Audiokniha Jóga vědomí slovem 1

Zlomená křídla
Zlomená křídla, jedno z nejkrásnějších Džibránových děl, jsou poetickým převyprávěním příběhu tragické lásky autorova mládí. Jeho základní napětí vyvěrá z rozporu mezi svobodou lásky, jež je Božím darem, a falší společenských konvencí, které Džibrán podrobuje tvrdému od…

Dál nechoď!
Po jednom z nejlépe hodnocených českých krimi románu "Poslední nadechnutí" přichází autor Václav Křivanec s novou napínavou detektivkou „Dál nechoď!“. Poklidné léto na Berounsku naruší nález mrtvoly mladé dívky pod skalním masivem. Případ provází řada podivných okolnost…

Vyšší spravedlnost
Když zákon selže, nastupuje pomsta… Co když je spravedlnost slepá a vrahové zůstávají na svobodě? Pak musí přijít někdo, kdo je nenechá uniknout bez trestu. Ve švédské Uppsale policie vyšetřuje sérii brutálních vražd mladých žen, které si vrah nevybírá náhodně. Jeho obě…

Zbouchnul jsem Satanovu dceru
Tak bizarní, až se vám to bude líbit! Carlton Mellick III je nekorunovaným králem žánru bizzaro. Mladý muž Jonathan stráví vášnivou noc s démonkou Veškou, která nezůstane bez následků. Jak dopadne střet křesťanské a pekelné rodiny? Carlton Mellick III je nekorunovaným …

Verne: Patnáctiletý kapitán
Dramatizace Jiřího Horčičky na motivy historického románu Patnáctiletý kapitán vypráví dobrodružný příběh o patnáctiletém plavčíkovi americké velrybářské lodi Poutník Dicku Sandovi. Dick je nalezenec, kterého vychovává jako své vlastní dítě rejdař Weldon, majitel lodi P…

Hledá se medvěd
Jak daleko byste šli za láskou? Pokračování oceněného bestselleru Poslední medvěd. Uplynul víc než rok od doby, kdy se April Woodová vrátila domů z Medvědího ostrova s hřejivým pocitem, že zachránila posledního ledního medvěda, který zde uvízl, a dostala ho zpátky na Šp…

Čertovský brnkání
Toničce není dost dobrý její milý, chudý tkadlec František, zato se nechá bohatstvím obloudit od pekelníka, maskovaného za bohatého pána...Pohádka Anny Juráskové napsaná v duchu a stylem krásného podkrkonošského nářečí.Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Řehoř), Toničk…

Správná pětka opět v akci
{'cs': 'Vánoční dobrodružství! Chudák maminka zrovna na Vánoce chytila spálu, takže se sourozenci Anna, Dick a Julián spolu s kamarádkou George vracejí z internátních škol rovnou do Kirrinu. Pejsek Tim je radostí bez sebe, že jsou zase všichni pohromadě a těší se spolu …

Disney - 101 dalmatinů
Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. Vyprávění pro volné chvíle i před spaním. Pohádka, 101 dalmatinů, je o štěňátkách, která nechá unést zlá Cruella De Mon, ale v poslední chvíli je zachrání stateční rodiče Pongo a Perdita s pomocí …

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Projekt potomek
Není to průměrný muž. Jeho problémy jsou jedinečné a řeší je ještě výjimečněji… Jsou svoji už deset měsíců a deset dní, takže mít dítě by asi nebyla taková věda. Jenže jejich rodičovství začalo nevyzpytatelnou náhodou zase úplně jinak, než kdyby ho profesor genetiky Don…

Lada: Nezbedné pohádky
Málokteré novodobé pohádky setrvají v paměti tolika generací, jako popletené Nezbedné pohádky Josefa Lady. Pobavit se nad nimi ovšem může jen ten, který zná původní báchorky, ze kterých autor rošťácky vyšel a celé je po svém zamotal. Například v pohádce o líném Honzovi …

Dialog s doprovodem děl
Hra z fronty 1. světové války. Bakteriolog Fleming marně bojuje za svůj objev, který by zmírnil utrpení vojáků. Epizodu ze života vynálezce penicilínu Alexanda Fleminga použil jako námětu své rozhlasové hry Dialog s doprovodem děl Oldřich Daněk.Ve strhujícím dialogu usl…

Přízračná nevěsta
{'cs': 'Mystický příběh mládence, který se oženil se Smrtí v úžasné interpretaci Jiřího Lábuse, držitele Ceny Thálie - činohra a Českého lva za nejlepší herecký výkon.\nRežie: František Jílek'}

Drž mě pevně, miluj mě zlehka
Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Vysoké okno
Třetí díl edice detektivek Raymonda Chandlera. Bohatá dáma, která vládne železnou rukou své honosné domácnosti – nebo se tak alespoň tváří – chce využít služeb Phila Marlowa, aby našel ztracenou vzácnou minci a zmizelou nehodnou snachu. V ponurém patricijském domě je a…

Cejch
Všichni lidé budou bratři = Alle Menschen werden Brüder. Myslíme to vážně, nebo zase dáme na zdivočelou historii? Krušnohorský hřeben býval kdysi eldorádem hledačů vzácných kovů, jenže s rozvojem novověku zavládla v zapadlé štaci na pomezí dvou národů bída. Rod Jakoba …

Z pekla i nebe
Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Půlnoční slunce: Krev na sněhu II.
Já jsem typ, co utíká. Teď už je ale na čase, abych se probudil… V sedmdesátých letech 20. století se na severu Norska usadili příslušníci laestadiánského hnutí. Jejich domovem se stala opuštěná vesnice Kåsund kdesi ve Finnmarce. Izolace není na škodu, neboť jejich živo…

Černobílé prázdniny
Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem. A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Jednoho dne se Honzík proboří…

Arsène Lupin kontra Sherlock Holmes
Představte si modrý diamant. Precizně vybroušený, dokonalého tvaru, jedinečné barvy, nedozírné hodnoty! Co víc by mohlo vydráždit chtíč Arsena Lupina? No jistě! Modrý diamant ukraden. Policie je v koncích. Z Anglie povolán proslulý Sherlock Holmes! Sledujte souboj geniá…

Orcigard
Kniha Orcigard je závěrečným dílem Likarijské trilogie. Volně navazuje na Nejlepší den pro umírání a Likario. Orcigard stále ještě ovládá Alarich Touraine, zvaný Temný mág, jeho moc však slábne. Propukají proti němu povstání, na jeho území vnikají hledači pokladů i lov…

Večerníčkův kolotoč pohádek
Pohádky z šesti nejoblíbenějších cyklů televizních Večerníčků se točí na pomyslném kolotoči tohoto titulu. Zbývá jen vybrat si tu, kterou máte nejraději!

Ostrov pokladů
Napínavá rozhlasová hra, jejím námětem je plavba za pokladem kapitána Flinta na vzdálený Ostrov pokladů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stal vynikající román Roberta Louise Stevensona. Po dobře ukrytém pokladu můžeme pátrat společně s Jiřím Langmajerem, Jiřím Sa…

Můj příšerný syn
„Adámek zdědil po tatínkovi všechno – podobu i vlastnosti. Bohužel jen ty špatné…“ říká s nadsázkou sobě vlastní herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. V zábavném a nostalgickém vyprávění o svém mladším synovi Adamovi se noří do početných vzpomínek – na synovo dětství a …