Audiokniha Jako chlapce by mě zastřelili

Moje teta, tvoje teta
Netrpělivě očekávaný závěrečný díl špionážního thrilleru Kamila Pešťáka právě přichází. Když v roce 2020 vyšla první část zvukové verze chystané tetralogie KDYŽ SE KRUH UZAVŘEL, vzbudila u posluchačů obrovský ohlas. Tajemný příběh, odehrávající se v Dolomitech a v zápa…

Pohřbení andělé
Když Faye Bakerová objeví za zdmi svého nového domu dětskou lebku, je k vyšetřování povolána inspektorka Lottie Parkerová. Dům už léta vlastní rodina Fayeina přítele Jeffa, takže když se Jeff začne chovat podezřele, Lottie zajímá, co by mohl skrývat... A pak jedenáctil…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Má sestřenka Rachel
„Jsou ženy, které ne vlastní vinou přivolávají neštěstí…" Píše se rok 1830. Po náhlé smrti bratrance Ambrože, jenž mu byl opatrovníkem i rádcem, je čtyřiadvacetiletý Filip Ashley na cornwallské panství sám. I když ne docela. Zakrátko z daleké Florencie přicestuje polovi…

Všichni za jednoho
Čtyři statečná zvířátka, Makovička, Daňka, Chrochtík a Míša, nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko, které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička, která…

Až zemře poslední ďábel
Kam se jen poděla ta zpropadená krabice s heroinem? Zubatá si nebere volno ani o Vánocích. Po svátcích zastihne členy Čtvrtečního klubu amatérských detektivů smutná zpráva: jejich přítele Kuldeše kdosi zastřelil. Brzy vyjde najevo, že výstřední starožitník, který jim po…

Zrození Evropanů
>> „Krause a Trappe uchvátí čtenáře nadšením z mladého oboru archeogenetiky a ukážou, že dějiny evropského obyvatelstva jsou příběhem změn, převratů, míšení, migrace, adaptace a samozřejmě i utrpení. Minulost je dekódovaná jako nikdy předtím.“ — Wall Street Journal ## …

Údolí strachu
Sherlock Holmes a jeho věrný souputník doktor Watson se opět vydávají po stopě zločinu, který má tentokrát kořeny v minulosti a je důsledkem dávného zla. Celý příběh je názornou ilustrací anglického přísloví o tom, že staré viny mají dlouhé stíny. Čte: Josef Kaluža

Zelenka: Hlustvisihák
Dramaturgie mluveného slova Supraphonu si klade za cíl upozorňovat na všechny vrcholné postavy a scénky českého humoru, zachycené ve zvuku. Nelze tedy pominout ani fenomén tak zábavný a proslulý, jako je postava Hlustvisiháka, vytvořená Lubomírem Lipským. Hlustvisihák s…

Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku
Karel Čapek, velký milovník zvířat, lidí a rostlin, byl také velký pozorovatel a glosátor. Zvířata, která se stala nedílnou součástí jeho života, byla proto častým námětem jeho literárních črt. Psal o nich s pochopením, láskou, humorem a vtipem. Ve fejetonu Pes a kočka …

Frýbová: Robin
Hana Maciuchová čte humoristický román o foxteriéru Robinovi a jemu podřízené rodině Kniha Zdeny Frýbové patří již přes tři desetiletí k nejoblíbenějším románům české humoristické literatury. Herečka Hana Maciuchová, nositelka ceny za mimořádný přínos v oblasti mluvené…

Iniciace Smrti - Cesta proměny
Audiokniha pro vnitřní očistu, sjednocení těla, mysli a ducha. Tato jedinečná audiokniha je jemným, a přesto hluboce transformačním průvodcem na cestě osobní i duchovní proměny. Vede posluchače skrze symbolickou smrt starých vzorců, bolestí a omezení do prostoru vnitřní…

Mycelium VI: Vrstva ticha
Lucas propadl kouzlu psychotroniky, ale to není jediná z jeho tužeb… Touha ovládnout psychotroniku přivedla Lucase k Aš~šádovi. Složil slib, stal se jeho učedníkem, a tím se naprosto vydal do jeho rukou. Emocím, které od začátku byly mezi nimi dvěma, se už nedá uniknout…

Traviata
Víte, co znamená slovo Traviata v názvu populárí opery Giuseppe Verdiho? Z jakých důvodů brání Alfredův otec Germont vztahu svého syna s krásnou Violettou? A proč se Violetta obává budoucnosti? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Jiráně podle původního libreta Fr…

Bez těla
Když se jednoho květnového dopoledne notorický zlodějíček Krajka při docela obyčejné vloupačce rozhodne otevřít i dveře koupelny, netuší, jaká hrůzná podívaná na něj uvnitř čeká. O několik týdnů později po brutálním útoku sám umírá a detektivům zanechá jen několik zmate…

Strakaté uši a sušení padouši
Všude kolem pravěk. A do toho je navíc nutno polidštit ufony. Přesněji řečeno flufóny… V místech, kde se jednou budou rozkládat Čechy, se u paty budoucí bájné hory Blaník usadil kmen Strakatých uší vedený šamanem Tě pérem. Jeho zvídavá omladina zastoupená holkou Sojkou …

Hurvínkův špalíček říkadel a písniček
Hurvínkův špalíček je ojedinělou procházkou čtyřmi obdobími roku tak, jak jsou zachyceny v lidové slovesnosti, z níž v obvyklém vzájemném špičkování vybírají Spejbl, Hurvínek, bábinka i Mánička přísloví, rčení, písničky a hádanky. Scénář napsala Helena Štáchová, o úprav…

Etiketa před 100 lety - aneb Společenský katechismus - Ve společnosti
Jaká byla ETIKETA před 100 lety? Rady a pokyny, kterak chovati se ve společnosti, na ulici i na místech veřejných a kterak vésti sobě při různých příležitostech společenských, jak vhodně úbor svůj zaříditi, jak slušně hovořiti a vůbec kterak vyhověti rozmanitým formám …

Macourek:Žofka ředitelkou zoo
Původní audio kazetu 71 0340-4 "Miloš Macourek Žofka ředitelkou zoo / Petr Nárožný" vydal Bonton Music a.s. v roce 1996, v roce 2001 vyšla v Supraphonu zkrácená verzi této nahrávky na CD SU 5328-2. Nyní vydává Supraphon celou nezkrácenou verzi nahrávky poprvé digitálně …

Kapky rosy
Kapky rosy - bajky a alegorické příběhy. Knížku tvoří sedmadvacet krátkých próz spojujících v sobě prvky pohádky, bajky a povídky, jsou alegorií na lidský život. Lidi zastupuje příroda, zvířata a rostliny. Hluboký význam drobných příběhů pak o to naléhavěji vystupuje d…

Josef Václav Sládek
Z komentáře Dr. Vladimíra Kováříka k původnímu LP albu 1118 1470 "Josef Václav Sládek" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Vrátil se (z Ameriky), ještě nějaký čas tápal až konečně existenčně zakotvil jako středoškolský profesor. Vše…

Po dobrém, nebo po zlém?
Renomovaný dětský psycholog Zdeněk Matějček si se zamýšlí nad tím, jak prohřešky dítěte nikoli trestat, ale jak je předvídat a jak jim zabránit. Význam odměn a trestů je ve výchově zřejmě stále týž. Jen v různých dobách a společnostech se jedno nebo druhé více nebo méně…

Jednou za život
Během letu z Londýna do New Yorku jsem se shodou okolností ocitla v první třídě. Jídlo, šampaňské, obsluha – vše bylo dokonalé. Modrooký muž sedící vedle mě byl třešničkou na dortu. Působil uhlazeně a inteligentně. Dost jsme toho namluvili, hodně jsme se nasmáli a pak s…

Ten, kdo stojí v koutě
Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň …

Cigaretka na dva ťahy
Denník dobrého detektíva 25. Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla – jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z o…