Audiokniha Jedlová samota

"Kdo mi, děti, poví..." Treningový program pro výuku řeči u dětí s vrozenými vadami
Nahrávka lekcí s výukou správné řeči a vyslovování pro děti s vrozenými vadami řeči z osmdesátých let může i dnes pomáhat ... Pro vydavatelství Panton připravili v roce 1981 (1984, reprint) RNDR. Josef Pešák, Ivana Lýsková, Vojslav Ketman, text Marie Zbořilová, odborná…

Tucet rad 1
Dvanáct svěže napsaných krátkých úvah fejetonovitého typu. Maximum informací, tipů a dobrých rad za minimum času. Podobné úvahy autora vzbudily před lety velký ohlas v přílohách MF Dnes (Zaměstnání, Vzdělávání, Vztahy). I pro ty, kteří je kdysi četli, je skvělé si je v …

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Jak rychle zbohatnout
V této audioknize se dozvíte, jak bohatí lidé skutečně získávají své peníze. Audiokniha vám odkryje podstatu různých forem zbohatnutí a to způsobem, jakým to dosud nikdo neudělal. Pomůže vám poznat sebe sama, vaše silné stránky a nalézt vlastní cestu k finanční svobodě …

Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy
“Jak se žilo jednomu z nás… za různých režimů.” Paměti diplomata jsou autorovou prvotinou. Kniha neobyčejným způsobem spojuje v jeden celek životní osudy autora s převratnými historickými událostmi v letech 1984-2001. Juraj Martoník nastoupil roku 1984 do diplomatické …

Cikáni a jiná próza
Cikáni jsou jediným Máchovým dokončeným románem, nepočítáme-li Křivoklad koncipovaný jako součást nedopsané historické tetralogie Kat. Cikáni jsou motivem blízcí Máji. Nahrávka dále obsahuje snovou Pouť krkonošskou a povídky Večer na Bezdězu a Marinka známé pod společný…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Hovory o józe a mystice č. 10
V počáteční době Ramanašrámu byla Ribhugíta čtena téměř denně tak, že se ašramité včetně Mahárišiho střídali po řadě v jejím čtení. Seděli se zkříženýma nohama na zemi v kruhu a četli, když na ně přišla řada. Obdobně se toto dílo čte i na závěr meditačních seminářů s Ji…

Válka světů
Lidstvo je postaveno před rozhodující bitvu o svou holou existenci! Na Zemi přistávají záhadní mimozemšťané a lidstvo je postaveno před rozhodující bitvu o svou holou existenci! Příběh odehrávající se v Anglii na konci 19. století barvitě líčí invazi Marťanů na Zemi a p…

O princovi, ktorý nechcel byť hrdinom
Medzi dvoma kráľovstvami stála od pradávna hustá tmavá hora. V tej hore vraj vyčíňali strašidlá a mátohy, o akých sa vám ani nesnívalo. Nejeden hrdina sa nebojácne vybral horu prejsť, no živého ho už nikto nevidel. A tak hora ďalej rástla a bujnela, lebo ani drevorubači…

První prokletí
Kronika světů - Vklodlačí rod - část 1. První prokletí. O tom, jak se jedno špatně vyřčené přání stalo kletbou. O kletbě, která změnila chod událostí a dějin. O událostech, jenž přivedly na svět novou rasu. Že světu vládnou bohové? Že těmi největšími zrůdami jsou mágové…

Konec vše napraví
"Vposled se každý jinoch a každá mladá paní či slečna dá na cestu objevů a budou blouditi vesmírem lásky, jehož nesmírný čas a nesmírné dráhy jsou uvnitř pramalého srdce..." Nemáme v české literatuře mnoho autorů, jejichž jazyk a styl je tak osobitý, že je poznáme v kaž…

Z mého severoitalského deníku
„Ano, i jeden polibek může být polibkem smrti. Což je obzvláště tady, ve vroucí Itálii, katastrofa. Emoce a láska se nedají vměstnat jen do žhavých pohledů a slov, cezených přes roušku jako špagety přes sítko...“ Jak prožívá těžkou koronavirovou pandemii v Itálii roku 2…

100 statečných - Host č. 11 - Milan Mikulecký 06.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Mikulecký (asistent trenéra státní reprezentace letecké akrobacie, letecké muzeum Točná)

Agnes a ostrov Stínů
Stýskalo se vám po odvážné Agnes, veselém Karim, drzé koale Bobo, sucharovi Gormovi, moudrém Ezrovi a laskavé Leile? Vydejte se spolu s nimi vstříc dalšímu dobrodružství! Už jsou to dva roky, co se Agnes vrátila ze Zakázané hory. Od té doby život ve vesnici Magrejů na o…

Sport je bolest
>>„Michal Novotný má zlaté ruce.“ — John McEnroe, trojnásobný vítěz Wimbledonu<< ## O audioknize Buďme k sobě upřímní: žádný sport není stoprocentně zdravý a riziko poranění číhá v každém z nich. Mnozí z nás pak musí svého oblíbeného sportu dokonce zanechat právě kv…

Hunger Games - Síla vzdoru
Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Proti všem očekáváním přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhor…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Vykoupení Černé vlaštovky
Dobrodružný námořnický román z 18. století vypráví příběh dvou zcela odlišných hrdinů. Ti budou kvůli vidině bohatství nuceni bojovat nejen v bitvách, ale i o přátelství a lásku. „Kéž by radši svět z nás nikdy neudělal to, čím jsme.“ Pirát Edward Tenner a velitel britsk…

Bouře
Příběh o lásce a nenávisti, o mstě a odpuštění, vypráví o ztroskotancích, kteří se na pustém ostrově setkávají se zázraky a divy. Hra, spojující vrcholnou poezii s groteskní komikou smutných klaunů, ukazuje lidský život jako úchvatnou marnost. Slavná Shakespearova Bouře…

Othello (1950)
Othello jednoznačně patří k Shakespearovým vrcholným tragédiím a nejen díky tomu má i v Čechách velmi dlouhou a bohatou inscenační tradici. Záznam o úplně prvním uvedení Othella v Čechách je z roku 1842, kdy byla ve Stavovském divadle premiérována inscenace v překladu J…

Jane Eyre
Audiokniha Jane Eyre namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Jane Eyre is an orphan, and all alone in the world. But she is no ordinary young woman; despite her lonely and unhappy childhood, she is determined to succeed at a time …

Zulejka otevírá oči
„Aby člověk došel do cíle, musí jen jedno – jít.“ Historická fikce inspirovaná příběhy, které autorce vyprávěla její babička. Ta byla v dětství spolu s rodiči a dalšími “kulaky” vyhoštěna na Sibiř. Debut mladé tatarské spisovatelky se odehrává na pozadí velkých dějinn…

Worldrunner: Štvanci
"Worldrunner #2 Může tým poskládaný z úhlavních nepřátel a rivalů fungovat a dokonce zvítězit? To se Tim a jeho přátelé (i nepřátelé) brzy dozvědí. Postoupili totiž do finálového kola největšího runnerského závodu kolem celého světa, který se vysílá živě a jehož hlavní …