Úvod
Audioknihy
Dějiny a historie
Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

Audiokniha Jeho království – Jedenáct listů Marca Manilia Mezentiana z jara roku 30 po Kristu

Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech
Víte, jak to chodí. Základka je jako zlý sen, obzvlášť když jste knihomolka na prahu puberty a vypadáte trochu jinak než ostatní. Snažíte se zapadnout, anebo těch pár let alespoň přežít. Rebeka věří, že už ji nic nepřekvapí. Pak se ale ukáže, že tu největší bitvu má tep…

Dědečku, vyprávěj o Vánocích
Knížka Dědečku, vyprávěj o Vánocích je volným pokračováním série knih pro děti Dědečku, vyprávěj. Tentokrát se s Viktorkou a laskavým dědečkem dostáváme do adventního času a připravujeme se na nejkrásnější svátky roku – na Vánoce. Nejvíce prožívají kouzlo Vánoc ti nejme…

PAX VI.: Postrach jezera
Strach je nejhorší vězení. Během sportovního dne se na zamrzlém jezeře Mälaren stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. I když ji Alrik s Viggem považují za nejsnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou …

Hořící most
Fantasy série pokračuje dobrodružnou výpravou hraničáře Halta a jeho učně Willa do pustiny, kde stopují tajemné nestvůry. Nalézají plány vládce Deštných a Temných hor Morgaratha, které předávají do rukou krále. Aby varoval celtického panovníka, vyšle na cestu družinu sv…

Donbas: Reportáž z ukrajinského konfliktu
Strhující a mrazivá reportáž je očitým svědectvím slovenského novináře přímo z místa konfliktu a živým kaleidoskopem mnoha životních příběhů, jež autor na východě Ukrajiny posbíral na obou stranách fronty. osudu Gruzínce Mamuky, bojujícího s ruskou agresí s kalašnikovem…

Vražda v ambitu
Detektivní příběh se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Na studiích v Magdeburku se stává svědkem vraždy mladé dívky. Podaří se mu ji vyřešit? Napínavý detektivní příběh, odehrávající se v polovině 13. století, se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Audiokniha o…

Polícia v rukách mafie
"Pri požiari starej poľovníckej chaty sa nájdu obhorené pozostatky bývalého kriminálnika. Bola to nešťastná náhoda alebo dokonalý zločin? Autor stál v roku 2012 pri zrode elitného policajného útvaru NAKA (Národná kriminálna agentúra), kde získal inšpiráciu pre svoje kni…

Něžná fata morgána
Třetí příběh z období detektivních začátků Richarda Krauze se odehrává v listopadu 1989. Richard Krauz pracuje na oddělení vražd už půldruhého roku, ale starší kolegové na něj stále hledí jako na kriminalistické ucho. Jeho učitel, starý detektiv Burger má na stole tři s…

Veselé Vánoce, Terezko
Tomáš chce dopřát svým dětem a vnoučatům stejně bílé Vánoce, jako bývaly za jeho dětství, a je kvůli tomu schopen čehokoli. Terezka si nepřeje pod stromeček nic než jezdecký kurz, Julinka ještě věří na Ježíška, ale má už své pochybnosti. Zahraniční kancléř touží střelit…

Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova
Ruská novela zachycující jeden den v sibiřském Gulagu a zároveň život vězně s číslem Šč- 854 – Ivana Děnisoviče. Příběh popisuje podmínky v pracovních táborech na Sibiři v 50. letech 20. století – životní podmínky, zimu, nedostatek jídla, mezilidské vztahy, tresty i těž…

Noční pád
Za soumraku na pláži na Long Islandu se Bob Mitchell a Janet Whitneyová oddávají milostným radovánkám a vše si natáčejí na kameru postavenou tak, aby zachytila každý lechtivý detail. Noční oblohu však najednou ozáří obrovský výbuch. Zatímco se policejní vozy ženou k mís…

Houbařka
Co skrývá podhoubí minulosti traumatizované mladé ženy? Je tomu již sedm let, co se Sářiným útočištěm stala stará chalupa na šumavském venkově a její život se začal odvíjet v neměnném rytmu, majícím podobu každodenní namáhavé pouti po houbařské stezce, kterou „zdědila“ …

Konečná diagnóza - Mistři slova
Chybovat může v životě každý, ovšem ne v lékařském prostředí… Vynikající Arthur Hailey předkládá napínavý příběh z padesátých let, na kterém ukazuje, že nemocnice je mnohdy nelítostný svět s vlastními pravidly i spletitými vztahy. Střetávají se v něm ambice mladých léka…

Hra na vraždu
„Já jsem příšerná Mrtvola,“ řekla… Již zítra se v Nasse House, v jednom z posledních panských sídel, které ještě nepředělali na školu nebo penzion, pořádá velká dobročinná slavnost. Kromě tradičních atrakcí, jako je věštecký stan, hádání váhy dortu, srážení pyramid koko…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Hovory o józe a mystice č. 10
V počáteční době Ramanašrámu byla Ribhugíta čtena téměř denně tak, že se ašramité včetně Mahárišiho střídali po řadě v jejím čtení. Seděli se zkříženýma nohama na zemi v kruhu a četli, když na ně přišla řada. Obdobně se toto dílo čte i na závěr meditačních seminářů s Ji…

Flora
Adam a Sára, dlouholetí partneři, najdou během nočního návratu domů podivného tvora a rozhodnou se, že ho odnesou do chaty po babičce a druhý den zavolají veterináře. Chata se nachází ve Stepi, části města, která se postupně mění v rumiště s posledními odvážnými a svérá…

Pozdravy záhrobí
Pracovní náplní Benedikta Klausnera je odhalovat pojistné podvodníky. K jejich dopadení používá neobvyklé metody – vidí do minulosti a rozmlouvá se záhrobím. Své schopnosti úspěšně tají až do chvíle, kdy podnikatel Mlynář zabije svou dobře pojištěnou manželku. Usvědčení…

Šíleně smutné povídky
Tereza Boučková vstupuje do cizích životů jednoznačně a nekompromisně. Spisovatelčino vlastní podání melancholických příběhů o samotě, ztrátách, rozchodech partnerských i přátelských, komunikačních lapsech i rozklížených ideálech oplývá přímočarostí, úsečností a jemnou …

Dědictví
Andrea, prostřední sestra, se marně pokouší proniknout do blízkosti, kterou spolu máma a starší Ulrika vždycky měly. Ať se snaží sebevíc, zůstává stranou. Ullis naopak vidí mladší sestru jako tatínkovu oblíbenkyni, která vždycky dostala, co chtěla, pokaždé si prosadila …

Žabákova dobrodružství
Slavná anglická kniha pro děti i dospělé o Panu Krtkovi, Vodní Kryse, Panu Jezevcovi a domýšlivém Žabákovi, kterému přátelé pomohou z velkých nesnází. S příchodem jara se Krtek chce věnovat jarnímu úklidu, ale už po chvíli ho smýčení nebaví a vyrazí do světa za dobrodru…

Vyprávění a čtení o víně
Audiokniha, která potěší nejen milovníky vína! Výběr literárních textů na téma víno od známých českých autorů interpretují pánové Josef Somr, Miroslav Táborský, Rudolf Křesťan a Ivan Kraus. Vinařské povídky a fejetony z pera Karla Čapka, Miroslava Horníčka, Adolfa Hoff…

Tajemství obsidiánu
Soukromá elitní škola v Praze. Dívka, která nemá tušení o svém předurčení. Kluk ze starého královského rodu démonů. Osud, kterému se nedá vyhnout... První díl české fantasy, který si nemůžete nechat ujít! Sedmnáctiletá Anna žije se svým poněkud podivínským dědečkem vcel…

Jak na to, aby se nám děly samé dobré věci
Víte o tom, že vaše emoce a myšlenky mají přímý dopad na váš organismus, na vaše vnímání skutečnosti, a dokonce i na vaše vlastní geny? Jste si vědomi, že způsob, jakým řešíte konflikty, vás může předurčovat k úzkostem nebo depresím, tedy k nejčastějším nemocem 21. stol…

Zakázaný chtíč
Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…