Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Audiokniha Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Délka:

9 hod 55 min

Čte:

Miroslav Hanuš

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Menzel: Míša Kulička v domě hraček

Menzel: Míša Kulička v domě hraček

Čtvrtý a poslední díl tetralogie o příhodách malého medvídka Míši Kuličky, jeho mámy medvědice Barbory a popleteného strýčka Vasila zavádí našeho hrdinu do velkého hračkářství. Míša v něm stráví noc plnou dobrodružství s oživlými hračkami a nakonec se šťastně vrací do m

Obrázek podcastu Pochovejte mě pod podlahu

Pochovejte mě pod podlahu

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minu

Obrázek podcastu Sbohem, armádo!

Sbohem, armádo!

Lze najít za válečné vřavy skutečnou lásku? Milostný příběh amerického sanitního dobrovolníka a anglické ošetřovatelky odehrávající se na italské frontě během první světové války. Válečný román uchvacující další a další generace čtenářů. Velká válka zasáhla nejen Evr

Obrázek podcastu Řetězová reakce

Řetězová reakce

Závěrečný díl akční postapokalyptické tetralogie Spad. Je po válkách, které nikdo nevyhrál. Většinu planety vymazaly výbuchy jaderných bomb a tam, kde lidé přežili, je situace stále horší – šíří se hlad, chaos, otrokářství a postapokalyptické kulty. V sutinách Prahy se

Obrázek podcastu Cesta pravého muže

Cesta pravého muže

Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter

Obrázek podcastu Tři kamarádi

Tři kamarádi

„Bez lásky je člověk vlastně jako mrtvola na dovolené.“ Robby Lohkamp má s Ottou a Gottfriedem malou autodílnu s benzinkou. V nejistých časech Výmarské republiky je kamarádské podnikání drží nad vodou a umožňuje jim na silnicích projíždět vozy způsobem, po němž hrozí ma

Obrázek podcastu Království tak prokleté a prázdné

Království tak prokleté a prázdné

Ve světě ztemnělém podvodem je pravda světlem, které nelze utlumit. I když osvětluje Lorianovy zrady mnohem jasněji, než by si Prisca přála. Říkají mu princ Krvežíznivec. Jeho hrůzovláda zanechala po celém kontinentu krvavé stopy. Stopy, které se prolínají s Prisčinou m

Obrázek podcastu Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku

„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…" V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje s

Obrázek podcastu Výlet pana Broučka do 15.století

Výlet pana Broučka do 15.století

S prozaikem, básníkem a milovníkem Pražského hradu, zejména pak restaurace Na Vikárce Svatoplukem Čechem a s jeho nehrdinským hrdinou Matějem Broučkem, se nečekaně octneme v patnáctém století.Pan Brouček, domácí z Nového města, který si spokojeně žije v osmdesátých lete

Obrázek podcastu Terror

Terror

Dvě lodě britského královského námořnictva – Erebus a Terror – se roku 1845 vydaly hledat severozápadní cestu, jak ovšem víme z historie, Franklinova expedice skončila tragicky. Co se vlastně stalo? Svou verzi událostí líčí kapitán Francis Crozier, velící na lodi Terror

Obrázek podcastu David Hecl: Mluví k vám kapitán

David Hecl: Mluví k vám kapitán

Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim

Obrázek podcastu Léčivé dřeviny

Léčivé dřeviny

Bylinky – slovo, které vyvolá u lidí důvěřujících přírodnímu léčitelství nadšení, u dalších možná opovržení a mnozí pak začnou vyprávět o šarlatánech, kteří zrazují lidi od moderní lékařské pomoci. Bylinky opravdu účinkují na mnohé nemoci a obtíže. Používají se již mnoh

Obrázek podcastu Lvice v erbu krále

Lvice v erbu krále

Romantika na královském dvoře V milostném románu odehrávajícím se na dvoře krále Filipa v zemi Opálie se to hemží intrikami a zradami, ale především je plný romantiky a lásky. Cesta k lásce bývá občas krkolomná. A to i na královském dvoře. Krále země Opálie Filipa ze So

Obrázek podcastu Aktivně – Angličtina na každý den

Aktivně – Angličtina na každý den

Poslechová učebnice obsahuje celkem 25 hodin interaktivních poslechových cvičení, které Vám umožní procvičit a upevnit již získané znalosti slov a frází. Cvičení „Rozuměj“ se zaměřuje na porozumění základních údajů zachycených informací podávaných rodilými mluvčími. Cvi

Obrázek podcastu Dvě staré babky

Dvě staré babky

Pro soubor třiačtyřiceti filozoficky laděných minipovídek nizozemského praktického lékaře, básníka a spisovatele jsou příznačné půvabná poetika, přemýšlivost, ironie, humor, absurdní logika a hra s konkrétními i přenesenými významy. Autor v leckdy groteskních, tragikomi

Obrázek podcastu Jak dostat firmu z krize

Jak dostat firmu z krize

Jak už název napovídá, jde o téma velmi aktuální. Kniha je určena všem podnikatelům, kteří se v krizi buď ocitli a řeší jak se z ní dostat ven nebo těm, kteří se jí snaží předejít. Nabízí ucelený pohled na krizi firmy, její signály, formy krize a hlavně možnosti řešení

Obrázek podcastu Holan: Noc s Hamletem

Holan: Noc s Hamletem

Poéma Vladimíra Holana (1905-1980) Noc s Hamletem patří bezesporu mezi vrcholná díla české pozie. Poprvé vyšla knižně v roce 1964, byť byla napsána již v padesátých letech, ale Holan tehdy příliš nevyhovoval politickým poměrům v zemi a tak si tato skladba musela na kniž

Obrázek podcastu Stínadla se bouří

Stínadla se bouří

Dobrodružství Rychlých šípů pokračuje! Druhý díl stínadelské trilogie. Po několika měsících klidu jsou Stínadla opět v pohybu. Nečekaná zpráva o znovunalezeném ježkovi v kleci spustí smršť nových událostí, vontské hnutí ožije a schyluje se k volbě Velkého Vonta. Pro vše

Obrázek podcastu Hálek: Večerní písně, V přírodě

Hálek: Večerní písně, V přírodě

Z komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1118 3803 "Vítězslav Hálek Večerní písně, V přírodě" vydanému v Supraphonu v roce 1985 k básníkovu 150. výročí narození a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když VÍTĚZSLAV HÁLEK (1835-1874) zemřel, bylo mu třicet devět

Obrázek podcastu 1001 myšlenek: část Věda a Technika

1001 myšlenek: část Věda a Technika

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Kapitánská dcerka

Kapitánská dcerka

Ve druhé polovině 18. století vypukne v carském Rusku, jemuž vládne carevna Kateřina Veliká, povstání, které postupně zachvátí celou říši. Jeho iniciátorem je kozák Jemeljan Ivanovič Pugačov. Na pozadí těchto dějinných událostí se odehrává příběh lásky mladého důstojník

Obrázek podcastu Meditace o mateřštině

Meditace o mateřštině

Jan Konfršt je filozof a spisovatel, autor dvanácti knih s převážně duchovní tématikou. Esej Meditace o mateřštině byla součástí knihy Nikdy se nepřestaňme ptát a je autorovým vyznáním mateřskému jazyku, který má ve velké úctě a ve své tvorbě k němu přistupuje s nebýval

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 17

Hovory o józe a mystice č. 17

Podstata úsilí o poznání sebe a vysvobození - díl 2. Základní zásady a postupy, které vedou k poznání vědomí, kterým jsme a výklad účinného soustředění, meditace, která přináší poznání našeho pravého božského Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.