Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Ještě to promysli

Audiokniha Ještě to promysli

Délka:

9 hod 6 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Horská bouda, která zanikla

Horská bouda, která zanikla

Mladý zubař Maksymilian Rajczakowski vyráží do Krkonoš, aby si odpočinul od rodinných problémů. Netuší, jaká tajemství dřímají ve válečné minulosti hor. Najde to, co hledá? Majitel Boudy u Sněžných jam umírá při nešťastné nehodě. Krátce po této tragédii přijíždí na míst

Obrázek podcastu Černé jako smola

Černé jako smola

Vašátko a Horác znovu na scéně. Soubor šesti detektivních povídek, který poprvé vyšel v roce 1969. Každá z povídek má svou vlastní zápletku, ale všechny spojuje neobvyklá detektivní dvojice, policejní nadporučík Vašátko a malíř Horác. Soubor šesti detektivních povídek,

Obrázek podcastu Umění války

Umění války

Proslulé pojednání mistra Suna o válečném umění se těší neutuchajícímu zájmu i po více než dva a půl tisíci let. Jeho obliba spočívá především v inspirativní síle pro taktické jednání s lidmi. Mistrovy myšlenky ocení každý člověk, neboť taktika je nutná v partnerství a

Obrázek podcastu Město a jeho nejisté zdi

Město a jeho nejisté zdi

Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě

Obrázek podcastu Můj dlouhý běh

Můj dlouhý běh

Ikona českého ultramaratonu Daniel Orálek (1970) vypráví o touze objevit svoje limity a pokusit se dostat za ně, bolesti, dřině a pochybnostem navzdory. Podíváte se s ním do rozpálené pouště v Badwateru, přiblíží vám atmosféru jedinečného závodu s mexickými indiány z km

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu Jirous: Povídá šmudle ťululum. Magor dětem

Jirous: Povídá šmudle ťululum. Magor dětem

Duchovní vůdce undergroundu, rocker, kunsthistorik, esejista, kulturní organizátor, výstředník a především básník Martin Jirous, zvaný Magor, psal pohádky a básničky svým dvěma malým dcerkám, Františce aMartičce během těžkého žaláře ve Valdicích, kam byl odsouzen z poli

Obrázek podcastu Povídky z Oděsy a odjinud

Povídky z Oděsy a odjinud

Hrdinové příběhů v citlivém podání Pavla Soukupa prožívají své (ne)všední osudy mezi Oděsou, válečnou vřavou v Evropě a New Yorkem. Výbor povídek představuje působivý průřez dějinnými mezníky 20. století vnímanými optikou všednodennosti. Hrdinové příběhů v citlivém pod

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé... "Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že

Obrázek podcastu Pavoučí případ

Pavoučí případ

Třetí autorova detektivka z trampsko-vodáckého prostředí. Byla kdysi dávno jedna tajná trampská osada Pavouci a její camp Pavučinec, jehož polohu neznal nikdo, kromě členů oné osady. Pak na místě campu vyrostla vojenská základna Bonanza a osada se rozpadla. Kapitán krim

Obrázek podcastu Moderní Vánoce

Moderní Vánoce

Jak si představuje ideální svátky slavná autorská dvojice? Zpívají Luboš a Jana Svobodovi, Miroslav Paleček a Michal Janík. Režie Jan Fuchs.Vánocční, lehce nostalgická, ale také příznačně vtipná vzpomínka na jedno z mála rozhlasových vystoupení Jiřího Grossmanna a Milos

Obrázek podcastu "Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami

Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná

Obrázek podcastu Bedřich Smetana

Bedřich Smetana

Desetidílná četba z oblíbené a v daném žánru zásadní biografické knihy muzikologa prof. Václava Holzknechta. V režii Josefa Melče účinkují: Otakar Brousek st., Viola Zinková, Luděk Munzar a Josef Velda.

Obrázek podcastu Meditační promluvy 4 - Cesta k přirozenému samádhi

Meditační promluvy 4 - Cesta k přirozenému samádhi

Promluvy k praxi z meditačního retreatu na Padma Farmě 2009.

Obrázek podcastu Vzpomínání v bílém

Vzpomínání v bílém

Vlídné vyprávění o lékařském řemesle "pěšáka" medicíny. Ale také svědectví o době a místě na Šumavě v padesátých letech. Jiří Pejša (*1912) po válce začínal jako obvodní lékař v Železné Rudě. Jeho vzpomínková kniha vás vrátí v čase o téměř sedmdesát let zpátky do šuma

Obrázek podcastu Maigret - S úctou Picpus

Maigret - S úctou Picpus

Vědma si smrt nevyvěštila. I podezřelí jsou na zabití, ale kampak s tím na Maigreta! Policie nezabránila ohlášené vraždě věštkyně, před níž ji varoval vzkaz s podpisem „Picpus“. Kdo by taky ohlídal 482 jasnovidek na území Paříže! Ani ubohá slečna Jeanna svůj osud z kou

Obrázek podcastu Jóga vědomí slovem 5

Jóga vědomí slovem 5

Jóga vědomí slovem 5 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z 2. 3. 2018. Obsah: 1. Princip vědomí - kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (joga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (joga

Obrázek podcastu Ostrov

Ostrov

Každý vypravěč je zároveň hrdinou vlastního příběhu… Kupec Izar se na Ostrově po letech opět shledá s kněžnou Núrit, tentokrát se však namísto milostných hrátek opájejí kouzlem starých příběhů. Co všechno charismatický obchodník za dobu jejich odloučení prožil? Jak si s

Obrázek podcastu Štuclinka a Zachumlánek

Štuclinka a Zachumlánek

Zimní příběh o dvou šikovných dětech, které si dokáží samy poradit, když kmotřínek, který se o ně stará, nečekaně onemocní, protože mu došel česnek, a musí do nemocnice. Štuclinka se Zachumlánkem občas s obtížemi, ale vždy vtipně a se spoustou fantazie vyřeší, jak zatep

Obrázek podcastu Jedenáct minut

Jedenáct minut

Proslulý brazilský spisovatel se ve svém románu inspiroval příběhem mladé Brazilky. Venkovská dívka podepíše v Rio de Janeiru s evropským podnikatelem smlouvu, která jí má zajistit kariéru tanečnice, když však pozná skutečné podmínky práce v ženevském podniku, dá předno

Obrázek podcastu Kdo rozváže pás Orionu

Kdo rozváže pás Orionu

Otázku, zda umí rozvázat Orionův pás, položil Bůh Jobovi, aby mu ukázal jeho místo v uspořádání světa. Pražský advokát Artur Riegerbaum svoje místo zatím nenašel. Jednoho dne se však při řešení jedné z mnoha kauz seznámí s docentem lingvistiky, který vlastní výtisk knih

Obrázek podcastu Nemilovaná

Nemilovaná

DENÍK S DAVIDOVOU HVĚZDOU Je jí sedmnáct let. Je krásná a její jméno se krásou třpytí: jmenuje se Perla. O čem asi tak snívají jiné dívky v jejím věku? O prvních láskách, o nových šatech do tanečních… A čeho se bojí? Přísného matikáře, maturitní komise… V roce 1943,

Obrázek podcastu Starý sad

Starý sad

Navštivte s námi půvabné místo mezi starými stromy. V trávě pod jabloní objevíte červené jablíčko a s ním i zdejší zvířátka, která vás vtáhnou do svého malého království velkou silou vzájemného přátelství a nenápadné moudrosti.

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

100 statečných - Host č. 42 - Dana Kalinová 07.06.2014

Hostem L. Výborné - D. Kalinová (ředitelka knižního veletrhu Svět knihy)

Obrázek podcastu Album scén z divadelních her (Drda, Vančura, Klicpera)

Album scén z divadelních her (Drda, Vančura, Klicpera)

Nový kompilační titul určený pouze pro digitální obchody vám představuje nahrávky scén z divadelních her z různých období, z různých divadel a různých autorů. V tomto případě Jana Drdy (Hrátky s čertem, Dalskabáty, hříšná ves), Vladislava Vančury (Alchymista, Josefína)