Audiokniha Jako po drátku

Povídání o pejskovi a kočičce
Kompletní znění klasických pohádek v podání herců z Dejvického divadla. To bylo tenkrát, když spolu pejsek a kočička hospodařili a chtěli všechno dělat tak, jak to dělají velcí lidé: umývat špinavou podlahu, péci dort, chodit v neděli na procházku, psát dopis nebo hrát …

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Letí, letí svatojánci
Rozhlasová pohádka s písničkami. S použitím některých motivů z knížky Jana Karafiáta Broučci napsal Ivo Fischer.Scénář si z předlohy vzal sice jen některé pasáže, oproti Karafiátovi však hmyzí svět obohatil o další postavy. Kouzelné nastudování Jiřího Horčičky obsahuje …

Žádný sex a žádný spánek
Populární irský sloupkař Pat Fitzpatrick přichází ve své knize s pár dobrými tipy, jak přežít v roli novopečeného otce. Popisuje v ní úplně všechno – od shánění kočárku, záludností porodního oddělení, vybírání jmen a chození na nočník až po výběr správné školy, formy tr…

Vychováváme děti a rosteme s nimi
Knižní bestseller o výchově, o dětech, ale ze všeho nejvíce o nás samotných. Nezaměnitelný přednes Jaroslava Duška a Yellow Sisters.

Policajná chobotnica
"Tretia audiokniha bývalého policajného plukovníka Petra Šlosera nás zavedie do roku 2017, keď sa odohrá vražda bosa jednej z najsilnejších bratislavských zločineckých skupín. Zároveň autor poodhalí ďalšie tajomstvá zo zákulisia policajnej práce. Čestní policajti pod ve…

Orlí kámen
Pohádka básníka Karla Šiktance - Kamínek z orlího hnízda prý dokáže zázraky a mohl by pomoci Tonince, nevěstě zemana z Boří, které se to v hlavě trochu popletlo. Jenže kouzlo pohádek spočívá mimo jiné i v tom, že nic není, jak se na první pohled zdá. Poslechněte si, jes…

Do smrti daleko
Billy Cowen, veterán kosmické války Británie s Čínou, dostal za službu velkorysý dar – detektivní licenci. Myslel si, že je to terno. Opravdu si to myslel... Jak se odhodlaný muž stane závislým na stavengeru, hořkém likéru s příchutí dešťové vody? Kdo mu nechává tajupln…

O zlaté růži pekelné
Mladý Józa žije se svým otcem ševcem a chudoba jim leze do chalupy. Józa však i přesto ohrnuje nos nad nejbohatší nevěstou ze vsi. Ženil by se, to jo, ale až si najde děvče, které bude mít rád. Otec však trvá na svém: buď si Józa vezme mlynářskou dcerku, nebo půjde z do…

Pásky na vousy
Dramatická anekdota o velké lásce a neprodejném zboží.Časově patří hra do raného období tvorby Karla Poláčka, kdy působil jako novinář, povídkář, fejetonista a soudničkář. Napsal tehdy vynikající Povídky izraelského vyznání, v kterých lze nalézt i řadu dramatických prvk…

Nevyšlapanou cestou: Nová psychologie lásky, tradičních hodnot a duchovního růstu
„Jakmile si skutečně a do důsledků uvědomíme, že život je těžký, pak už se život nezdá tak těžký.“ Kniha známého amerického psychiatra přináší podněty pro cestu duchovního růstu. Stala se celosvětovým bestsellerem s mnoha miliony prodaných výtisků. Audioknihu ocení vš…

Husitská epopej VII
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné líčení o to složitější, že obě strany, …

Čarodějnice
Slavná předloha chystané filmové adaptace v rozpustilém podání Kryštofa Hádka o tom, jak to malý kluk a jeho babička natřeli čarodějnicím v celé Anglii. Když náš odvážný malý hrdina vyrazí se svou babičkou na prázdniny do britského přímořského letoviska, ještě netuší, k…

Střepy úzkosti
Jak najít znovu pevnou půdu pod nohama, když během jednoho týdne přijdete o všechny dosavadní jistoty? Rozhlasová hra: Střepy úzkosti s Gabrielou Vránovou v hlavní roli. Čtyřicátnice Magda vede hektický, ale spokojený pracovní i rodinný život. Jenže pak přijde telefonát…

V Tichošlápkách je pořád veselo
Příběhy kocourka Filípka a jeho přátel vyšly poprvé v roce 1994 a jejich autorka Milena Buřilová v nich dokázala vystihnout radosti i starosti, kterými žije každý školák. Kocour Filípek chodí do školy, kde někdy vyrušuje, propadá z chytání ptáčků. Také se rád vytahuje a…

Pět povídek
Nostalgické i humorné, tragické i optimistické jako život sám. Poslechněte si působivé povídky česko-izraelského židovského spisovatele, básníka a překladatele Viktora Fischla.Viktor Fischl je známý především jako autor básnických sbírek a prozaických textů. Hlavní téma…

Bella a Sebastián: Útulek na Velkém Baou
Psa, jako je Bella, by si přál každý! Dětská kniha o přátelství osiřelého chlapce a pronásledovaného psa oslovuje už několik generací čtenářů. Na samotě vysoko v Pyrenejích vyrůstá chlapec Sebastián. Jeho matka po porodu zemřela a sirotka se ujal starý César, který ho…

Neuvěřitelně šílené příběhy
Tohle jsou ty nejvíc neuvěřitelné a nejbláznivější příběhy, jaké se kdy na světě staly. A možná nestaly. A možná jsem si je sám vymyslel, protože jsem strašný pohádkář, vymýšleč a sedmilhář. Každopádně většina z toho, co vám povím, je pravda. Tedy skoro pravda. Ale skor…

Wolker: Host do domu
Z obsáhlého komentáře k původní kompletu 94005 "Moderní české a slovenské básnické sbírky" (Supraphon, 1967), jehož součástí byla sbírka básní JIŘÍHO WOLKERA (*29.3.1900 - †3.1.1924) HOST DO DOMU, kterou nyní vydáváme poprvé digitálně jako samostatný titul určený pouze …

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení
Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t…

Obrana Mozarta
Pro všechny z nás, kteří si neumí představit život bez hudby. Vstupujete do světa hudby? Položte si otázky, na které si buď hned, nebo časem budete muset odpovědět. „Dílo se mi po přečtení jeví jako velmi potřebné a niterné krédo někoho, kdo celý život hudbou žil, kompo…

Život a dílo skladatele Foltýna
Román navazuje na Čapkovu noetickou trilogii (Hordubal, Povětroň, Obyčejný život), ale na rozdíl od ní v tomto případě už nejde o nepoznatelnost mnohotvárného lidského života. Devatero monologických svědeckých výpovědí o nepoctivém skladateli Foltýnovi (desátou připojil…

Čech: Ve stínu lípy
Z komentáře Jiřího Kutiny k původnímu LP albu 2 18 0405 Ve stínu lípy Svatopluk Čech vydanému Supraphonem v roce 1973 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Každé dílo, které bylo určeno za školní četbu, prochází u čtenářů obdobím, kdy se s ním ve školních lavicích vypo…

Přestaňte řešit h*vna
Dostaňte se ze sevření vepsaných vzorců chování a buďte maximálně efektivní. Stále opakujete stejné chyby? Nejste schopni ušetřit peníze? Nebaví vás vaše práce? Ničíte si svůj život? Přestaňte řešit h*vna (máme na mysli knihu) je právě pro vás! V již světovém bestseller…

Neviditeľný život Addie LaRue
Život, na ktorý si nik nespomenie. Príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete. Francúzsko, rok 1714. Zúfalá mladá žena uzavrie dohodu s temným božstvom, aby mohla žiť večne, nespútane, presne tak, ako vždy túžila, keď snívala o slobode. Zmluva má však háčik – Addie si nik nezap…