silnice - Stezky - Zkratky v parcích - České chodníky - Vendulka věstonická - Vinné sklepy - Žehlení u Váhu - Korida s čočkovou náplní - Kyjov 1968 - Klíče - Zahradnická…