Audiokniha Jana Eyrová

Cesta do středu Země
Autor ve svém druhém románu z cyklu Podivuhodné cesty líčí fantastickou cestu tří odvážlivců, německého přírodovědce a profesora mineralogie Otty Lidenbrocka, jeho mladého synovce Alexe a jejich islandského průvodce Hanse Bjelkeho do středu Země.

Muž, po kterém jdou
Absurdní příběh obyčejného úředníka, který se snažil na sebe příliš neupozorňovat. Václav Puchmeltr je pilným úředníkem: Osm hodin denně poctivě pracuje, chodí do průvodů, je členem pěveckého sboru Šumava. Vede zkrátka spořádaný život. I tak se ale po podniku roznese, ž…

Rytíř Sedmi království
Než začala Hra o trůny... Dlouho před událostmi, které znáte ze Hry o trůny, sedí Targaryenové pevně na Železném trůně. To ovšem neznamená, že v Západozemí panuje klid. Bratrovražedný boj uvnitř vládnoucí dynastie rozpoltil Sedm království. A právě v té době křižuje kra…

Pohádky I. O Krásce a Netvorovi
Pohádka, která vaše děti naučí, že se nemají řídit pouze krásou těla, ale i krásou duše.

Dvojník
Můžeme napravit své chyby v jiné realitě? Jedinečný technothriller od mistra neotřelých zápletek a napínavých rozuzlení, vydávaného ve 46 zemích. Dylanu Moranovi se jedné deštivé noci zhroutil svět: jeho auto pohltila rozvodněná řeka a pod hladinou zůstala jeho milovaná…

Vianočná nádielka
Každý detektív z oddelenia vrážd raz urobí chybu, tento rok to vyšlo na Hanzela - prihlásil sa do služby rovno na Štedrý deň. Prihlásil sa dobrovoľne, čo nešlo kolegom do hlavy. Všetci ho odhovárali, argumentovali, že po Burgerovi je najstarší detektív na oddelení, má p…

Kronika lesa 1: Případ ztracených ježků
Zločin ve světě mluvících zvířátek? A slepý detektiv? No potěš jedle! Krtek by se rád proslavil na poli detektivní práce, ale zatím má široko daleko pověst poplety, protože je… ech… slepý přesně jako v okřídleném rčení. Když si ho tedy voňavá slečna Ježková z lepší lesn…

Tichý zabiják
Zbožňovaná filmová diva Betty Winterová umírá poté, co na ni při natáčení spadl světlomet. Ale byla to vůbec nehoda? Vyšetřování přivádí Gereona Ratha do berlínských ateliérů, kde to vře, neboť celá branže se dramaticky mění. Svět dobývá zvukový film a mnohým ujíždí vla…

Alenka v říši divů
Mistrovské dílo plné kouzelných a potrhlých „ nesmyslů“ „Když ty uvěříš ve mně, já uvěřím v tebe.“ A o tom to je. Věřit. Snít. Milovat nesmysly. Přestat růst. Nikdy nezestárnout. Vítejte mezi potrhlíky. Malá Alenka si žije docela obyčejným životem. Ale jen do chvíle, …

Kosení
VYPRÁVĚNÍ POKRAČUJÍ A NA SCÉNU PŘICHÁZEJÍ NOVÉ SMRTKY… Příběhů, jež by se daly o cechu smrtek vyprávět, je stále bezpočet. Od doby, kdy se Nimbus ujal péče o lidstvo, do chvíle, kdy se smrtka Goddard pokusil obrátit systém naruby, uběhly stovky let. Lidé žili dlouho ve…

Pistolník
Titulní postava, pistolník Roland, je poslední střelec přízračného světa, ztraceného obludně daleko v budoucnosti. Je to svět zdevastovaný jak fyzicky, tak morálně, budící zdání, že je peklem a jeho obyvatelé dušemi hříšníků. A právě pravdu tohoto světa, zda je skutečný…

Muž, který zemřel dvakrát
Kvarteto amatérských detektivů v důchodovém věku znovu zasahuje! Svérázná čtveřice penzistů se sotva vzpamatovala z řešení svého prvního skutečného případu vraždy a už je zase v jednom kole. V jejich vesničce pro seniory se objeví Elizabethin exmanžel, který svou bývalo…

Přístav v mlze
Komisař Maigret řeší případ záhadné vraždy, nenadálého dědictví a tajemných rodinných souvislostí.

Sněm první: NEMETHON
Zeměmi světa Mundus se nesou fámy o vědění a nadpřirozených schopnostech tamních řádů. Aelia, Livia a Cassius, děti z různých vrstev společnosti, se po přijetí do jednoho z nich dozvídají, že každá z kultur vládne jinými silami. Zatímco oni v Mířii poznávají možnosti oh…

Šťastný princ a jiné pohádky
Pohádky tohoto anglického básníka, dramatika a prozaika irského původu nejsou odvozeny z lidových pramenů, nýbrž jsou tvorbou výlučně literární. Vznikaly v poslední třetině devatenáctého století a projevuje se v nich výraznou měrou secesní zdobnost, ornamentálnost a pří…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Žluté mužátko
Vtip, nadsázka, ironie a bezbřehá fantazie jdou ruku v ruce s příběhem o vysvobození princezny Amáty. Poslechněte si pohádku podle literární předlohy Jana Wericha s Tomášem Töpferem, Ivanem Trojanem, Bárou Hrzánovou a dalšími skvělými herci.Odvážný chlapík z Orientu Had…

Mezičas
Dramatický rozhlasový dialog dvou mužů, které rozděluje generační propast, ale spojuje nedobrovolný pobyt v kabině uvízlého výtahu. Ladislav Mrkvička a David Prachař v režii Michala Pavlíka.

Bylo nás pět
Půvabné vyprávění o dobrodružstvích pěti nezbedných chlapců z malého českého městečka, psané formou dětského deníku kupeckého synka Petra Bajzy.Malý Péťa Bajza, vypráví jakoby deníkově své zážitky z klukovských her a dobrodružství se spoustou detailů ze života malého mě…

Už teď mi chybíš
Kdo vám kdy v životě nejvíc chyběl? Třináct renomovaných autorek a autorů napsalo povídky o tom, jak bolestně nám může scházet ten, koho jsme velmi milovali, ale pak ho vlivem osudových okolností ztratili – ať to byl manžel, milenec, učitel či rodič – a s jakou intenzit…

Geislerová: P.S.
Deníkové zápisky populární herečky Ani Geislerové zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí. V pěti podivuhodných letech, jejichž datace není úplně jistá, se mísí humor s melancholií, zamilování s rozchody a naprostá upřímnost s potřebou nic nevyzradit. Auto…

Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si (1835-1908), která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.

Konec starých časů
"Nevěřím na nemastná a neslaná vypravování. Na rozdíl od licoměrníků a lidí bez chuti tvrdím, že každý příběh má být kořeněn láskou a nenávistí. Má čpěti po kotlíku, v němž byl uvařen, má býti tak vypravován, abyste poznali jeho kuchaře, jako piják pozná vinici, kde se …