Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kejda

Audiokniha Kejda

Délka:

6 hod 55 min

Čte:

Otakar Sovina

Vydavatel:

Čti mi

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Marseillaisa z českého srdce

Marseillaisa z českého srdce

Původní rozhlasová hra J. A. Novotného na motiv črty Jakuba Arbesa - příběh jednoho z mnoha českých muzikantů vandrujících ve druhé polovině 18.století po Evropě. Osoby a obsazení: markýz de Belegard (Jiří Holý), pan de Monfort (Karel Houska), primarius Václav Kaňka (F

Obrázek podcastu Křesadlo

Křesadlo

Jedna z klasických nedělních pohádek Hanse Christiana Andersena, které si oblíbilo několik generací posluchačů...V nahrávce z roku 1995 v režii Karla Weinlicha účinkují: voják (Ondřej Vetchý), princezna (Magdalena Chrzová), král (František Němec), královna (Eliška Balze

Obrázek podcastu Zátopkovi u Nepila

Zátopkovi u Nepila

Chcete být při tom, když si u jednoho stolu povídají dvě slavné manželské dvojice? Jaké bylo setkání Zátopkových s Nepilovými? Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře roku 1988.V roce 1988

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné,

Obrázek podcastu Tschechisch in 30 Tagen

Tschechisch in 30 Tagen

Intenzivní kurs konverzace pro začátečníky a mírně pokročilé.Pro německy hovořící cizince učící se češtinu.

Obrázek podcastu Gentleman v Moskvě

Gentleman v Moskvě

Hrabě Alexandr Iljič Rostov je roku 1922 po konci občanské války jako „nenapravitelný aristokrat“ odsouzen bolševickým tribunálem k doživotnímu vězení v moskevském hotelu Metropol. Uhlazený vzdělanec s důvtipem na rozdávání, člen Klubu žokejů a Mistr honu, jenž v životě

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá

Obrázek podcastu Nezval: Dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou

Nezval: Dnes ještě zapadá slunce nad Atlantidou

Z komentáře k původnímu LP albu 1218 0468 vydanému v Supraphonu v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: V české dramatické literatuře nemáme mnoho pokusů ztéci druhový vrchol, aneb tedy vytvořit dramatickou báseň. Tato skutečnost může vyvěrat z tradic českého

Obrázek podcastu Werich: Táto, povídej

Werich: Táto, povídej

V roce 1970 byly zachyceny na zvukový záznam rozhovory, které spolu vedli otec Jan Werich s dcerou Janou a pro budoucno tak zůstaly zachovány nesmírně zajímavé informace o počátcích Osvobozenéhodivadla, jak se tvořila Vest Pocket Revue a jaké bylo pozadí tvorby Voskovce

Obrázek podcastu Jak vychovat z dítěte sportovce

Jak vychovat z dítěte sportovce

Sport je radost, ne frustrace z neúspěchu. Kniha sportovního psychologa pomůže lépe porozumět tomu, v čem může být sport užitečný pro rozvoj osobnosti mladého člověka, jak ho motivovat i zbavovat frustrace z neúspěchu. Kniha sportovního psychologa určená nejen rodičům m

Obrázek podcastu Tady Vorel, pitevna

Tady Vorel, pitevna

Kdo nesmí chybět v žádné pořádné kriminálce? Soudní lékař. Ten, který dělá práci, jakou mu nikdo nezávidí. Prohlédnout zemřelého na místě, provést pitvu a vysvětlit, proč a jak dotyčný zemřel. Docent František Vorel se za svoji kariéru podílel na řešení více než sedmnác

Obrázek podcastu Kincl: Rákosníček a počasí

Kincl: Rákosníček a počasí

Po úspěšném prvním dílu pohádek o vodním skřítkovi Rákosníčkovi z rybníku Bračálníka vychází díl druhý - Rákosníček a počasí. Natočil jej stejný tvůrčí tým: vypravěčkou je Jiřina Bohdalová, scénickou hudbu napsal a se svým orchestrem nahrál Václav Zahradník, režii snímk

Obrázek podcastu Pohádky ze stříbrného města

Pohádky ze stříbrného města

Když se řekne Kutná Hora, vybaví se většině lidí pověst O kutnohorských havířích, silueta chrámu sv. Barbory a nakonec královské město, v jehož útrobách se skrývají tajemné příběhy. A takové tajemné příběhy nalezneme v Pohádkách ze stříbrného města, jež by se daly překř

Obrázek podcastu Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Národní umělec Zdeněk Štěpánek

Z komentáře Zdeňka Štěpánka (resp. citace z jeho knihy Vzpomínky) k původnímu LP 1218 0551 "Zdeněk Štěpánek" vydanému v Supraphonu v roce 1976 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Někdy se mi stávalo, nejčastěji v noci, když jsem byl ve varně lihovaru sám a čerpal vodu,

Obrázek podcastu Dobrodružství žížaly Jůlie

Dobrodružství žížaly Jůlie

Původní LP a MC album 11 0901-1,4 811 vyšlo v Supraphonu v roce 1990, v roce 1995 vydal Bonton CD album pod kat.číslem 71 0296-2 Nyní vychází titul Dobrodružství žížaly Jůlie poprvé digitálně

Obrázek podcastu Ďáblův jícen

Ďáblův jícen

V dramatizaci povídky Gilberta Keitha Chestertona Ďáblův jícen nevystupuje jeho známý amatérský detektiv otec Brown. Tentokrát po příčinách smrti brigádního generála Garnetta pátrají společně lékař Fischer a policejní komisař Denham. Ďáblův jícen napsal Jiří Strnad podl

Obrázek podcastu Papežská mše

Papežská mše

Závěrečné kapitoly nedokončeného monumentálního románu Kámen a bolest o životě sochaře, malíře a básníka Michelangela Buonarrotiho. V režii Markéty Jahodové čte Marek Holý.

Obrázek podcastu Perfektný prvý dojem - 3 sekundy rozhodnú

Perfektný prvý dojem - 3 sekundy rozhodnú

Pefektný prvý dojem. Ten chceme zanechať vždy, keď ide o niečo naozaj dôležité. Príjmací pohovor, obchodná schôdzak alebo prvé rande. Tam všade záleží na tom, aby si druhá strana o nás myslela to najlepšie. Tieto udalosti by sme teda nemali nechávať na náhodu a mali by

Obrázek podcastu Kulda Kulíšek

Kulda Kulíšek

Neobyčejné příhody a dobrodružství malého medvídka Kulíška. Osoby a obsazení: medvídek Kulda Kulíšek (Jaromír Hanzlík), pejsek Hafík Tkanička (Jaroslav Kepka), medvěd Chlupáč (František Hanus), tulák (Zdeněk Řehoř), vyprávěč (Karel Höger).Původní rozhlasová nahrávka, v

Obrázek podcastu Sára

Sára

Detektívi Richard Krauz a Jozef Fischer vyšetrujú vraždu vplyvného riaditeľa konzorcia bánk. Našli ho v jeho pracovni s prestrelenou hlavou. Nie je jasné, ako vrah prekonal dômyselný zabezpečovací systém bankárovej vily a ako je možné, že na mieste činu nezanechal jedin

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s

Obrázek podcastu Sedm duchovních zákonů úspěchu

Sedm duchovních zákonů úspěchu

Praktický návod k naplnění snů Čte Aleš Zbořil Audiokniha Sedm duchovních zákonů úspěchu vám umožní dosáhnout mistrovské úrovně životního konání. Světový odborník na poli vědomí Deepak Chopra zkoncentroval esenci svého učení do sedmi prostých, ale mocných principů, kte

Obrázek podcastu Borovice

Borovice

Básnická próza Jana Vrby Borovice. Klasika ze zlatého fondu v režii Jiřího Horčičky a v interpretaci Karla Högera. Karel Höger spíš zamyšleně vypravuje, než rozhlasově čte, vrací posluchačům čas dětství a přírodě podobu, která už je jenom v knížkách, ve filmech a na ob

Obrázek podcastu Narozeninová kočka

Narozeninová kočka

Děda má plnou hlavu starostí. Rád by vymyslel pěkný dárek pro babičku k narozeninám. Je však nevidomý, a tak bude potřebovat pomoc od svých rozpustilých vnoučků. Kdo ví, jak se povede babičku překvapit a zda bude mít z dárku radost. Zdramatizovaný příběh namluvil herec

Obrázek podcastu Puf a Muf doma a Jak Křemílek a Vochomůrka měli trápení s výrem

Puf a Muf doma a Jak Křemílek a Vochomůrka měli trápení s výrem

Herecké umění a vyprávění Jiřiny Bohdalové spojuje dnes už trochu pozapomenuté večerníčky a příběhy o kocourech Pufovi a Mufovi a také jeden jinde neuvedený příběh lesních skřítků Křemílka a Vochomůrky.