Audiokniha Jak zabránit další pandemii

Krimi DEKAMERON 2
...aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud. Po audioknize Krimi DEKAMERON 1 přichází autor s druhým dílem povídek Krimi DEKAMERON 2 z jeho policejních začátků. Opět popisuje případy a události, které jej provázely v prvních deseti l…

Golem
Ulicemi starého pražského města židovského opět prochází postava tajemného Golema. A stejně jako před generacemi i nyní jsou mu v patách tragické a tajemné události. Jaká tajemství židovské město a život v něm ukrývají? Kdo je Athanasius Pernath, a jsou prožitky na jeho…

Meditace - Odpuštění a uzdravení vnitřního dítěte
1. Mantra „ Já jsem teď a tady“ Zpěvem této mantry se soustředíme na přítomný okamžik, v němž se odehrává skutečný život a na lásku k sobě 2. Meditace „ Sebevědomí“ Meditace vede k pochopení a nalezení vlastní hodnoty, přijetí zodpovědnosti za svůj život a učí, jak se …

Formulista
Vanessa už pracovala pro kdekoho. Mezi její klienty již dříve patřili zpěváci, herci i spisovatelé, ale pilot Formule 1 bude novinka. Stejně na tom nesejde, boháči jsou skoro všichni stejní. Namyšlení a zahledění sami do sebe. Bez ohledu na jejich povahu má Vanessa za ú…

Ziel Karminia
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Alex, Kerstin und Eva aus Freiburg im Schwarzwald helfen der Archäologin Sonja Peng bei der Entdeckung der antiken Stadt Karminia. Die drei Freunde er…

Meditace
Meditace patří mezi nejvýznamější a také nejúčinnější techniky, které slouží k dosahování cílů. Meditace je cestou, která nás vede do vlastního nitra, k našemu vyššímu vědomí a k univerzální moudrosti. Meditace znamená jen být - není v ní činnost, žádné úsilí, ani konce…

Karel IV. Vzpoura vévodů
Matouš Rozoumek, kdysi dvořan Jana Lucemburského, narazí na stopy chystané vzpoury vévodů, jejímž cílem je sesadit Karla IV. z trůnu panovníka Svaté říše římské. Spiklencům nahrává neúroda a z ní pramenící hladomor, stejně jako Karlovy soukromé problémy – smrt prvorozen…

Dvacet tisíc mil pod mořem
Člověk versus technika. Kdo zvítězí? Dobrodružství tří trosečníků, na nedobrovolné cestě kolem světa v zajetí kapitána Nema na jeho podmořské lodi Nautilus. Jeden z nejúspěšnějších románů od průkopníka fantastické literatury Julese Verna. Legendární kniha sleduje osudy …

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Zálesák
Samotář s čistým srdcem bojuje proti banditům. Ničema Beasleyi si chce přisvojit majetek umírajícího farmáře, proto se rozhodne unést mladou dědičku farmy. Zálesák Milt Dále však dívku ochrání. Předností knihy jsou nádherné popisy přírody. Les při západu slunce sladce v…

Moje vražedné vnútorné dieťa
Björn Diemel si polepšil a za všetko vďačí kurzu sústredenosti. Niekdajší „diablov" advokát má konečne viac času na dcéru a aj jeho hádky s manželkou prebiehajú akosi láskavejšie. Nečudo, keď sa človek stane vodcom nie jedného, ale hneď dvoch mafiánskych klanov, predpok…

Toulky českou minulostí 1-200
Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich protagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal ask…

Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi
Kdo jiný by došel temným lesem bez baterek hvězd až k hraničním kamenům? Životopisný román o králi šumavských převaděčů snímá z Josefa Hasila (1924–2019) legendární masku fantoma pohraničníků a estébáků. Na pozadí ponurých let 1948–1951 líčí autor dozrání bednářského u…

Horská bouda, která zanikla
Mladý zubař Maksymilian Rajczakowski vyráží do Krkonoš, aby si odpočinul od rodinných problémů. Netuší, jaká tajemství dřímají ve válečné minulosti hor. Najde to, co hledá? Majitel Boudy u Sněžných jam umírá při nešťastné nehodě. Krátce po této tragédii přijíždí na míst…

Školák Kája Mařík 2
Pokračování navazuje v líčení každodenních dobrodružství malého Káji, který si svou bezprostředností, smyslem pro spravedlnost a živou fantazií získal srdce několika generací čtenářů. Tentokrát se Kája ocitá v situacích, které prověří jeho charakter. Čekají ho školní vy…

Dědečku, vyprávěj o Vánocích
Knížka Dědečku, vyprávěj o Vánocích je volným pokračováním série knih pro děti Dědečku, vyprávěj. Tentokrát se s Viktorkou a laskavým dědečkem dostáváme do adventního času a připravujeme se na nejkrásnější svátky roku – na Vánoce. Nejvíce prožívají kouzlo Vánoc ti nejme…

Temné variace
Temné variace jsou poctou hororu — žánru, který děsí i fascinuje, provokuje i hladí po duši. Oldřich Suchý v nich skládá hold mistrům a mistryním temnot, kteří formovali jeho čtenářské sny i noční můry. Každá povídka je jiná, a přece je spojuje cit pro jazyk, napětí a t…

Skleněný muž
Druhý díl série temných severských případů o krutých zákoutích lidské duše. Inspektorku Leo Askerovou po letech mlčení kontaktuje její otec. Na jeho farmě našli mrtvolu, pro policii se stal podezřelým číslo jedna, ale on tvrdí, že je nevinný. Lein přítel z dětství Marti…

Humoristické povídky
Humoristické povídky Miloslava Švandrlíka v podání Jiřího Lábuse, Pavla Zedníčka, Norberta Lichého a Arnošta Goldflama. S úsměvem jde všechno líp! Zaručeným receptem na dobrou náladu je poslech veselých příběhů z pera "mistra českého humoru". Spisovatel Miloslav Švandr…

Zvieracia farma
Aktualizované vydanie románu Zvieracia farma je politickou satirou na revolúciu, ktorá sa vymkla z rúk. Zvieratá sa zbavia nadvlády nenávidených ľudí a zavedú si svoj vlastný režim, v ktorom si všetci majú byť rovní. Z nádherných ideálov revolúcie sa však postupne stáva…

Když to tam není, tak to tam nehledej
Anna - nosí kabát po babičce, spí ve spacáku ve sklepním bytě, jehož výhled z okna nenabízí víc než kotníky kolemjdoucích a psí zadky. V kufru má svetry proti listopadovému chladu, dopisní papír a srolovaný příbor v utěrce, jako když byla malá a jezdila s rodiči stanova…

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Bridgertonovi V: S láskou, Eloise
Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na j…

Honba za meteorem
Na počátku rozhlasové hry zpracované podle románu Julese Verna stojí senzační objev zlatého meteoru. Právě on je důvodem ke sporu o prvenství mezi jeho objeviteli, amatérskými hvězdáři. Současně se však z něho stane i předmět urputné a nenávistné rvačky o vesmírné milia…

Le Petit Prince
Audiokniha nabízí pohádku Antoine de Saint-Exuperyho, která je převyprávěna zjednodušenou francouzštinou. Nemusíte se proto obávat, že byste textu neporozuměli, je výbornou volbou pro začínajícího posluchače, ať dítě či dospělého. Poslechnete si tak druhou po Bibli nejp…