Obrázek podcastu Jedním tahem pera

Audiokniha Jedním tahem pera

Délka:

5 hod 0 min

Čte:

Jiří Lábus

Vydavatel:

Voxi

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Nevěsta Kristova

Nevěsta Kristova

Tentokrát se spravedlnost ocitá doslova nad propastí. Oldřich z Chlumu se svými pomocníky panošem Otou a velitelem Divišem odjíždějí na pokyn českého krále Přemysla do Náchoda. Je toho hodně, co se v tomto kraji děje, a neexistuje nikdo, kdo by dokázal vyřešit spory mez…

Obrázek podcastu Osudová léta

Osudová léta

KAVÁRNA S BOHATOU TRADICÍ BEZOHLEDNÝ KONKURENT OSUDOVÁ LÁSKA Wiesbaden, rok 1951 Kavárnu U Anděla čekají bouřlivé časy. Hned vedle tradičního podniku rodiny Kochových vzbudí pozornost jistý konkurent se smyslem pro modernost. Zatímco se Hilda zoufale snaží přesvědči…

Obrázek podcastu Dny opuštění

Dny opuštění

Román, jehož hlavní hrdinkou je překladatelka Olga, se odehrává v Turíně, kde Olga žije v malém bytě s manželem, dvěma dětmi a psem. Děj začíná v okamžiku, kdy manžel, zdánlivě bezdůvodně, od rodiny odchází. Žena si zprvu nedělá starosti, nepochybuje, že se jí muž opět …

Obrázek podcastu Všímavost a Já

Všímavost a Já

Když chcete porozumět sami sobě. Hlavním cílem knihy o všímavosti je pomoci lidem osvojit si techniky, s nimiž mohou sami sobě pomoci. Tím, že porozumí sobě samým. Všímavost, anglicky mindfulness, je v dnešní době velmi skloňovaným pojmem. Zkušený psychoterapeut Jan Ben…

Obrázek podcastu Spotify

Spotify

Příběh nejslavnějšího švédského startupu. To, jakým způsobem dnes posloucháme hudbu se zdá samozřejmostí, vývoj současných možností avšak trval téměř dvě desetiletí. A není u konce. Hledání investorů, boj o práva, vyjednávání s Markem Zuckerbergem, vstup na akciové trhy…

Obrázek podcastu Holka statečná – Životní příběh Blanky Čílové

Holka statečná – Životní příběh Blanky Čílové

Neuvěřitelný příběh statečné ženy Blanky Čílové, která se v mládí zapojila do protikomunistického odboje, založený na autentických rozhovorech a archivních materiálech. S manželem Zdeňkem patřila k novopacké odbojové skupině. Roku 1949 byla celá skupina zatčena, manžel …

Obrázek podcastu Andělé a démoni

Andělé a démoni

V knize Andělé a démoni americký spisovatel Dan Brown poprvé představil postavu harvardského symbologa Roberta Langdona, který se později znovu objevuje ve světovém bestselleru Da Vinciho kód. Ve špičkovém švýcarském výzkumném ústavu CERN je nalezen brutálně zavražděný …

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej IV. - Král básník Václav II.

Přemyslovská epopej IV. - Král básník Václav II.

Závěrečný díl tetralogie o jedné z nejslavnějších epoch českých dějin, o době velkých přemyslovských králů, začíná bezvládím po smrti Přemysl II. Otakara, pokračuje vládou krále Václava II. a končí vraždou jeho syna Václava III. Král Václav II. byl nesmírně zajímavou os…

Obrázek podcastu Kosmonaut z Čech

Kosmonaut z Čech

Cesta do hlubin vesmíru a astronautovy duše. Když se ve sluneční soustavě objevil podivný oblak, rozhodla se malá země uprostřed Evropy vyslat na nebezpečnou misi jednočlennou posádku. Vyvolený astronaut Jakub Procházka by se mohl stát nejslavnějším mužem na Zemi. Pokud…

Obrázek podcastu Zrcadlový muž

Zrcadlový muž

Když jí navlékl smyčku okolo krku, byla ještě naživu. Došel zpátky k navijáku a uchopil rukojeť. Jediným svědkem brutálního činu je psychicky nemocný muž, jehož chatrná paměť si odmítá vzpomenout, co viděl. Komisař Joona Linna se proto znovu spojí s hypnotizérem Erikem …

Obrázek podcastu Podivné přátelství herce Jesenia

Podivné přátelství herce Jesenia

Dramatizovaná četba z psychologického románu Ivana Olbrachta: Podivné přátelství herce Jesenia. Pro rozhlas upravila Marie Syrovátková. V roce 1974 natočil Josef Červinka. Účinkují: Josef Patočka, Jiří Klem, Gabriela Vránová, František Němec, Jaroslav Cmíral, Ivan Gübe…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 27 - Jan Mervart 07.06.2014

100 statečných - Host č. 27 - Jan Mervart 07.06.2014

Hostem L. Výborné - J. Mervart (pražský pekař)

Obrázek podcastu Cimrman v říši hudby

Cimrman v říši hudby

Ctitelé Cimrmanova génia se mohou radovat. Kompletní nahrávkou titulu Cimrman v říši hudby - včetně opery Úspěch českého inženýra v Indii rekonstruované hudebním skladatelem Janem Klusákem a nastudované pěvecky vyspělými členy souboru pod vedení dirigenta Pavla Vondrušk…

Obrázek podcastu Pan Todero Brumla aneb Starý protiva

Pan Todero Brumla aneb Starý protiva

Je nepříjemný na lidi. Na všechno má tisíc řečí. Věčně si stěžuje, nikdo a nic mu není vhod. A navíc je takový lakomec, že omezuje celou rodinu. Todero Brumla je prostě člověk, kterého byste doma mít nechtěli. A přes všechnu svou odpudivost vyvolává smích, protože jeho …

Obrázek podcastu Karel IV. Vzpoura vévodů

Karel IV. Vzpoura vévodů

Matouš Rozoumek, kdysi dvořan Jana Lucemburského, narazí na stopy chystané vzpoury vévodů, jejímž cílem je sesadit Karla IV. z trůnu panovníka Svaté říše římské. Spiklencům nahrává neúroda a z ní pramenící hladomor, stejně jako Karlovy soukromé problémy – smrt prvorozen…

Obrázek podcastu Domovní důvěrnosti

Domovní důvěrnosti

Úsměvné povídky a fejetony, jejichž hrdiny jsou osobití a svérázní lidé z autorčina okolí, svérázné figurky z Malé strany, a řada přátel.Jindřiška Smetanová, (26. října 1923 Rosice - 24. prosince 2012 Zlosyň) byla česká spisovatelka, scenáristka, autorka televizních ins…

Obrázek podcastu Naučte se investovat

Naučte se investovat

Audiokniha na motivy knihy Naučte se investovat - druhé rozšířené vydání od Daniela Gladiše. Chcete být finančně nezávislí? Naučte se investovat. Průvodcem vám bude tato audiokniha. Autor vás povede tak, že se naučíte rozlišovat mezi investicemi a spekulacemi, správně …

Obrázek podcastu Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka

Jak se stát největším vikingským hrdinou všech dob? Můžete se jím prostě narodit. Může vám to zákulisními intrikami zařídit vaše babička. Nebo se k tomu můžete dopracovat vlastní pílí jako Škyťák Šelmovská Štika III., známý válečnický náčelník kmene Chlupatých chuligánů…

Obrázek podcastu Mám jméno

Mám jméno

Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…

Obrázek podcastu Pomocnice

Pomocnice

Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Obrázek podcastu Život víry 2024/03

Život víry 2024/03

Život víry 2024/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Lucie Endlicherová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Můj vliv je jedna konzerva pro jednoho člověka – rozhovor s Petrem Húštěm …

Obrázek podcastu A collection Of First World War Poetry

A collection Of First World War Poetry

Audiokniha A collection Of First World War Poetry namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. This collection reflects the wide variety of poems written, in the English language, about The War that Will End War (H.G. Wells, 1914). The collecti…

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Obrázek podcastu Krvavý mesiac

Krvavý mesiac

Harrymu sa rozpadol celý život a jediný únik nachádza na dne pohárika. Odcestuje do Los Angeles, kde je odhodlaný upiť sa na smrť. Namiesto toho však pomôže staršej filmovej herečke Lucille uniknúť pomste drogového kartelu. Tá mu na oplátku poskytne prístrešie, spoločno…