Audiokniha Jsou světla, která nevidíme

Cyankáli v šampaňském
Rosemary, krásná a bohatá manželka George Bartona, zemřela v restauraci Luxembourg během party pořádané na počest jejích narozenin. Téměř rok žijí její nejbližší v přesvědčení, že šlo o sebevraždu. George následně obdrží anonymní dopisy s tvrzením, že byla zavražděna. A…

Jednou nohou v hrobe
“Keď chcete chytiť skutočného vraha, treba ísť do ulíc! To sa od čias rady Vacátka nezmenilo.” Dominik Dán Každý nový prípad na oddelení vrážd sa začína tým, že nájdu rozstrieľanú alebo dobodanú mŕtvolu. Úlohou detektívov je ku každej mŕtvole vypátrať aspoň jedného možn…

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala
Láska, sex a radnice! Řekněte své ANO pořádné dávce zábavných historek o vztazích, které (ne)skončily před oltářem. Zažili jste někdy svatbu jako řemen, bláznivou rozlučku se svobodou anebo kuriózní žádost o ruku? Populární stand-up komička Lucie Macháčková je věčná dru…

Na východ od zdravého rozumu
Čo robiť, keď sa nedostanete na vysokú školu a ponuka z úradu práce vám doslova vyrazí dych? Odskočíte si s kamošom na konkurz do rádia, a po sérii pitoreskných udalostí začnete robiť v médiách bez toho, aby ste na to niekedy čo i len pomysleli. Žiaden splnený sen, iba …

Filosofská historie
Historická povídka zasazená do prostředí Litomyšle a Prahy. Odehrává se v letech 1847-1848. Hlavními postavami jsou čtyři studenti filozofie při gymnáziu v Litomyšli. Rozhlasová režie: Miroslav Jareš.

Vacík: Pod hvězdami
POD HVĚZDAMI aneb Povídky z pouště a moře "Pod hvězdami" je kniha, audiokniha a nahrávka Miloše Vacíka, hudebníka, perkusisty a výtvarníka. Autora známého svými hudebními výlety a nahrávkami inspirovanými Brazílií, Kubou či Afrikou. Miloš však na svých četných cestách …

Magor a jeho doba
Píše se rok 1960 a v Humpolci na Vysočině žije šestnáctiletý obrýlený mladík, který se nápadně odlišuje od svého okolí. Oblečený v černých manšestrácích a roláku vyráží s psacím strojem v tašce do ústraní, kde neúnavně přepisuje díla světových literárních klasiků. Třeba…

Mezi dvěma Kimy
Unikátní vhled do života v KLDR, zemi, do které se člověk běžně nepodívá, a pokud ano, vidí pouze to, co mu režim chce ukázat. Koreanistce Nině Špitálníkové se tuto pečlivě budovanou oponu podařilo odhrnout. Z knihy čte Barbora Goldmannová

Pohádky po babičce
V této audioknize neuslyšíte pohádky o princeznách, dracích a kouzelných prstenech. Pohádky po babičce vyprávějí o věcech a lidech, které často míjíme bez povšimnutí – o podivných ohryzcích v zapomenuté chatrči, o sirotcích, kteří najdou novou tetu, nebo o penzistovi, j…

Nemravné kalendáře a další povídky
Výběr povídek k výročí 100 let od úmrtí Jaroslava Haška. Pestrá mozaika příběhů obyčejných i neobyčejných lidí z různých koutů Rakouského mocnářství, obrázky ze života světců a starých Římanů. Satirické zkratky mířené na snad všechny lidské poklesky ať už v oblasti sex…

Vzpoura strašidel
Někdy musí i strašidla táhnout za jeden provaz… Na zámku Červená Lhota, kde dělá kastelána bývalý baletní mistr Pivoňka, se dějí věci! Po příjezdu Josefa Kroupy z Úřadu pro potírání nadpřirozených jevů to chvíli vypadá, že místní strašidla přijdou o svůj posmrtný klid a…

Kukačky
Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…

Prohřešek
Čtyři brutální vraždy. Vrah bez zjevného motivu. A jediná žena, která ho může zastavit. Zkušenou a talentovanou soudní psychiatričku Jane Halifaxovou požádá bývalý kolega – a bývalý milenec – inspektor Eric Ringer o pomoc při řešení brutální vraždy. Oběť byla nalezen…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Bledý jezdec
Nevěří v Boha ani svého krále, přesto na něm závisí osud křesťanského království… Mladý northumbrijský velmož Uhtred z Bebbanburgu pomohl Sasům zvítězit nad vikinskými nájezdníky v bitvě u Cynuitu, během níž vlastnoručně připravil o život obávaného válečníka Ubbu Lothbr…

Vládcové ostatků I.
Další příběhy Martina ze Stvolna, odehrávající se v polovině 14. století, zavedou českého rytíře a obchodníka s ostatky svatých opět za hranice Českého království. Když Karel IV. potvrdí jeho sňatek s bývalou manželkou třeboňského kata Johankou, Martin ze Stvolna se pro…

Stručná história takmer všetkého
Neuveriteľná poznávacia jazda svetom vedy. Zem je náš jediný domov v celom vesmíre. Poznáte ju dobre? Určite ste sa o nej všeličo dozvedeli na hodinách geografie, biológie, fyziky či chémie, no jej skutočný príbeh je oveľa fascinujúcejší. Audiokniha Stručná história tak…

Kolo času IV.: Stín se šíří
Ani s hordou Aielů za zády a magickou čepelí Callandoru v ruce nemá Rand zdaleka vyhráno… Pevnost Tearský Kámen padla, ovčák Rand al’Thor se prohlásil za Draka Znovuzrozeného a nyní musí naplnit proroctví, že ochrání svět před návratem Temného. Mezitím v síních Tar Valo…

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století
Tentokrát míří Svatopluk Čech ve své fantazii do opačné strany časoprostoru, pan Brouček se nám opět trochu opil a skončil v prázdném sudu Würflova sklepa, pod hospodou Na Vikárce. Na tom by nebylo zase nic tak divného, ale pan Brouček se tímto způsobem zároveň posunul …

Tahle kniha vám možná zachrání život
{'cs': 'Všichni chceme být zdravější, silnější a žít déle, ale jak toho dosáhnout?\n\nOd stresu po nasycené tuky, veganství, vitamíny… Tahle kniha vám možná zachrání život odhaluje módní trendy, prodírá se matoucími statistikami a děsivými titulky. Najdete v ní pravdu o…

Mikulášovy patálie
Mikuláš je malý nezbedný kluk s partou kamarádů, kupou bláznivých nápadů a úžasným dětským pohledem na svět. „Když jsem přišel domů, maminka mi vynadala, že jsem přišel pozdě na večeři. Když jsou takoví, tak tedy bez milosti: Zítra uteču z domova. Tatínek s maminkou se …

Percy Jackson - Prokletí Titánů
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidónovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokl…

Krvavá voda
V istú septembrovú noc roku 1989 v malom mestečku na dalmátskom pobreží zmizne dievča. Po sedemnásťročnej Silve akoby sa zľahla zem a policajné pátranie neprináša nijaké výsledky. Naposledy ju videli na miestnej rybárskej zábave, a hoci existuje viacero teórií a podozri…

Média, lži a příliš rychlý mozek
Jak jsme manipulováni a nevíme o tom? Co jsou to hoaxy? Ukazují média svět takový, jaký skutečně je? Proč nám politici lžou? Co je to mediální gramotnost? Proč je potřeba kritické myšlení? A jak si s námi zahrává mozek? To jsou jen některé z aktuálních otázek, na které …

Dětské duše
Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich …