Audiokniha Jerome: Tři muži ve člunu

Život víry 2022/06
Život víry 2022/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Bohdana Medřická, Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Naši mě nechápou! Dřív jsme si s dětmi rozuměli. Najed…

Tajemný hrad v Karpatech
Jaké tajemství skrývá hrad v Sedmihradsku? Odhalí hrabě Telek tajemství, jímž je opředen hrad v karpatské vesnici? Je obraz jeho mrtvé lásky, pěvkyně Stilly, jen přeludem? Román je poctou lidské vynalézavosti. Hrabě Franz Telek propadne kouzlu krásné operní pěvkyně Stil…

Zajímavosti anglicky
Tento poslechový kurz nabízí deset delších poslechů na úrovni B1–B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky, a je tak ideální pro žáky devátých tříd, středoškoláky i dospělé. Texty se věnují tématů, převážně souvsejícím s Českou republikou, její kultu…

Díky za každé nové ráno
Humor, ironie i nadsázka ve vzpomínkách hlavní hrdinky Olgy, která s nadhledem vypráví o svojí svérázné rodině, přátelích i prvních láskách. Příběh plný absurdních situací, životních zklamání i smyslu pro spravedlnost přináší osobitý vhled do období normalizace. Premi…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Nad rovinou
Volyň. Část severozápadní Ukrajiny. Koncem 19. století sem přichází asi 16 tisíc Čechů. Za prací, za půdou, za snadnějším živobytím. Vzpomínky Marie Stryjové nás posouvají do válečných let, kdy se přes vesnice a městečka českých rodáků několikrát převalí fronta. Válečné…

Jak žít snadněji – recepty pro život
Kniha přináší recepty pro život pohledem alternativní medicíny. Máte-li problém, ať už zdravotní či psychický, můžete ho řešit různými způsoby. Důležité je vědět, že právě to, co se Vám děje je následek. Pokud se vydáte po niti zpět do své minulosti současného života, u…

Požádej a je ti dáno
Audio verze oblíbené inspirativní knihy. Čte Petra Výtvarová Krausová. Délka 9h 13m. Máte vrozené právo na život plný všeho, co je dobré, a tato audiokniha vám ukáže, jak to v každém ohledu realizovat. Audiokniha Požádej a je ti dáno vám předkládá učení nefyzické entity…

Nikdy
Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě. Na začátku čelí dr…

Sloužil jsem v Gaze
O situaci v pásmu Gazy vám (často nevyžádaně) dovedou vyprávět zástupy lidí. Může ale někdo z nich říct, že tam byl? David Shorf ano. Kouč, marketér, hudebník a bývalý novinář strávil v řadách proslulé izraelské armády tři roky. A přestože si tam někdy připadal jako Šve…

Ako byť šťastný
Ako si môže človek uchovať šťastie v súčasnom nepokojnom a zložitom svete? Jeho svätosť 14. dalajláma je autorom mnohých kníh, no táto je jeho najpopulárnejšou. Prostredníctvom meditácií a príbehov v nej ukazuje, ako čeliť depresii, úzkosti, hnevu, žiarlivosti alebo zle…

Kyselé bonbony
Phil Pendleton a Adam jsou na první pohled otec a syn, kteří se nijak neliší od ostatních. Chodí spolu na procházky do parku, navštěvují výstavy, muzea a zoologické zahrady. Někdo by mohl říct, že otec je až příliš volný ve výchově, když dítě ztratí na veřejnosti nervy …

Mačacia stopa
"Detektívi z oddelenia vrážd práve vyriešili vraždu šoféra dodávky známej tabakovej firmy. Radosť z úspešnej akcie zatieňuje hanba, ktorú páchatelia vrhli na celý policajný zbor. Napriek rozpačitým pocitom vládne v kancelárii stoštyridsaťjeden pohodová atmosféra, no len…

Desatero úspěšného podnikatele
Desatero úspěšného podnikatele odhaluje soubor pravidel, kterých se drží podnikatelé, kteří jsou ve svém podnikání dlouhodobě úspěšní. Podnikání a úspěch v něm ovlivňuje mnoho proměnlivých faktorů, ale ty, které jsou pro úspěch v podnikání klíčové může každý podnikatel …

Pád domu Usherů, Berenice
V povídce Pád domu Usherů se samo zdivo starého paláce, „způsob sestavení jeho kamenů“, stává spolu s plísněmi, které na něm bují, a s hynoucími stromy v okolí tajemnou chemickou silou tvořící zvláštní atmosféru domu. Tento přízračný van rozkládá stavbu i determinuje os…

Šekelí léta
Co v 90. letech vedlo mladého ostravského Žida k tomu, aby se přestěhoval do Izraele? David Shorf vzpomíná, kterak v Zemi zaslíbené poznával místní kulturu, hledal sebe sama, obrážel bary a balil holky. Co fungovalo (a co ne) na číšnici jemenského původu, irácko-ruskou …

Domy pana Sartoria
Komedie o tom, že obchod s chudobou kvete v každé době. G. B. Shaw chtěl roku 1885 vytvořit moderní hru pro britské divadlo. Spolupracoval s Williamem Archerem, který napsal osnovu, ale po neshodách spolupráce skončila. O sedm let později nabídl Shaw divadlu Independen …

Všichni za jednoho
Čtyři statečná zvířátka, Makovička, Daňka, Chrochtík a Míša, nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko, které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička, která…

Panenka
Přináší jenom zkázu a smrt… Malá Rósa si navzdory protestům své matky Dísi z plavby na rybářské lodi přinese domů starou rozbitou panenku, se kterou se ještě večer pochlubí na sociální síti. Ráno je odpudivá hračka pryč a matka mrtvá... O pět let později pátrá sympatick…

Vlčák Kazan
Nespoutaná divočina nebo věrnost lidem. Co zvítězí? Strhující příběh severského vlčáka, který získal jméno pro svou velikost a neohroženost, zaujme každého milovníka přírody a dobrodružných příběhů. Nádherný dobrodružný román z přírody kanadského severu vypráví o osu…

Bohatý táta, chudý táta
Tato kniha by měla být povinnou četbou pro finanční plánovače nebo kohokoliv, kdo se zajímá o to, jak se stát finančně nezávislým. Je to jedinečný úvod do psychologie tvoření bohatství. Abyste se dostali nad finanční vrchol, musíte si přečíst tuto knihu Roberta Kiyosaki…

100 statečných - Host č. 34 - Martin Velek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Velek (letecký publicista)

Spasitel
Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno…

AudioDiktáty pro 3. ročník
Sada 20 audiodiktátů zaměřených na nejdůležitější pravopisné učivo 3. ročníku. Děti si krok za krokem procvičí vyjmenovaná slova po B, L, M, P, S, V a Z i jejich použití v běžných větách. Nechybí ani souhrnné opakovací diktáty, které pomáhají upevnit získané znalosti a …