Audiokniha Jaká Emílie pořád?

Literární spolek Laury Sněžné
Dobrý spisovatel kvůli příběhu i přátele mučí! Mladé učitelce literatury Elle Milanové se jednoho dne splní sen – právě ona je vybrána za poslední členku vyhlášeného společenství spisovatelů, které založila veleúspěšná autorka knih pro děti Laura Sněžná. Ta ovšem záhy n…

Válečný pilot
Příběh nesmyslného a málem sebevražedného průzkumného letu. Románové vyprávění prokládané esejisticky laděnými úvahami líčí průběh nebezpečného průzkumného letu z května 1940 nad hořícím severofrancouzským městem Arras, do něhož právě pronikají tankové jednotky nacisti…

Stopou toulavou
Čtivou a vtipnou formou popisuje nejrůznější příhody i postupnou proměnu vandrácké výbavy. Podařilo se mu zmapovat a přiblížit ten zvláštní, pro mnohé těžko pochopitelný úkaz, kterým je ve světě ojedinělý, téměř sto let starý český a slovenský tramping. Miki Ryvola dopr…

Sýkora: Ještě není konec
Literární předloha televizní krimi série Vodník v interpretaci renomovaného herce Norberta Lichého Jeden z nejúspěšnějších současných českých autorů detektivek Michal Sýkora je veřejnosti znám díky zdařilým televizním adaptacím jeho knih z cyklu Detektivové od Nejsvětě…

Malí ľudia, veľké emócie
Sme uprostred revolúcie vo výchove, ktorá radikálne mení spôsob, akým vychovávame naše deti. Už sú preč časy mávnutia rukou nad detskými pocitmi: Neplač; Veď si v poriadku; Nerob scény. Keďže sa naše chápanie vyvíjajúceho sa mozgu zväčšilo, dnešní rodičia hľadajú nový s…

Bratislavské krutosti
Vitajte v Bratislave, kde sa vôňa lacnej kávy mieša s pachom starých panelákov, kde sa v uličkách zažívajú tie najbláznivejšie dobrodružstvá a kde sa aj obyčajný výťah dokáže zmeniť na bránu do vesmíru. Boris Filan vám naservíruje audioknihu, ktorá je ako Bratislava sam…

Kruh dní
Stonehege - stavba, která je jednou z největších světových záhad v dějinách lidstva se stává dějištěm strhujícího vyprávění. Nadaný kopáč pazourků Seft se za letního vedra ubírá po Velké planině, aby přihlížel obřadům ohlašujícím začátek nového roku. Přichází také využ…

Plzeňské strašení
Plzeňské strašení - audiokniha obsahuje zpívané i mluvené pověsti z plzeňského kraje. Účinkují Martin Stránský a skupiny Strašlivá podívaná, Navzájem, Démophobia, Slepá kolej a další. Plzeňské strašení je album plné mluveného slova a písní s tématikou o strašidlech a mě…

Mezičas
Dramatický rozhlasový dialog dvou mužů, které rozděluje generační propast, ale spojuje nedobrovolný pobyt v kabině uvízlého výtahu. Ladislav Mrkvička a David Prachař v režii Michala Pavlíka.

Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo!
Archiv Supraphonu, Českého rozhlasu a České televize ukrývá obrovské množství zvukového materiálu z uplynulých desetiletí. Mezi nimi pak svým rozsahem vévodí nejrůznější projevy, pásma a pořady, které propagovaly totalitní režim. Moc ve své nadutosti vytvořila tak nakon…

Indigové pohádky
Indigové pohádky jsou souborem pohádek, které oslavují lidskou kreativitu, svobodu, individualitu i víru v celek a přesvědčení, že vesmír je dobrý. Jsou třeba i o tom, že každý z nás má ohromnou moc tvořit svůj svět a že k tomu ani nejsou potřeba čáry… Hlavními postavam…

Werich: Táto, povídej
V roce 1970 byly zachyceny na zvukový záznam rozhovory, které spolu vedli otec Jan Werich s dcerou Janou a pro budoucno tak zůstaly zachovány nesmírně zajímavé informace o počátcích Osvobozenéhodivadla, jak se tvořila Vest Pocket Revue a jaké bylo pozadí tvorby Voskovce…

Klub divných dětí
Jmenuji se Mila a mám ráda pavouky, vlastně všeobecně hmyz, nebo spíš všechna zvířata. Umím se „ztratit ze světa“. Stačí se na něco soustředit, a vše kolem přestane existovat. Já jsem Petr. Chodím už do čtvrté třídy, ale vypadám jako prvňák. Hezky maluji a v noci… nemůž…

Zloději času
V srdci starého Žižkova se skrývá více tajemství, než si dokážete představit – a každý kout má svou temnou minulost, která čeká, až ji někdo odhalí. Zahalte se do tajemné atmosféry starého Žižkova, kde se za každým rohem skrývá příběh, který touží být odhalen. Tento fa…

Švédská cena míru
Komorní drama k výročí Komenského úmrtí i bělohorských událostí. S Viktorem Preissem, Františkem Němcem a Klárou Suchou. Je brzké zářijové ráno roku 1646. Evropa se probouzí do dalšího dne vleklé a vyčerpávající války. Konflikt nesený náboženskou nesmiřitelností mezi ka…

Johan doktor Faust
Z komentáře k původnímu titulu 01 0328 vydanému Pantonem v roce 1972 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: ,,,Příběh doktora Fausta poprvé zpracoval roku 1589 anglický dramatik Marlowe. U nás byl hrán na loutkovém divadle už koncem 17. věku. Od té doby téměř dvě stolet…

S Medovníčkem do pohádky a Medovníčkova dobrodružství
S Medovníčkem do pohádky - Další pohádkové příběhy oblíbeného skřítka Medovníčka, který se stará nejen o včeličky, ale o všechna zvířátka. Tentokrát vyléčí včelce křidélko, které si pochroumala o trn na šípkové růži, asistuje při běžeckém závodě hlemýžďů, vrátí duhovou …

Projekt Dítě
Audiokniha Projekt Dítě přináší osm různých příběhů o párech, jejichž cesta k rodičovství byla nějakým způsobem dramatičtější, než bývá obvyklé. Ano, všichni se v určité chvíli ocitli na některé z českých reprodukčních klinik. Kniha však není návodem, jak tímto procesem…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Továrna na maso
Můžeme se chlubit největším závodem na zpracování masa ve středovýchodní Evropě! Jatka v pražských Holešovicích, jinak také továrna na maso. Právě tam pracuje hlavní postava románu, inženýr Leon Hebvábný. S ním poznáme pražskou periferii, kabaret i kriminálku. Inženýr…

Divadlo, divadlo, divadlo / William Shakespeare 2.
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. WILLIAM SHAKESPEARE (pokřtěn 26. dubna 1564 - zemřel 23. dubna 1616) byl anglický herec, básník a dramatik. I když od napsání jeho her uplynulo víc …

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Ostrov tučňáků
Anatole France ve své satiře Ostrov Tučňáků reflektoval zejména francouzské společensko-historické reálie se středopólem v antisemické vlně, která svého vrcholu dosáhla v tzv. Dreyfusově aféře. Avšak pro Franceho obrovský intelektuální rozmach, kdy francouzské dějiny al…

Saltykov-Ščedrin: Pazuchin a...
Komentář Borise Ščedrina k původnímu LP albu 11 0222-1 812 "Saltykov-Ščedrin Pazuchin a..." vydanému v roce 1988 v Supraphonu a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Před několika lety hostovalo pražské divadlo Na zábradlí v Moskvě. Několik herců v čele s ředitelem Vodič…