Audiokniha Jazzman Cimrman

Pod haldou
V Ostravě se opět vraždí Detektivka z ostravského prostředí. Mladá atraktivní bankéřka je zavražděna a rutinní kolotoč vyšetřování se rozjíždí. Realistické líčení policejní práce v lecčem připomíná Případy 1. oddělení. Baví vás realistické české detektivky? Takové, kde …

Kateřina z Poděbrad
Hvězdně obsazené drama z roku 1970 o klíčovém rozhodnutí dcery husitského krále. Vydá se cestou srdce, anebo pomůže otci? Karel Höger jako Jiří, Radovan Lukavský jako šašek Paleček, nebo Růžena Merunková jako Kateřina. Hrdiny hry jsou král Jiří, jeho šašek bratr Paleček…

Ještě to promysli
>> „Adam Grant vás přiměje zamyslet se nad tím, čemu věříte, co si myslíte a kým vůbec jste. Jak jste na to všechno vlastně přišli? Proč je to pro vás tak důležité? A proč se toho tak pevně držíte? Dodá vám odvahu vylézt ze zákopů a naslouchat odlišným názorům.“ — Forbe…

14. Turečtina - cestovní konverzace
14. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

S láskou z Londýna
Tilly pracuje jako maskérka v londýnské opeře a v předvánočním období si užívá společné chvíle se snoubencem Felixem. Všechno ovšem změní její přešlap se zavirovaným e-mailem, který ji svede dohromady s novým ajťákem. Toho daleko více než emoce zajímají moderní technolo…

Mezi dvěma ohni
Když ředitel jedné státní agentury ukončí před očima užaslé asistentky svůj život skokem z okna kanceláře, je to pro všechny z jeho okolí nepopsatelný šok. Jenže tam, kde ostatní vidí prostou sebevraždu, ví detektiv Miko Syrový o okolnostech, které staví celou tragédii …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Rozhlasové ranní tělocviky III (výběr 1984-90)
Zacvičte si s námi tak, jak bývalo v rozhlase zvykem... V dalším výběru nabízíme výběr osmi Ranních tělocviků z let 1984-90. Ranní tělocvik 2. 4.1984 Ranní tělocvik 13. 4. 1984 Ranní tělocvik 3. 9. 1984 Vedoucí tělocviku Antonín Fuhrmann st., doprovází rytmická skupin…

Gerbešín a hezouni
Těch látek, vzorů, barev! Řeč není jenom o šatech, ale hlavně o životě a ženských půvabech. Úspěšná herečka a spisovatelka Ivanka Devátá moc dobře ví, že šaty dělají ženu, a s chutí se probírá vzpomínkami na své divadelní i civilní kostýmy, sukně, halenky, boty a klobou…

Básnik
Mesto, príbeh a všetky osoby v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná, hoci sa môžu niekomu zdať akési povedomé... Na začiatku svojej kariéry detektíva oddelenia vrážd bol Krauz vystavený tvrdej skúške. Jeho zmysel pre s…

Nenechali sa zlomiť
Táto audiokniha je autentickým svedectvom nádeje, odvahy a nezlomnosti jej aktérov. Dokumentuje osudy 21 politických väzňov z 50. rokov 20. storočia a ľudí prenasledovaných komunistickým režimom, ktorí prežili najťažšie obdobie tejto éry – popravy blízkych, dlhoročné vä…

Nejkrásnější pohádky - Tři zlaté vlasy Děda Vševěda
Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Tři zlaté vlasy Děda Vševěda v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Čtvrtý králův pes
Děj románu zavádí posluchače na přelom 14. a 15. století do doby vlády Václava IV. Do království, kde každý bojuje s každým, se po mnoha letech vrací z Itálie Hynek Tas z Boru, tvrdě vycvičený středověký osobní strážce. Po konfliktu s královským městem Berounem má velmi…

Marmeláda a její sardinky
Že chcete zažít neobyčejné a dobrodružné prázdniny? Poslechněte si, jak je stráví holčička přezdívaná Marmeláda! Nejdřív se s tatínkem vydá na výlov přemnožených sardinek do Tyrkysového moře, odkud si přiveze několik plechovek s vlastními etiketami. Po návratu její teta…

Herecký portrét Karla Högra
Karel Höger (17. 6. 1909 – 4. 5. 1977) . Z velmi obsažného komentáře Vladimíra Gabriela k původnímu supraphonskému albu DV 15197 z roku 1963 jsme vybrali:.................Je-li v základech hereckého umění onen známý paradox mezi tvůrcem a vytvářenou postavou, k vrcholům…

Tajemství pramenů
Pozor na to, co si přejete... Současnost. Když sociální pracovnice Jackie zjistí, že má devět zmeškaných hovorů od své starší sestry Lexie, nebere to příliš vážně. Myslí si, že jde jen o další manickou epizodu, při které Lexie ztrácí kontakt s realitou. O to větší je je…

Obrazy ze starého zákona
Autorská kniha Renáty Fučíkové přibližuje současným jazykem starodávné biblické příběhy, které se staly součástí tří světových náboženství a základem kulturní historie lidstva. Poslech krátkých kapitol v interpretaci Lukáše Hlavici se může stát společným rodinným zážitk…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Legenda Emöke
Příběh o krátkém setkání dvou mladých lidí na bezútěšné rekreaci v Československu koncem padesátých let.

Poprvé v poušti
Doktor teologie, katolický kněz, cestovatel a spisovatel, etnograf a také dobrodruh s pověstí špióna Alois Musil je považován za jednoho z největších orientalistů a arabistů přelomu 19. a 20. století, a je řazen ke světově uznávaným představitelům české vědy. Výsledky s…

Bez zábran
Mým oblíbeným koníčkem je rozčilování Elliota Milese. Už jen pohled na šéfovu pohlednou tvář mě nutí k sarkastickému úšklebku. Bůhví, čím si vysloužil pověst Casanovy. Jak to, že po něm touží miliony žen i přes jeho děsnou povahu? Co sakra dělám špatně? Znechucená svým …

Nevěra
Linda vede zdánlivě dokonalý život. Znenadání však přijde okamžik pravdy a Linda si během jednoho interview uvědomí, že její život je jen nudný stereotyp a ona sama místo štěstí už dlouho cítí apatii a nudu. A právě tehdy se po letech setkává se svou studentskou láskou,…

Neodpovídej
Ve spletitých pavučinách virtuálního světa se pohybuje přitažlivý muž, který vstupuje do života mladých žen. Když má ale dojít k osobnímu setkání, nikdy se na schůzce neobjeví. Je možné, že to nějak souvisí s vraždou, která tak otřásla Prahou? To musí zjistit policista …