Audiokniha Jídlo na prvním místě
# O knize
Od roku 2009, kdy Hartwigovi začali s programem Whole30 – třicetidenním metabolickým restartem organismu, se desítky tisíc lidí přesvědčily o pozitivním přínosu této změny jídelníčku. Kniha Jídlo na prvním místě je logickým vyústěním úspěchu tohoto programu, který se stal pro mnohé překvapivě i prvním krokem léčby chronických onemocnění. Stylem spojujícím v sobě vědecké poznatky, dlouhodobé zkušenosti, zdravý rozum a vtip vysvětlují autoři, co je pro organismus „opravdové jídlo“.
Nejedná se o další módní dietu, ale o návrat k průmyslově nezpracovaným základním potravinám a nízkosacharidovému složení pokrmů. Kniha vysvětluje nejen teoretické výhody přechodu na nový systém výběru potravin, ale nabízí i praktický postup, jak životní změnu začít. Množství receptů a tipů je doplněno vysvětlením, jak na jednotlivá jídla reaguje naše tělo, obsahuje i kapitoly věnované vegetariánům, těhotným, sportovcům a dětem.
# V audioknize se dozvíte
- jak se vypořádat se závislostí mozku na jídle
- o vzájemných reakcích inzulínu, leptinu, kortizolu a glykogenu a jejich vlivu na ukládání tuku
- co je pro organismus opravdové jídlo
- jak důležité je mít zdravou střevní stěnu
- proč vlastně obiloviny nejsou pro nás to nejlepší
- které tuky a oleje jsou v naší stravě nejvhodnější
- kolik masa a kolik zeleniny máte denně sníst
Dallas Hartwig a Melissa Hartwigová jsou laskaví tvrďáci: 30 dní jejich kúry je náročný měsíc, ale jak sami říkají, je to pro vaše dobro: „Neodvažujte se namítat, že je to těžké. Skoncovat s heroinem je těžké. Porazit rakovinu je těžké. Pít kávu bez mléka není těžké!“
# Více o knize
www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste/
Od roku 2009, kdy Hartwigovi začali s programem Whole30 – třicetidenním metabolickým restartem organismu, se desítky tisíc lidí přesvědčily o pozitivním přínosu této změny jídelníčku. Kniha Jídlo na prvním místě je logickým vyústěním úspěchu tohoto programu, který se stal pro mnohé překvapivě i prvním krokem léčby chronických onemocnění. Stylem spojujícím v sobě vědecké poznatky, dlouhodobé zkušenosti, zdravý rozum a vtip vysvětlují autoři, co je pro organismus „opravdové jídlo“.
Nejedná se o další módní dietu, ale o návrat k průmyslově nezpracovaným základním potravinám a nízkosacharidovému složení pokrmů. Kniha vysvětluje nejen teoretické výhody přechodu na nový systém výběru potravin, ale nabízí i praktický postup, jak životní změnu začít. Množství receptů a tipů je doplněno vysvětlením, jak na jednotlivá jídla reaguje naše tělo, obsahuje i kapitoly věnované vegetariánům, těhotným, sportovcům a dětem.
# V audioknize se dozvíte
- jak se vypořádat se závislostí mozku na jídle
- o vzájemných reakcích inzulínu, leptinu, kortizolu a glykogenu a jejich vlivu na ukládání tuku
- co je pro organismus opravdové jídlo
- jak důležité je mít zdravou střevní stěnu
- proč vlastně obiloviny nejsou pro nás to nejlepší
- které tuky a oleje jsou v naší stravě nejvhodnější
- kolik masa a kolik zeleniny máte denně sníst
Dallas Hartwig a Melissa Hartwigová jsou laskaví tvrďáci: 30 dní jejich kúry je náročný měsíc, ale jak sami říkají, je to pro vaše dobro: „Neodvažujte se namítat, že je to těžké. Skoncovat s heroinem je těžké. Porazit rakovinu je těžké. Pít kávu bez mléka není těžké!“
# Více o knize
www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste/