Audiokniha Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách

Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů
Druhá sbírka dokumentárních záznamů hlasů významných osobností našeho uměleckého a vědeckého života byla vydána na kompletu DM 15231-4 "Slavín. Druhá sbírka dokumentárních záznamů" Supraphonem v roce 1964. Na vzpomínání na osobnosti a s osobnostmi , které - jak říká - m…

Útěk z Falaise
"Audiokniha Útěk z Falaise obsahuje šestnáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #16 Plán na záchranu galického prince se zvrtne a Will Dohoda je i se svou učeňkou Maddie uvězněn na hradě Falaise. Nebezpečný a intrikánský baron Lassigny se snaží …

Nad Českými zeměmi slunce nezapadá
České střemhlavé bombardéry proti carským bitevním lodím. V polovině 19. století postihla svět katastrofa. Celé části zemského povrchu byly vymazány, hladiny oceánů se zvedly. Zanikly celé státy, jiné vznikly. Jedním z nich bylo Česko-slovenské království. V polovině dv…

Kód života
Je naše osobnost utvářena více prostředím, či za vše můžou vrozené dispozice? Otázka, kterou se lidstvo zabývá po staletí, se zdá být s rozvojem genetiky blíže svému rozluštění: pochopitelný vliv mají oba faktory, ale geny v tomto souboji dominují. Jsme, kým jsme ne dík…

Ultrazpracovaní lidé
>> „Pokud byste měli přečíst pouze jedinou knihu o výživě, pak právě tuhle“ — Bee Wilson, novinářka a spisovatelka se zaměřením na výživu

Mořeplavec
Jejich lásku nezmaří čas ani hranice. Vydejte se s nimi proti proudu historie z Edinburghu až na Jamajku! Po tragické prohře na pláni u Cullodenu se Claire vrátila opět do 20. století a po dvacet let vychovávala v Bostonu svou dceru Briannu. Bolest z toho, že se jí nepo…

Odovzdávanie ohňa
Odovzdávanie ohňa je snahou dostať k mužom to, čo mali prirodzene získať od svojich otcov, no z rôznych dôvodov sa to neudialo. Jadro tejto audioknihy tvoria myšlienky, ktoré nás, napriek našej rôznorodosti, spájajú a pomáhajú nachádzať návody k tomu, kto sme a aká je n…

Slůňadla
OSM VESELÝCH PŘÍBĚHŮ PRO DĚTI A JEJICH DOSPĚLÉ. Uprostřed Boubínského pralesa žije v malém domku pětice sloních bratrů. Slan, Slen, Slin, Slon a Slun. Jejich hlavy zdobí uši tak velké, že jimi stačí zamávat a slůňadla se vznesou do výšky a letí. Své kouzelné choboty do…

Kosec
Dvaja tínedžeri sa budú musieť naučiť „umeniu zabíjať" v mrazivej trilógii o cene za nesmrteľnosť. Vo svete budúcnosti už neexistujú vojny, choroby ani hlad – ľuďom sa podarilo zbaviť všetkého utrpenia a dokonca zvíťaziť aj nad smrťou. Jediní, kto má právo ukončiť nieč…

Zůstal jsem klukem
V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva…

Čarek: Od jehly k mašinkám
Původní titul 0 28 0406 Od jehly k mašinkám básníka JANA ČARKA (*29.12. 1898 - †27.3.1966) vydal Supraphon v roce 1968 - nyní tuto nahrávku veršů pro předškolní děti o nejrůznějších věcech denní potřeby vydáváme poprvé digitálně

Bedny
Je to sráč, největší v celém Poddrně. O všem ví, všechny ovládá a počet jeho obětí roste. Protistranou je bývalá učitelka a má pro sráče překvapení: smrt. Krutou, velmi bolestivou a hlavně ponižující. Jeho utrpení dokonale naplánovala, avšak polapený padouch se odmítá c…

Tchyně
"Jako samoživitelka měla Åsa se svým jediným synem vždy blízký vztah. Všechno se však změní, když si syn najde novou partnerku, která brzy otěhotní. Åsa se usilovně snaží najít cestu ke své snaše, ta ovšem její chování považuje za bezohledné. Åsa tak čelí bolestivému po…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…

Škola Humoru
Autor procestoval – většinou pěšky – celou rakousko-uherskou monarchii i část Německa a své zkušenosti a dojmy uplatňoval ve svých povídkách. Nejlépe se mu dařily humoresky a satiry, v nich zesměšňoval české i cizí maloměšťáctví, ale dokázal si v řadě z nich utahovat sá…

Jak se zbavit starostí a začít žít
Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah…

Život víry 2021/6
Život víry 2021/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Ztracený rok? Byl Duch svatý v uplynulém roce taky v karanténě? Co nám mů…

Čarovné rozprávky
Spoločné dielo tímu Ako Inak o. z. obsahuje 4 obľúbené rozprávky z ľudovej tvorby Dobšinského vrátane farebných obrázkov. Diela boli nahovorené viachlasne a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi. Kombinovaná CD kniha je vhodná na čítanie i po…

Griša - Světlo a stíny
Ravka byla kdysi mocná země, ale nyní je zpustošena válkami, obklopena nepřáteli a všude panuje strach. Když je regiment Aliny Starkové napaden a jejímu nejlepšímu kamarádovi hrozí smrt, odhaluje v sobě Alina skrytou sílu. Sílu, která by mohla být klíčem k osvobození ro…

Jack Reacher: Varovný signál
Když to nejde po dobrém, ať promluví pěsti. Jen pokud možno ne bezhlavě… Někdejší důstojník vojenské policie Jack Reacher by si zřejmě v roli vyhazovače dál lebedil v barech a stripklubech floridského Key Westu, kdyby ho tam nevyčmuchal jistý Costello. Jackovi se sice p…

Marta Jandová – Best Of
Populární zpěvačka Marta Jandová začala s padesátými narozeninami tak trochu bilancovat. Vznikla tak velmi osobní zpověď. Probírala se starými dopisy, fotkami, a v hlavě se jí roztančily vzpomínky. Někdy pro ni bylo až neuvěřitelně těžké vrátit se v myšlenkách na místa …

Imunita
Prebudíte sa, škriabe vás v hrdle a pobolieva hlava. Mierne otrávení chystáte deti do školy. Nie je to také zlé, aby ste nemohli ísť do práce. Kým sa sťažujete, priamo pod vašou kožou prebieha intenzívna vojna. Milióny buniek umierajú, aby ste vy mohli žiť. Zamysleli st…

O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom
Medzi dvoma kráľovstvami stála od pradávna hustá tmavá hora. V tej hore vraj vyčíňali strašidlá a mátohy, o akých sa vám ani nesnívalo. Nejeden hrdina sa nebojácne vybral horu prejsť, no živého ho už nikto nevidel. A tak hora ďalej rástla a bujnela, lebo ani drevorubači…