Audiokniha Jóga vědomí slovem 1

Lovci vlků
Příběh, na který s láskou vzpomínají celé generace čtenářů. Dobrodružství indiánského hocha Wabiho a jeho bílého přítele Roda v lůně drsné kanadské přírody na přelomu 19 a 20. století. Hledání dávných tajemství uprostřed lesů, zasněžených plání, jeskyní, opuštěných srub…

Kolik váží Matylda?
Dostat se s Matyldou do křížku je fakt moc nebezpečný. Veselá kniha o vážných věcech ukazuje značnou odvahu autora a přináší svěží vítr do české literatury pro děti. Třeťák Kája (správně Carlos) Votruba má nejlepší kamarádku Hermínu a je adaptovanej. Že nevíte, co to zn…

Proměna
Když se Gregor (Řehoř) Samsa jednou ráno probudil z nepokojných snů, shledal, že se v posteli proměnil v jakýsi nestvůrný hmyz. To není začátek pohádky ani sci-fi románu, ale slavné povídky Franze Kafky Proměna. Probudit se tíhou myšlenek, kdy přesně víme, co nás čeká, …

Láska, smrt a všechno zlý
Přijeli na pohřeb. Jenom netušili, že na svůj vlastní… Podivínský morous Izajáš Havran zaklepal bačkorami a zanechal svým nejbližším vpravdě pohádkové dědictví. Nebo možná ne. Klan Havranových se má totiž podrobnosti závěti dozvědět až poté, co stráví noc na zámku Rabe…

Stovka Jaroslava Haška
Z komentáře Radko Pytlíka k původnímu supralongu 1218 0470 "Stovka Jaroslava Haška" vydanému v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: JAROSLAV HAŠEK je v české literatuře zjevem zvláštním a výjimečným, na čemž nemění nic ani okolnost, že se po letech dostal až…

Vločky rozprávočky
Snehové vločky sú veľmi dôležité. Robia zimu zimou. Poletujú po krajine a kým padnú na zem, vypočujú si veľa príbehov. Tak raz pristala jedna vločka na nos pánovi kronikárovi, ktorý si do svojej veľkej knihy zapisoval rozprávočky zo studených krajín, aby sa na ne nezabu…

Krkavčí súd
Vrcholí jeseň a zúfalý bezdomovec v snahe nájsť prístrešie vnikne do opustenej záhradnej chaty. To, čo tam nájde, mu vyrazí dych. Jeho objav spustí typickú policajnú mašinériu. Kto sú dvaja poviazaní mŕtvi muži v pivnici? Kto a prečo ich pred smrťou tak neľudsky mučil? …

Slepá mapa
„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př…

Hodná holka
První případ detektivní kanceláře Veselá pravda. Kdysi býval Lukáš králem detektivek, ale ty časy už jsou pryč. Teď hledá vyhořelý spisovatel způsob, kterým by se mohl vrátit na výsluní. A jak lépe najít ztracenou múzu než během skutečného detektivního pátrání? Jenže ja…

Přítelkyně z domu smutku
Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…

Hra o trůny
Úvodní část románového fantasy eposu ze světa temného středověku, zmítaného magií, intrikami, zradou i věštbami. Územím Sedmi království zrozených v zapomenutých časech otřásá krvavý boj. V centru konfliktu stojí Starkové ze Zimohradu, rod stejně tvrdý a houževnatý jako…

Volání divočiny
O hlubokém přátelství mezi člověkem a psem. Dobrodružný román Volání divočiny je mistrovským dílem jak svým stylem, tak i proto, že povyšuje dobrodružné příběhy na úroveň klasické literatury. Buck je čtyřletý pastevecký pes hýčkaný svým pánem a jeho rodinou. Jeho živo…

Pohádky o mašinkách
Pohádky o mašinkách připomínají krásným jazykem Devatero pohádek Karla Čapka a staly se klasickou literaturou české tvorby pro děti. Mašinky prožívají veselé i smutné příhody, radosti i smutky. Darebné kousky nejvyššího pana železničáře a černokněžníka Zababy v potu tvá…

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…

Zaklínač II Meč osudu
Druhá poviedková kniha Meč osudu je fantastickým rozprávaním o zaklínačovi Geraltovi z Rivie, ako bojuje proti démonom, príšerám a predsudkom. Zaklínača zaujímajú len odmeny za hlavy príšer, aby mal čo jesť a kde spať. Napriek tomu ho nohy zavedú za čarodejkou Yennefer,…

Nechtění
Z rychlíku X-2000, který přijel na stockholmské hlavní nádraží, zmizela malá holčička. Policie začne brzy podezřívat jejího otce, na jehož dopadení vynaloží veškeré síly. Na jiném místě ve Švédsku se zatím před mužem, kterého zpočátku považovala za svého vysněného princ…

Koblihy
Anekdotický příběh o důvěřivém panu učiteli, který naletí mazanému podvodníkovi.Osoby a obsazení: Pinkava, učitel (Ivan Trojan), Stružinka, tulák (Miroslav Donutil), Kateřina, posluhovačka (Antonie Hegerlíková), starosta (Karel Urbánek), řídící učitel (Petr Kostka), pan…

Tři mušketýři
František Němec (d´Artagnan), Petr Haničinec (Athos), Martin Růžek (Porthos), Zdeněk Řehoř (Aramis), Irena Kačírková (Mylady de Winter), Rudolf Pellar (vypravěč) a mnozí další v klasické rozhlasové dramatizaci z roku 1969.

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Krápník a Františka
Původní pohádka Krápník a Františka vznikla již v roce 1965 jako první autorská rozhlasová pohádka Zdeňka Svěráka (a první streofonní nahrávka u nás vůbec). Humorně laděný příběh se zčásti odehrává v podzemní jeskyni, jíž vévodí popudlivý krápník Punkvák, který miluje …

Inferno
Záchrana světa pomocí symbolů a šifer? V dalším pokračování světových bestsellerů Šifra mistra Leonarda, Andělé a démoni a Ztracený symbol máte možnost znovu se potkat s profesorem Langdonem, kterého Brown posílá vyluštit záhadu skrytou v prvním díle Božské komedie nazv…

Majonéza k snídani
Ema měla s emocemi vždycky problém. Místo, aby je prožívala, raději je pitvá a sama si drží odstup i nadhled. Nejvíc ze všeho chce analyzovat lásku. Co je vlastně zač a proč třeba jejím rodičům zmizela? Proč zůstává tichá babička s despotickým dědou? Proč si její nejlep…

Spasitel
6. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. Píše se srpen 1991. Na letním táboře Armády spásy je znásilněna čtrnáctiletá dívka. O 12 let později… v Oslu panuje nejen adventní atmosféra, ale také největší mráz za posledních čtyřiadvacet let. Armáda spásy pořádá na nám…

Meteorit z Mušlovky
Všechno jde jak po drátku, když máte v kapse meteorit! Co stojí za tajemnou září nad Petřínem? Své vědí tři kamarádi, kteří našli neobyčejný kámen v Dalejském údolí. Svižně napsaná knížka plná napětí a dobrodružství. Tři spolužáci Tom, Matouš a Bětka se rádi brouzdají v…