Audiokniha Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat

Modrý medvěd
Komedie o podnikatelce v cestovním ruchu, která se vinou nečekaných životních přemetů pohybuje pouze mezi kanceláří a domovem.Původní rozhlasová komedie Modrý medvěd se odehrává nejen v cestovní kanceláři, ale zejména v domácnosti matky a její více než čtyřicetileté dce…

Lovci mamutů
Strhující boj o přežití ve starší době kamenné. Dobrodružný román inspirovaný archeologickými vykopávkami u nás vypráví o pravěkých lovcích, způsobech obživy, počátcích řeči a vynálezu ohně. Slavný román o putování hlavních hrdinů Kopčema, Veverčáka a jejich lovecké …

100 statečných - Host č. 30 - Petr Svojtka 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - P. Svojtka (umělecký šéf a režisér Městských divadlech pražských - ABC a Rokoko)

Holzmann: Huhulák a další známé i neznámé scénky a anekdoty
Za svého života nahrál populární komik Felix Holzmann desítky scének, tvořících zlatý poklad archivů Českého rozhlasu, České televize a Supraphonu. Mezi nimi je stále ještě možné nalézt méně známévýstupy, dosud nepublikované. Z těchto podivuhodných nálezů je stvořen náš…

Klikatá cesta
Kdo vysloví jeho jméno, zaplatí životem Cesta ke spravedlnosti dokáže být někdy hodně klikatá. Zvlášť vede-li nejzakroucenější ulicí San Francisca. Jmenuje se Lombard Street. A slovo „Lombard“ je jediné a poslední, které vyřkne Denny Clark, než zemře v náručí svého pří…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Čas na odvahu
Audioniha formou reportáže představuje Roberta Šlachtu v jeho nové roli lídra politického hnutí Přísaha. Vstupu Roberta Šlachty do politiky předcházela série debat se čtenáři nad jeho první knihou Třicet let pod přísahou, kterou napsal společně s Josefem Klímou a ze kte…

Anna Elliotová
Jen na chvíli se zasnít… Klasický román anglické autorky o hledání pravého životního partnera je půvabným, pomalu plynoucím líčením života členů střední třídy v Anglii, jejich zájmů, zábav a citů. Román pro všechny, kdo si oblíbili hrdinky Jane Austenové obdařené int…

Voda
Tichá voda břehy mele. Bez milosti bere, ale současně očišťuje a znovuzrozuje. Připluje na jeden z Aranských ostrovů u západního pobřeží Irska, změní si jméno a zabydlí se v prostém domku daleko od zvědavých vesničanů. Poustevničením v nejzazším cípku své vlasti se chc…

Povídky Šimka a Grossmanna 6
Záznam veřejné nahrávky dalších sedmi povídek autorské dvojice Šimek, Grossmann je šestým, předposledním dílem zvukového zpracování jejich knižních textů, které vznikaly před více než třemi desítkami let, ale zveřejněny byly v úplnosti až po roce 1989, protože neodpovíd…

Poslední představení v L.
Původní rozhlasová detektivní hra Jiřího Hubičky odkrývá složité vztahy v jednom nejmenovaném divadle a na jejich pozadí i příčiny smrti herce Krásy. Byla jeho sebevražda opravdu sebevraždou?

Tesla Noir
Thriller z alternativní historie plné Teslových vynálezů Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mla…

Důvod k naději
Světově uznávaná bioložka a ochránkyně přírody Jane Goodallová změnila svým výzkumem v šedesátých letých letech 20. století pohled na chování šimpanzů a významně se zasloužila o jejich ochranu. Zjistila například, že tito primáti používají nástroje, že dokážou projevova…

Kauzy & aféry.cz
Sachergate, Lizner a kuponová privatizace v režii Harvardských fondů, ale také kauza LTO čili lehkých topných olejů, která ukazuje temnou a krvavou tvář „divokých devadesátek“. Trable dvanácti policejních prezidentů, kteří čelili četným aférám, jako byly Rumová aféra či…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Mimochodem
Woody Allen „Nechci dosáhnout nesmrtelnosti svým dílem, ale tím, že nezemřu.“ ... „Je pěkné, když si někdo najde ženu na celý život. Ještě hezčí je, když kromě toho pozná i pár dalších.“ Ve vzpomínkách Woody Allena nejen o ženách. Dlouho očekávané vzpomínky jednoho z ne…

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Kouzelníci z pradávna
Než přišli válečníci, bývaly temné hvozdy plné kouzelných tvorů. Teď je však všechno jinak. Zar je chlapec z kmene kouzelníků, který nemá magické schopnosti, a udělá cokoliv, aby je získal. Čára je dívka z kmene válečníků, ale vlastní zakázaný kouzelný předmět, a udělá …

VIGIL
Úžasný objav! Jedna pilulka nahradí 9 hodín spánku. Budúcnosť patrí tým, ktorí nepotrebujú spať. Budúcnosť patrí Vigilom. Martha sa stáva jedným z prvých Vigilov. Dostáva sa do spoločnosti ľudí, ktorí majú všetok čas sveta. Zvláda tak množstvo činností, na ktoré nebol p…

Zlámané kosti
Mysleli si, že budou v bezpečí. Mýlili se. Zavražděná prostitutka a opuštěné dítě - dva nálezy během jedné zimní noci odstartují další zneklidňující vyšetřování detektiva inspektorky Kim Stoneové. Další, které jí donutí čelit tváří v tvář někomu z jejího hrůzného dětstv…

Osm hor
Vrcholy byly bílé, obloha nezvykle modrá, pocit zázraku Chodit po horách bylo pro Pietra už odmala naprosto přirozené – bral ho do nich jeho otec, kterému učarovaly a z něhož se v kostkované košili, manšestrácích, vlněném svetru a pohorkách stával jiný člověk. Tenhle z…

Život víry 2020/4
Život víry 2020/4 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Petr Hodec, Lucie Endlicherová, Jiřina Gina Čunková, Martin Vrábel. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Dary versus povolání Jak rozpoznat č…

Řeka pod hladinou
V červnu roku 2018 přivezli do Nemocnice sv. Pavla ve Vancouveru vážně poraněného muže, jehož objevili indiánští lovci na břehu řeky Tatshenshini v oblasti Yukon. Neznámý v bezvědomí vypráví o Sofii Hartenové, která je již delší dobu na listině pohřešovaných. Záhy je id…

Krimi DEKAMERON
...aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud Autor v sérii povídek popisuje svoje policejní začátky na malém městě. Většina povídek má erotický nádech a kniha se stala spolu s druhým a třetím dílem nejprodávanějšími knihami autora. Vš…

Šelma
Politická vražda, nebo zločin sériového vraha? První díl volné detektivní trilogie s prvky politického thrilleru. Bylo skutečně hlavním cílem vraha umlčet nepohodlného novináře? Detektivka s prvky politického thrilleru se odehrává na Šumpersku. Na chatě je nalezen zavra…