Audiokniha Jana Alexandrová

Válka na Ukrajině: kontext
Analýza Putinova Ruska bez servítků a s humorem. Ti, kteří neznají historii, jsou odsouzeni ji opakovat. Nechte se uvést do kontextu a pochopíte příčiny i východiska aktuální ruské invaze na Ukrajinu. Zaskočilo vás ruské válečné tažení na Ukrajinu? Chcete uvést do kont…

Bez dechu
Ryan Willis pracuje roky jako bodyguard v neustálém napětí a pohotovosti. Jedinou šanci, jak si opravdu odpočinout, představuje jeho odlehlá chatka v malém městečku, kde nikdy nedochází k žádným překvapením. Když se tedy Ryan vrátí po náročném úkolu domů a potká krásnou…

Bůh je z Brna
Milí čtenáři, autor se k vám obrací s úctou a pokorou, v naději, že nezavrhnete toto skromné dílko a bude vám vděčný nejen za úsměv, ale i za pouhé pozvednutí jednoho koutku. Ovšem i to je význačným přínosem českému zdravotnictví, zvláště v současné, těžké době. Obsah k…

Kdoule
Audiokniha Kdoule obsahuje závěrečnou část trilogie Ivany Chřibkové. Automobilová nehoda, při níž hlavní hrdinka Anna narazí do betonového odpadkového koše v majetku hlavního města Prahy, způsobí dvě věci. Uvědomí si, že žije tak pohodlně, až přestala vnímat detaily kol…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Svatí kacíři - komplet
Audioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce poznává čtenář …

Nebojte se klasiky! 17 Smyčcové nástroje aneb Koňská oháňka tisíckrát jinak
Smýkáním koňského ocasu po kočičích střevech, tak vzniká líbezný tón houslí! (A ochranáři zvířat úpí) A taky na výrobu smyčcových nástrojů potřebujete slona, mamuta, mušli, hada, ještěrku a dokonce žraloka! Pokud tomu někdo nevěří, může se těšit na velkou procházku smyč…

Holzmann: Huhulák a další známé i neznámé scénky a anekdoty
Za svého života nahrál populární komik Felix Holzmann desítky scének, tvořících zlatý poklad archivů Českého rozhlasu, České televize a Supraphonu. Mezi nimi je stále ještě možné nalézt méně známévýstupy, dosud nepublikované. Z těchto podivuhodných nálezů je stvořen náš…

Felix Holzmann ztracený a nalezený
Soukromý zvukový archiv stále obdivovaného komika Felixe Holzmanna vydal svá tajemství. Je to především téměř pět desítek anekdot v neopakovatelném Holzmannově přednesu a tři jeho dialogy s Františkem Budínem, které v celé šíři pamatují pouze diváci jejich veřejných vys…

100 statečných - Host č. 19 - Martin Chadima 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Chadima (pedagog, teolog, filosof)

Kukaččí mláďata
Arkastie prochází vleklou krizí. Král uprchl už před deseti roky a ještě stále se skrývá. Bezvládí přineslo hořké plody. Staré dohody jsou porušovány, zájmové skupiny soupeří o moc. Schyluje se k občanské válce. Ve městě jménem Thonnierika žijí své životy čtyři mladí li…

Blaničtí rytíři
Audiokniha Blaničtí rytíři obsahuje pověst od Aloise Jiráska. Mistr slova Zdeněk Maryška vás za bohaté zvukové skladby provede horou Blaník a osobně seznámí s Blanickými rytíři. Režie: František Jílek Hudba: Jan Titlbach Natočeno v roce 2020 ve studiu S Pro Alfa v Pra…

Hovory s T. G. M.
Četba z rozsáhlé knihy rozhovorů s T. G. Masarykem zaznamenaných v letech 1928-1936 českým prozaikem, dramatikem a překladatelem Karlem Čapkem.Souborné vydání Čapkových Hovorů s T. G. M. vzniklo z devíti let vyptávání, uvažování, vzpomínání a vypravování. Vypravování od…

Kolotoč a Copánek upletený z povídání, říkanek, písniček a hádanek pro nejmenší děti
Pásmo z osvědčených a oblíbených textů pro děti známých českých básníků Františka Hrubína, Františka Halase, Josefa Bruknera, Karla Šiktance, Josefa Kainara, Jana Čarka a Oldřicha Mikuláška přednášené hravě a zábavně dětmi i dospělými interprety je nazvané Kolotoč. Na n…

Halas: Šeptem před usnutím
František Halas: Před usnutím Ty nevíš, táto, to ti bylo k smíchu, já viděl kosa na trávníku zavazovat si tkaničku. U botky se mu rozvázala, tahal ji, až se přetrhala, a víš, že ji ten hlupák sněd? Kdepak si koupí novou teď? Žížala! Co ty víš! Počkej, však ráno uvidíš!!…

Nepil: Dobré a ještě lepší pondělí
Výbor z autorových fejetonů.

Oliver Twist
Audiokniha Oliver Twist namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A1 pro posluchače začátečníky. Oliver Twist is a poor orphan boy. He hasn’t got a mum or dad and he lives in a terrible place called the workhouse. One day, he makes the master of the workhouse very ang…

Letní návrh
Když Georgia souhlasí se schůzkou naslepo, moc toho neočekává. Jenže pak se objeví nebezpečně charismatický muž s odzbrojujícím úsměvem a neodolatelným sexy pohledem. Ti dva si hned od začátku padnou do noty a Georgia je příjemně překvapená. Nakonec se však ukáže, že te…

Rozsudek smrti
Jarda Horák slouží u městské policie, je šťastně ženatý, s manželkou čekají prvního potomka a práci u mužů zákona je plně oddaný, byť se občas setkává u kolegů s výsměchem kvůli svému dobráctví a blahosklonnému postoji ke spodině společnosti. Během jedné noční služby js…

Často kladené otázky o vesmíru
Od autorů bestselleru „O čem víme prd“. „Kdyby se k vesmíru dodávala nápověda, vypadala by jako tahle audiokniha.“ Máte spoustu otázek: o prostoru, o času, o gravitaci, o pravděpodobnosti toho, že v červí díře potkáte své starší já. A všechny odpovědi najdete v téhle kn…

Macourek: Mach a Šebestová za školou
Trojice tvůrců - M. Macourek, P. Nárožný a A. Born - přivedla na svět nesmrtelné postavičky dvou žáků III. B, kterým se dějí neuvěřitelné věci. S pomocí kouzelného sluchátka mohou hrdinové létat, cestovat do minulosti i do budoucnosti, zmenšovat se a zvětšovat, měnit zv…

Petiška: Řecké báje a pověsti 2
Málokterá česká kniha pro mládež se dočkala tolika vydání jako Řecké báje a pověsti Eduarda Petišky. A to nejen proto, že patří mezi tzv. doporučenou četbu na středních školách a gymnáziích. Nesmrtelné antické mytologii v ní autor ponechal vnitřní dramatiku, a tak čtená…

Conan z Cimmerie
Nejslavnější postava moderní fantasy poprvé v audiu! Čtveřice povídek o legenárním válečníkovi v jedinečné interpretaci Jiřího Schwarze. Sbírka obsahuje povídky Věž slona, Dcera pána mrazu, Královna černého pobřeží a Rudé hřeby v překladu Jana Kantůrka, který pro český…

Erbovní znamení
Populární spisovatel a popularizátor Zdeněk Mahler čerpá velmi často inspiraci ke svým dílů v dějinách. Nejinak tomu bylo i u jeho rozhlasové hry Erbovní znamení. V příběhu z dob nacistické okupace parafrázoval Mahler některé motivy ze života spisovatele Vladislava Vanč…