Audiokniha Kadlečíková, Kopecký: Řeč o lásce

Poslední výprava rytíře Rolanda
Z osmdesáti veršovaných francouzských legend, zachycených mezi lety 1175-1250, vybral Václav Cibula pro knižní vydání pět nejcharakterističtějších, jež nejvíce přibližovaly atmosféru rytířské společnosti. Jednu z nich vám nabízíme v neopakovatelném přednesu Zdeňka Štěp…

100 statečných - Host č. 15 - Jef Kratochvil 06.06.2014
Hostem L. Výborné - J. Kratochvíl (fotograf)

Ťažké časy v Číne
Pavel Dvořák berie poslucháča naspäť do Číny, tentokrát však v období, kedy cudzinci neboli v krajine vítaní. Druhá autorova audiokniha je o hľadaní domova, o ceste za poznaním komplikovanej krajiny, ako aj o pochopení sveta v čase krízy. Hoci autor na svoju prvotinu na…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Malá Doritka
Amy Dorritová, přezdívaná Malá Doritka, se narodila ve vězení pro dlužníky, ve kterém je vězněn její otec William Dorrit. Aby tatínkovi pomohla, začne pracovat u bohaté ženy, paní Clennamové, jejíž syn Artur se právě po několika letech vrací z cest domů. Čím si získá ch…

Jak zaujmout hned napoprvé
Představte si, že máte úžasný nápad, myšlenku nebo jen zprávu, kterou byste chtěli sdělit co největšímu počtu lidí. To určitě není složité. Ale jak to udělat, aby zaujala a upoutala, aby si ji lidé zapamatovali, aby ji šířili dále? Jak zaujmout hned napoprvé Vám s tím p…

Dům hlasů
Pietro Gerber není jen tak ledajaký psycholog. Specializuje se na hypnózu a jeho pacienty spojuje jedna věc: jsou to děti. Často jsou traumatizované, poznamenané dramatickými událostmi nebo mají hluboko v paměti ukryté důležité informace, které policie a soudci využívaj…

Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?
Jednoho prosincového dne se během šestnácti hodin prodalo na půl milionu kusů průkopnické knížky Davida Grubera o úspěchu. A kdyby nebyla limitovaná nabídka, prodalo by se jich přes milion. Byla to spíše brožurka než kniha – šlo o přílohu časopisu Mladý svět, coby samos…

Moc art aneb Všeho moc škodí
Co se stalo během Amadeovy návštěvy v Brně?V příběhu Milana Uhdeho se potkávají Franz Hofdemel (Jan Vondráček), o kterém se z libreta dozvídáme, že je členem zednářské lóže, dále jeho žena Magdalena (Tereza Bebarová) a "Mocart" (Martin Písařík) - "ge, ge, génius" a "vyv…

Kapka hněvu
Laskavost? Spíš lístek do pekla. Když vám někdo řekne, že by po vás chtěl laskavost, buďte ve střehu. Laskavosti dneska ve světě moc není, je to nedostatkový zboží a je pitomost s ní plýtvat. A když s tím navíc přijde váš kamarád policajt, můžete si bejt jistý, že se l…

Mimo obraz
Šestý případ je pro kriminalistu Tomáše Volfa tím, který ho nejvíce ovlivnil. A to hned v několika směrech. Vše odstartuje nález dodávky odstavené na okraji jihomoravského lesa, která ukrývá hrůzný náklad. Tomáš Volf rozplétá případ, jehož stopy vedou i do Prahy a zahra…

Humor
„A tento poznáte?“ Pýta sa novinár psychoanalytika: „Keby k vám chodil van Gogh na terapiu, odrezal by si ucho?“ „Asi áno,“ odpovie analytik, „ale vedel by prečo!“ Gelotológii, teda vede o humore sa nevenujú len psychológovia a psychiatri, ale aj evoluční biológovia, so…

Dřevěné zbraně
Přijměte pozvání k cestě na divoký západ do doby, kdy se tu proháněli kovbojové s kolty proklatě nízko. Mezi nimi i Jim Conover, kterému však jedno zranění změní život. Napínavý rozhlasový western pro celou rodinu. Dramatizace: Viktorín ŠulcÚčinkují: Petr Haničinec, Alo…

Naschválníčci
František Nepil (autor) a Vlastimil Brodský (vypravěč) v příběhu, který vás vrátí do dětství! Naschválníčci poprvé v nezkrácené, rozhlasové, verzi jako četba na pokračování.Naschválníčci jsou malí trpaslíci a většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových k…

Šikmý kostel
Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici, která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí, aby o století později zašla na úbytě – také kvůli těžbě uhlí. Dnes už z výstavních budov a vznosné katedrály nezbylo nic. Jen šikmý kostel, který strmě a v…

Projekt potomek
Není to průměrný muž. Jeho problémy jsou jedinečné a řeší je ještě výjimečněji… Jsou svoji už deset měsíců a deset dní, takže mít dítě by asi nebyla taková věda. Jenže jejich rodičovství začalo nevyzpytatelnou náhodou zase úplně jinak, než kdyby ho profesor genetiky Don…

Hřbitov upírů
Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera alchymisty Giovanniho da Ponte Fiorella spolu se svými přáteli vyšetřuje dvě vraždy, které se staly za hranicemi Starého Města, na nuselském hřbitově. Oběti mají na těle otisky upířích zubů a upír byl na hřbitově také spatř…

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Angličtina nejen do auta
{'cs': 'Poslouchejte a učte se cizí jazyky kdykoliv a kdekoliv! Nejen v autě, ale i při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Díky různým typům cvičení se vaše znalosti při poslechu upevní a s využitím vzorových frází se naučíte vytvářet nová slovní sp…

Tobiáš Lolness
Román francouzského autora Timothée de Fombelle patří mezi současná nejúspěšnější díla pro děti. Rozhlasová dramatizace nás zavede mezi obyvatele jednoho stromu, kde je skoro po celý rok slunečno a veselo. Tedy téměř po celý rok. Příběh s mnoha zápletkami a odbočkami je…

Krysař
Námět Krysaře pochází z Německa, kde opravdu podle báje osoba krysaře žila. Ten měl za úkol čistit město Hameln od škůdců v podobě krys. Obyvatelé města ho považují za méněcenného a zesměšňují ho, jemu je to však jedno až do té doby, než se zamiluje do vesničanky, která…

Plzeňské strašení potřetí
Plzeňské strašení potřetí - audiokniha obsahuje třetí pokračování plzeňských pověstí v podání Martina Stránského a dalších. Třetí volné pokračování úspěšného projektu Plzeňské strašení opět obsahuje dalších 5 mluvených pověstí v podání známého herce Martina Stránského, …

Moje Las Vegas
Las Vegas není pouze městem hazardu a neonů. Je to místo, které žije svým vlastním specifickým životem, má za sebou bohatou historii, která je spojena s mnoha významnými osobnostmi nejen z oblasti hazardu či showbyznysu, ale také zločinu. „Tato kniha vezme nezasvěceného…

Maigret: Noc na křižovatce
Jeden z nejdramatičtějších případů komisaře Maigreta V garáži na opuštěné křižovatce padesát kilometrů za Paříží leží mrtvola, jenže podezřelý se ne a ne přiznat. Tenhle Švéd je vůbec podivín – svou sestru Elsu zamyká ve dne v noci v jejím pokoji a nepouští ji z domu… M…

Císařovy nové šaty a další pohádky
Pohádka Císařovy nové šaty vypráví příběh o bezelstnosti a upřímnosti malých dětí ve srovnání s marnivostí a vypočítavostí dospělých. Marnivý císař se zajímá pouze o módu a vlastní vzhled. Zaměstná dva podvodné tkalce, kteří mu ušijí neviditelné šaty. Ty jsou však nevid…