Audiokniha Jak voní tymián

Tři Mušketýři, II. díl
Jeden za všechny, všichni za jednoho. A za vším hledejte jednu proradnou ženu! Úskok kardinálovi nevyšel a d’Artagnan přispěchal od La Manche s pohřešovanými přívěsky včas, aby napravil královnino faux pas. Srdce jeho milé Constance proto jihne vřelými city a co nevidě…

Tramvaj plná strašidel
Bojíte se tmy? Co když se v ní schovávají strašidla? Davidovi rodiče pracují dlouho do noci, a on tak musí trávit večery v bytě pod Vyšehradem sám. Je rozmrzelý a strašně se nudí. To ovšem skončí ve chvíli, kdy se mu za oknem v pátém patře začne zjevovat – tramvaj plná …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Záhadné bodnutí
Rozhlasové „bodnutí“ Josefa Mareše Detektivku Záhadné bodnutí napsal pro Český rozhlas kriminalista Josef Mareš, jeden ze scenáristů televizních Případů 1. oddělení. Hra začíná voláním zoufalé ženy, která na policii oznamuje pobodání manžela blíže neurčeným násilníkem. …

Divadlo, divadlo, divadlo / Josef Kajetán Tyl
Divadlo, divadlo, divadlo - miniserie určená pouze pro digitální prodej je věnovaná divadlu a autorům s divadlem spjatým. Josef Kajetán Tyl (4.2.1808 – 11.7.1856) byl český dramatik, režisér, herec, překladatel, divadelní kritik, spisovatel a novinář. Byl nejvýraznější…

Grym, Erben, Němcová: Čertovské pohádky a Loupežníci v začarovaném lese navíc
Klasické české pohádky s čertovskou tématikou, které napsali Božena Němcová, Karel Jaromír Erben, doplněné loupežnickou pohádkou Pavla Gryma. Do mluveného slova převyprávěli Václav Vydra, Miloš Kopecký,Martin Růžek a další.

Fulmaya
Fulmaya je nepálsky kvet lásky. Je to aj meno, ktoré dostala Dorota Nvotová na treku okolo Annapurny, i názov jej cestopisnej knihy. Nie celkom tradičnej cestopisnej knihy. Je to príbeh mladej herečky a speváčky, ktorá sa vydáva na cesty, aby spoznala a zmenila seba a t…

Všechny tváře smrti
Plukovník Veřejné bezpečnosti Vincent Haas odpočítává poslední dny své dlouhé kariéry. Na Prahu se začíná snášet první sníh a konec roku se neodvratně blíží. Tajemná čtvrť Severní Pfalz si stále žije svým životem, odstřižena od zbytku světa. Nyní se ale každý den bojí p…

Poslední výprava rytíře Rolanda
Z osmdesáti veršovaných francouzských legend, zachycených mezi lety 1175-1250, vybral Václav Cibula pro knižní vydání pět nejcharakterističtějších, jež nejvíce přibližovaly atmosféru rytířské společnosti. Jednu z nich vám nabízíme v neopakovatelném přednesu Zdeňka Štěp…

Pavučina lží
Hlavní hrdinka Rachel Sextonová, dcera volebního soupeře amerického prezidenta, odlétá do Arktidy, kde NASA objevila ve starém meteoritu pravděpodobný důkaz mimozemského života. Za polární kruh je povolán i biolog Michael Tolland, který má pomoci ověřit autenticitu obje…

Strašidlo cantervillské
Účinkují Petr Čtvrtníček, Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová, Jan Hartl, Růžena Merunková, Ondřej Rychlý, Tereza Císařová a další Původní česká dramatizace na motivy povídky Oscara Wildea. Režie: Jan Jiráň. Duchařská komedie z prostředí starobylého anglického zámku, …

Příšerná teta
Chcete se seznámit s nejpříšernější tetou, co kdy žila? My jsem si to mysleli. Tady je v celé své příšerné příšernosti… Sedí se vám nepohodlně? Tak začínáme… Je časně ráno, nebo pozdě večer? Holčička neměla ponětí. Po tragické autonehodě přijde mladá Stella Saxbyová o …

Skořicové krámy
Povídkový cyklus představitele polské avantgardní prózy meziválečného období, objeveného až v druhé polovině našeho století. Účinkuje Jiří Schwarz.

Řeznice z Malé Barmy
Kde udělali kolegové chybu? Na Severu? Že by byli na vražedkyni moc tvrdí? Marianne, odpočívej v pokoji. Barbarottimu zemřela milovaná druhá žena a jednapadesátiletý inspektor kriminálky ze švédského Kymlinge rázem v životě postrádá oporu – zbyla mu jen pětice dospělých…

Vodník
Ema Štípalová pátrá po své kamarádce, která bez jediného slova vysvětlení zmizela. O dva dny později se ve vesničce, v níž její přítelkyně bydlela, objeví mrtvola. Probralo se v údolí protkaném říčkou Litavkou, slepými rameny, náhony a starodávnými mlýny k životu něco d…

Jak nebýt úplným blbcem
Jak nebýt úplným blbcem - audiokniha obsahuje motivační nahrávku, jejímž autorem i interpretem je David Gruber. Pod žertovným názvem se skrývá svěží nahrávka na vážné téma: Jak vyžít ve stále náročnější a mnohdy stále nestydatější mezilidské komunikaci; převážně při prá…

Byteček na jihu
Dobová komediální moralitka slavného autora televizních seriálů. Osoby a obsazení: ing. Magdalena Poncarová, investorka (Simona Stašová), ing. Mojmír Kyselka (Alfréd Strejček), Kořán, stavbyvedoucí (Vítězslav Jandák), Tatík (Svatopluk Skládal), Frajer, mistr zednický (M…

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu
Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu je další ze série knížek o laskavém a trpělivém dědečkovi a zvídavé vnučce Viktorce. Tentokrát se přeneseme do vzdáleného Orientu. Viktorka tráví prázdniny u prarodičů na chalupě a dědeček jí každý večer vypráví příběhy, které…

Ostrov pokladů
Napínavá rozhlasová hra, jejím námětem je plavba za pokladem kapitána Flinta na vzdálený Ostrov pokladů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stal vynikající román Roberta Louise Stevensona. Po dobře ukrytém pokladu můžeme pátrat společně s Jiřím Langmajerem, Jiřím Sa…

Život víry 2026/03
Život víry 2026/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Lenka Malinová, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Broňa Procházková, Karolína Vološinová, Jakub Lofítek, Milan Remeš. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Kř…

Z povídek Oty Pavla 1.
Povídky českého spisovatele a novináře Oty Pavla čtou: Zdeněk Buchvaldek, Miloš Hlavica a Miroslav Táborský.Ota Pavel, původně Popper, se narodil roku 1930 rodičům, které známe z jeho povídek: otec Leo byl obchodní cestující a maminka Hermína zajímavá a silná žena. Pro …

Emilovy další skopičiny
Ve švédské vesničce Lönneberze zná rošťáka Emila každý. Ano, to je ten roztomilý kluk ze statku Kocouří, který vypadá jako andílek a provádí ty neuvěřitelné kousky. Možná že ho znáte i vy z knížky Emilovy skopičiny. A už jsou tu další, a pěkně vykutálené! Však Emil zase…

Zločiny s pečetí modré krve
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Boskovická svodnice – čte Jan Hyhlík Královský písař Jiří Adam z Dobronína se vydává z vyššího povolání na Moravu. V Boskovicích tou dobou dojde k podivné smrti…

Meditace pro smrtelníky
>> OPRAVDU VĚŘÍTE, ŽE JEDNOU PŘIJDE DEN, KDY BUDETE MÍT VŠECHNO POD KONTROLOU?

Kde máš bráchu, Metude?
Historie s úsměvem, ale i respektem. Cyril s Metodějem mají nejen u nás spoustu soch. Číst o sochách se strnulým výrazem ve tváři však velká zábava není. Soluňští bratři proto udělali v této knize úkrok stranou a jsou z nich normální lidé s přednostmi i drobnými nedosta…