Audiokniha Klášterní madrigal

Šolleová: Jak Bzuk a Ťuk putovali za sluníčkem
Původní kreslený televizní večerníček z roku 1977, ožívá ve zvukové podobě. Dva čmeláčci, Bzuk a Ťuk touží po sluníčku. Chtějí je proto připevnit pevně na oblohu tak, aby bylo stále krásné počasí. Při cestě za sluncem je pronásleduje strašný sršeň, ale spousta obyvatel …

Romance pro křídlovku
Lyrickoepická básnická skladba Františka Hrubína poprvé v původní nezkrácené nahrávce. Básníkovo nestárnoucí vyznání životu, lásce a smrti. Interpretem básně Františka Hrubína je Luděk Munzar, který o setkání se slavným básníkem v šedesátých letech mj. říká: " Oba jsme…

Protokol prirodzenej plodnosti a sexuálneho apetítu
Po dvoch úspešných bestselleroch zo všeobecnej výživy sa MUDr. Boris Bajer, PhD. rozhodol upriamiť pozornosť na tému, ktorej sa vo výžive a životospráve venuje žalostne málo pozornosti, a to aj napriek tomu, že je rok čo rok stále aktuálnejším problémom. Rady či stravov…

Hubnutí bez diet a cvičení
Představte si, že stojíte před zrcadlem. Jste nazí. Díváte se na sebe. Jste se sebou spokojení? Nebo chcete zhubnout???? Pokud chcete zhubnout, pak je tato audio kniha pro vás. Martina Králíčková ví, jak na to. Přitom diety nedrží. Nejí ani nízkotučné potraviny. Jí kli…

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí
Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Polish Your Rusty English
Polish Your Rusty English - komplet dílů 1 - 5 - audiokniha je unikátní a ojedinělou sbírkou autentických rozhovorů anglických rodilých mluvčích. Nahrávka je celá v angličtině. Ojedinělá a unikátní sbírka až 50 autentických rozhovorů mezi rodilými mluvčími v angličtině.…

Tahle země není pro starý
Krimi thriller jednoho z nejtemnějších žalobců současného stavu americké společnosti o absolutní ztrátě hodnot. Filmová adaptace vyhrála čtyři Oscary. „Na něco se tě zeptám. Jestli tě tvý pravidla dovedly až sem, k čemu ty pravidla byly?“ Llewelyn Moss vyrazí na lov a b…

Rozprávkové Vianoce
Dramatizované spracovanie rozprávok. Účinkujú: Emíliou Vášáryová, Dušan Jamrich a další

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…

Z detektivních příběhů otce Browna
Dobromyslný otec Brown zaujímá čestné místo v řadě proslulých detektivů světové literatury, na jejímž počátku stojí slavný Sherlock Holmes. Nepřítomnost pana Festa, U Zlomené šavle, Salát plukovníka Craye, Šíp z nebes, Zhoubná kniha, Rychlík do Edinburghu, Zločin kapitá…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Imunita
Prebudíte sa, škriabe vás v hrdle a pobolieva hlava. Mierne otrávení chystáte deti do školy. Nie je to také zlé, aby ste nemohli ísť do práce. Kým sa sťažujete, priamo pod vašou kožou prebieha intenzívna vojna. Milióny buniek umierajú, aby ste vy mohli žiť. Zamysleli st…

Chystáte se udělat strašnou chybu!
Všichni děláme rozhodnutí. Denně, každou hodinu, každou minutu. Tak často, že si to ani neuvědomujeme. Přesto i ti nejchytřejší a nejzkušenější z nás chybují, občas dokonce často a předvídatelně. A to vše proto, že jsme v pasti svých nevědomých kognitivních procesů – na…

My
Lidé = čísla, city zakázány… Proslulá antiutopie, která líčí život v totalitní společnosti, kde lidé jsou čísly a den je rozplánovaný na minuty. Pro city není místo, ale dvě čísla opačného pohlaví se vymknou kontrole. Matematik D-503 žije spokojený život v dokonalém svě…

Řečník 1
Další užitečné pásmo z dílny Davida Grubera, prvního mezi československými a českými lektory a kouči v oblasti soft skills a rozvoje osobnosti. Z obsahu: V každém z vás dřímá skvělý řečník a vyjednávač Přeměňte svou nespokojenost se sebou v motivaci Každý se to může nau…

Vinnetou – Rudý gentleman
Jakou radost cítí Vinnetouovo srdce, že opět vidí svého bratra Old Shatterhanda! Vinnetou a Old Shatterhand se opět potkávají, oba mají své poslání. Pokračují však po společné cestě a vydatně jim v tom pomáhají zálesák Old Firehand a stopař Old Death.. Na počátku druh…

100 statečných - Host č. 54 - Gustav Oplustil 07.06.2014
Hostem L. Výborné - G. Oplustil (televizní dramaturg, legenda české TV zábavy)

Tahle kniha vám možná zachrání život
{'cs': 'Všichni chceme být zdravější, silnější a žít déle, ale jak toho dosáhnout?\n\nOd stresu po nasycené tuky, veganství, vitamíny… Tahle kniha vám možná zachrání život odhaluje módní trendy, prodírá se matoucími statistikami a děsivými titulky. Najdete v ní pravdu o…

Pes baskervillský
Nejznámější dílo, ve kterém figuruje Sherlock Holmes. Hrůzostrašné zvíře obchází místními bažinami a naplňuje kletbu, která v minulosti padla na slavný baskervillský rod. Kdo za touto tragédií stojí, kdo spřádá plány, jak se zmocnit značného majetku? To pochopitelně odh…

Ešusoun
Letní tábory buď milujete, nebo nenávidíte. Jak je na tom 13letý Filip, který tráví léto u řeky Blanice? Kdo je tajemný Ešusoun, který vydává neznámý plechový zvuk, jako by někdo vzal lžící o ešus? Vypráví: Václav Neužil

Jindrové
Představitel českého literárního naturalismu. Novinář, nesmlouvavý kritik a prozaik mohutného gesta. "Jsem prost veškeré fantazie, kromě reprodukční?" řekl sám o sobě spisovatel Karel Matěj Čapek, který si pro odlišení svého jména od slavnějšího (a mladšího) jmenovce př…

Patnáctiletý kapitán
Děj Verneova Patnáctiletého kapitána se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneo…

To na tobě doschne
Humorné vyprávění o soužití v početné rodině spisovatele a loutkoherce Ivana Krause. Knížka To na tobě doschne vyšla poprvé v roce 1976 v exilovém nakladatelství Konfrontace ve švýcarském Curychu. V Čechách byla vydána teprve v roce 1991. Ve stejném roce natočila režis…

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol
Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a …

Život víry 2025/10
Život víry 2025/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. * téma: V údolí pochybnosti To, jak a čemu věříme i jak a o čem pochybujeme, má velký vliv na náš život…