Audiokniha Karlík a velký skleněný výtah

V podezření
„Občas můžete zapomenout, co je pravda, když slyšíte lež dostatečně často.“ Klinický psycholog Joseph OʼLoughlin vede v Londýně s krásnou manželkou a milovanou dcerou život, který mu leckdo závidí – dokonce i jeho přítel Jock, povrchní zazobanec a sukničkář. Přitom stač…

100 statečných - Host č. 71 - Štěpán Rusňák 08.06.2014
Host L. Výborné - Š. Rusňák (ředitel Pražské paroplavební společnosti)

Tunel 29
V lete 1962 mladý študent Joachim Rudolph vykopal tunel pod Berlínskym múrom. Na druhej strane vo východnom Berlíne čakali desiatky mužov, žien a detí – ochotní riskovať všetko, aby mohli utiecť. Dokumentárny román Tunel 29 od uznávanej autorky podcastu BBC Radio 4 Hel…

Kolo času VI.: Pán chaosu
Moc pána zla uvězněného v Šajol Ghúlu sahá každým dnem dál a dál.… Rand al’Thor se snaží sjednotit státy k Poslední bitvě, k níž dojde, až se Temný jednoho dne osvobodí. Ten už ostatně po zlomení několika věznících pečetí nabývá na síle, oživuje dva obávané Zaprodance …

Ženich pro Marcelu
Absurdní groteska Ivana Klímy s názvem Ženich pro Marcelu rozehrává příběh muže, který je nejrůznějšími formami nátlaku nucen do nesmyslného sňatku. Pro rozhlas ji nastudoval v roce 1969 režisér Jiří Horčička a hlavních rolích účinkují Radoslav Brzobohatý a Karel Höger.…

Balada o pilotovi
Autentický příběh z průběhu a závěru 2. světové války vznikl na základě archivních materiálů a rodinných vzpomínek. Obraz českého letce, který za druhé světové války působil u RAF, našel spisovatel Jiří Stránský ve vlastní rodině. Jeho žena byla totiž dcerou pilota Karl…

Soustředění
V jádru audioknihy Soustředění se však nachází klíč k mnoha zápasům, které den co den svádíme, počínaje naší snahou o produktivnost a dosahování cílů přes úsilí o zachování našeho zdraví a dobré kondice navzdory rychlému občerstvení a celodennímu vysedávání za stolem až…

Meditace pro smrtelníky
>> OPRAVDU VĚŘÍTE, ŽE JEDNOU PŘIJDE DEN, KDY BUDETE MÍT VŠECHNO POD KONTROLOU?

Křížová cesta
Méně známá dramatizovaná četba na pokračování ze zásadního románu a literárního dokazu spisovatele Alexeje Tolstého.Překlad Olga Bojarová a Pavel Bojar. Dramatizace Jan Strejček. Hudba Vadim Petrov. Režie Ludvík Pompe.

Za vše můžu já
Věra Špinarová se nikdy nedívala zpátky, nikdy nebilancovala, vždycky byla zvědavá, co jí budoucnost teprve přinese. Jenže: "Najednou jsem zjistila, že jsou takové chvíle v životě lidském, kdy myšlenky samy začnou utíkat do minulosti a ze zapomenutých koutků duše neodby…

Malé ženy
Každá je jiná, ale všechny po svém usilují o štěstí, lásku a životní naplnění. Během prvního roku bojů Severu proti Jihu prožívají čtyři sestry rozdílných povah pod dohledem starostlivé matky nejrůznější sourozenecká škádlení, nacházejí přátelství, snaží se pomáhat druh…

Óda na radosť
Je zázračné čítať dielo Milana Rúfusa, prežívať filozofickú hĺbku myšlienok a precítiť poetickú krásu stavby básne. Je úžasné počúvať hlas Gustáva Valacha a vnímať nuansy nádhernej slovenčiny. Dielo uzatvára Posledná opona Gustáva Valacha v unikátnom prednese Milana Rúf…

Zulejka otevírá oči
„Aby člověk došel do cíle, musí jen jedno – jít.“ Historická fikce inspirovaná příběhy, které autorce vyprávěla její babička. Ta byla v dětství spolu s rodiči a dalšími “kulaky” vyhoštěna na Sibiř. Debut mladé tatarské spisovatelky se odehrává na pozadí velkých dějinn…

Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu
Dalajlamova kočka je zpět se svými pozoruhodnými postřehy a pronikavými vhledy! Audio verze bestselleru Davida Michieho. Čte Ivana Jirešová. Délka 7h 14m. Nahráno ve studiu Chevaliere s.r.o. v roce 2020. Když dalajlamovi nejbližší stojí před úkolem pořídit Jeho Svatosti…

Geislerová: P.S.
Deníkové zápisky populární herečky Ani Geislerové zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí. V pěti podivuhodných letech, jejichž datace není úplně jistá, se mísí humor s melancholií, zamilování s rozchody a naprostá upřímnost s potřebou nic nevyzradit. Auto…

Pan Kaplan má stále třídu rád
Miroslav Donutil (Hyman Kaplan), Ladislav Lakomý (prof. Parkhil) a další v seriálu o půvabně humorných jazykových a jiných potížích žáků Večerní přípravné školy pro dospělé v New Yorku. Sestřih mimořádně úspěšného rozhlasového seriálu z roku 1996. Překlad, úprava a re…

Román pro ženy
Žena, která sní o velké lásce a po mnoha peripetiích ji konečně nachází, to je nejčastější téma čtiva zvaného červená knihovna… Román pro ženy není vlastně o ničem jiném. Dvaadvacetiletá Laura, redaktorka populárního dámského týdeníku Vyrovnaná žena, a její předčasně ov…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert (1960)
Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar…

Adam ze Zbraslavi a případ královského levobočka
Mladý šlechtic Adam, člen družiny českého krále Václava III. a králův přítel a důvěrník, je povolán ke královskému dvoru, aby zde řešil řadu záhadných případů.

Spejbl versus Dracula
V polovině sedmdesátých let, kdy muzikál byl v našich krajích ještě v plenkách, natočili protagonisté Divadla S+H muzikálovou parodii s hudbou Ivana Štědrého. Snímek byl určen větším dětem a dospělým. V současnosti poznamenané muzikálovou módou je Spejbl versus Dracula …

Volám sa Greta
Čo znamená slovné spojenie zmena klímy? Aké sú a najmä aké budú jej dôsledky? Čo musia urobiť vlády jednotlivých štátov a čo môžeme urobiť my sami, aby sme túto zmenu zastavili? Táto knižka pomôže čitateľovi s pomocou vedy pochopiť, čo sa deje s našou planétou a kto je …

Macourek: Pohádky 1
CD album s pohádkami autora Miloše Macourka v podání Martina Dejdara vydal Supraphon v roce 1998. Roztomilé příběhy O Kryštůfkovi, který se schoval v mixéru, Barborka a cucavé bonbóny, Zuzanka a písmenka, O makarónech, které šly na procházku a dalších sedm pohádek nyní …