Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Klapzubova jedenáctka

Audiokniha Klapzubova jedenáctka

Obrázek podcastu Deviant

Deviant

Skutečný příběh zvrácených zločinů, které se staly inspirací pro knihy a filmy Psycho, Texaský masakr motorovou pilou a Mlčení jehňátek. Audiokniha odhaluje život a zločiny jednoho z nejznámějších vrahů v americké historii – „řezníka z Plainfieldu“ Eda Geina. Samotářský

Obrázek podcastu Spor

Spor

Byl poprvé nevěrný v lásce muž nebo žena? Ve francouzské komedii s Janem Hartlem a Dagmar Veškrnovou to má určit neobvyklý experiment. Milostná komedie Spor začíná sázkou Knížete a Dvorní dámy, zda nevěru způsobují muži, či ženy. Rozhodnou se tedy uskutečnit zajímavý a

Obrázek podcastu Světelné (k)roky

Světelné (k)roky

Galaktická výprava posledního člověka ve vesmíru. Hynek Prokop je obyčejný člověk pracující v obyčejném zaměstnání a ubírající se svým obyčejným životem k naprosto obyčejné smrti… pokud se tedy nestane něco neobyčejného. Například proměna Země a okolní galaxie v hroma

Obrázek podcastu Pohřbeni zaživa

Pohřbeni zaživa

„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla si vypůjčuje motivy hned z několika děl Edgara Allena Poea, především z povídky Předčasný pohřeb. V děsivém příběhu excelují démonický Martin Finger a nevinné oběti Eliz

Obrázek podcastu Příšerná teta

Příšerná teta

Chcete se seznámit s nejpříšernější tetou, co kdy žila? My jsem si to mysleli. Tady je v celé své příšerné příšernosti… Sedí se vám nepohodlně? Tak začínáme… Je časně ráno, nebo pozdě večer? Holčička neměla ponětí. Po tragické autonehodě přijde mladá Stella Saxbyová o

Obrázek podcastu Dášeňka čili život štěněte (1964)

Dášeňka čili život štěněte (1964)

"Když se to narodila, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anžto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že je to psisko, a protože jsme si přáli mit psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka..." Poslechněte si vyprávění Karla Čapka

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Obrázek podcastu Taťuldo, zhasni!

Taťuldo, zhasni!

Hurvínek, Spejbl a Mánička na stopě vynálezu žárovky Novinkové album z dílny Divadla Spejbla a Hurvínka pokračuje v linii zábavných i trochu poučných příběhů věcí kolem nás. Po vesele napínavé historii vysavače a žvýkačky je na řadě žárovka. Kdo ji vymyslel, jaké kolem

Obrázek podcastu Barák

Barák

Psychologický román Alžběty Bublanové Barák nabízí nevšední pohled do duše stárnoucí ženy. Co se stane, když naši životní rutinu naruší nečekané osobní události? Jsme schopni ovlivňovat vlastní osud, nebo musíme jen naplňovat roli, kterou od nás naše okolí očekává? Jak

Obrázek podcastu Kapitánka Mia a cesta za pokladem

Kapitánka Mia a cesta za pokladem

Mia tráví léto u dědy na hausbótu. S novým kamarádem Šimonem a psem Nemem se vydávají na dobrodružnou cestu za pokladem. Je tu však ještě někdo, kdo chce ukořistit jejich poklad. Podarí se Mie se Šimonem objevit všechny tajuplné indicie a rozluštit zapeklité hádanky? Bu

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast

Obrázek podcastu Středa nám chutná

Středa nám chutná

Super pořádek není zárukou štěstí. Pohádkový příběh o holčičce, které rostou na hlavě jablka. Odehrává se v dětském domově Slunečnice, plném pohody, kterou vytváří ředitelka Pralinka. Po jejím onemocnění však nastupuje ředitel, který nemá pro volnost a svobodu pochopen

Obrázek podcastu Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově

Nestárnoucí smích aneb U nás v Hahuhově

Nejlepší scénky a výstupy našich předních komiků a hereckých osobností vybrané ze silvestrovských pořadů a estrád nedávných let vás příjemně překvapí a pobaví. Je to humor, který skutečně nestárne!

Obrázek podcastu Emil a detektivové

Emil a detektivové

Kdo ukradl Emilovi peníze pro babičku? Oblíbená detektivka plná napětí a vtipu, která těší děti od prvního vydání dodnes. Maminka dvanáctiletého Emila Tischbeina pracuje jako kadeřnice, protože po smrti manžela na tom nejsou finančně nejlíp. Aby si chlapec alespoň troš

Obrázek podcastu Vyměnit vodu květinám

Vyměnit vodu květinám

Podmanivý příběh silné ženy, která přes všechny rány osudu tvrdošíjně věří ve štěstí. Violette Dušičková je správkyní hřbitova v malém burgundském městečku. Nezvyklé povolání pro ženu. Návštěvníci hřbitova i místní obyvatelé se přicházejí ohřát do jejího služebního domk

Obrázek podcastu Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové

Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav

Obrázek podcastu Nedělní párty s Picassem

Nedělní párty s Picassem

>> „Když se děti naučí vnímat umění, bude vzkvétat i místo, kde společně žijeme. ‚Nedělní párty s Picassem‘ jim v tom dokáže pomoci.“ — Krištof Kintera, vizuální umělec ## O audioknize Tato ohromující audioknížka vám otevře dveře do nového světa. A nejen vám, vy do ně

Obrázek podcastu Velká hra

Velká hra

Vtipná parodie na špionážní romány. Vtipná parodie na špionážní romány, v níž se to hemží nejen členy všech možných tajných služeb a krásnou a chytrou hrdinkou, ale i reálnými historickými postavami. Odehrává se ve dvacátých letech minulého století. Píše se rok 1920, Ev

Obrázek podcastu Zlodějka knih

Zlodějka knih

„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat

Obrázek podcastu Evženie Grandetová

Evženie Grandetová

Evženie Grandetová je jedno z vrcholných děl Honoré de Balzaca. Román, který poprvé vyšel v roce 1833, vypráví příběh o moci peněz. Hlavními hrdiny jsou novodobý Harpagon - Grandet, o jehož skutečném bohatství neví ani jeho vlastní rodina, a jeho dcera Evženie, která je

Obrázek podcastu O hodináři Filipovi a skřítku Hodináříčkovi

O hodináři Filipovi a skřítku Hodináříčkovi

Máte o kolečka víc? Nevadí! Skřítek Hodináříček Filipovi slíbí, že ho naučí všechno, co umí. Z učedníka se stane hodinářský mistr a spolu se skřítkem se vydávají do světa na zkušenou a za dobrodružstvím. Představte si, že máte před sebou víc koleček, než se jich vejde d

Obrázek podcastu Medová léta

Medová léta

Mládí voní medem, hořkne trapasy a sládne vzpomínkou. V pozadí klukovských rošťáren, trápení s láskou jsou jen lehce načrtnuty příběhy lidí, které semlela doba. Nepřátele lidu a strach potlačující člověka najdete v knize také, ale starosti dospívání hrdinu a jeho klukov

Obrázek podcastu Pohádka pošťácká (1989)

Pohádka pošťácká (1989)

Karel Čapek napsal pohádku o poště, kde se v noci hemží poštovní skřítci a pilně pracují. A také o panu pošťákovi Kolbabovi, kterému skřítci svěří dopis bez adresy. Ovšem skřítci vědí, že je napsán z velké lásky... Režie Jiří Horčička (1989).

Obrázek podcastu Nekromant Johannes Cabal

Nekromant Johannes Cabal

Johannes Cabal, geniální vědec a notorický snob, je posedlý jediným cílem – oživit mrtvé. Jenže k tomu potřebuje i svou duši, kterou kdysi bez váhání prodal Satanovi výměnou za tajemství nekromancie. Aby ji získal zpět, musí přijmout ďábelskou sázku: má jeden rok na to,