Audiokniha Jak správně krmit démona

Aristokratka pod palbou lásky
„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t…

Když se zvěrolékař ožení
Nahlédněte podruhé do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě. Po téměř 30 letech vyšla nová kniha a nyní i audiokniha Když se zvěrolékař ožení, která volně navazuje na Herriotův první svazek To by se zvěrolékaři stát n…

Ťahal dedko repku
Možno to bolo vtedy, keď bol veľmi úrodný rok, alebo možno predtým a možno potom... jednoducho bolo raz tak, že dedkovi v záhrade vyrástla obrovitánska repa. Bola taká veľká, že ju sám nevládal vytiahnuť. Zavolal si teda na pomoc babku. Keď ani babka svojimi silami nepo…

Pyramida
Jak to vlastně všechno začalo? Mnohé fanoušky série o komisaři Kurtu Wallanderovi zajímalo, co se dělo před 8. lednem 1990 – tedy před oním časným zimním ránem v Ystadu, kdy tenkrát téměř třiačtyřicetiletého policistu vzbudil telefonát na začátku Vrahů bez tváře. Pětice…

Hovory o józe a mystice č. 27
Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Pelyněk: Díl 1
Epocha vzducholodí, paromobilů a mechanických knih je na pokraji zkázy. Podaří se našim hrdinům odhalit tajemství ztracené elektřiny nebo zvítězí šáh ovládající záhadné síly pelyňku? Na dobrodružnou výpravu do země mýtických bytostí a vzácného dřeva se vydává lehkomysln…

Pučálkovic Amina
Humoristické vyprávění Jindřicha Plachty o trampotách s nalezeným štěnětem, z něhož nakonec vyroste žirafa. Děti pana poštovního tajemníka Pučálky našly na místě bývalého cirkusu štěně a teprve po mnoha ztřeštěných příhodách a dobrodružstvích zjistí rodina, že doma přec…

Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část je namluvena britským rodilým mluvčím. Cvičení jsou koncipována jako anglicko …

Oběť 2117
Na břehu Středozemního moře je nalezeno tělo uprchlíka, kterého noviny označily jako „Oběť 2117“. Smrt neznámého muže vyvolá sled nečekaných událostí, jež Asada přivedou na pokraj zhroucení. Musí nejen čelit démonům z minulosti, vyvolaným články španělského novináře, al…

Skoumal: Když jde malý bobr spát. Písničky pro děti
Hudební skladatel a zároveň instrumentalista a zpěvák Petr Skoumal nashromáždil za svůj život už velkou řadu písniček, určených dětským posluchačům. Zhudebnil texty Jana Vodňanského, Pavla Šruta, Emanuela Frynty, Zdeňka Svěráka, ale i své. Vzniklo tak několik souborů po…

Kubátová, Široká: Kam odcházejí sněhuláci zjara, O kozlíčkovi Kryšpínovi a neposlušné koze Róze
V roce 1989 vydal Supraphon na LP 11 0500-1 811 pohádky z pera dvou spisovatelek dětské literatury - Marie Kubátové a Zdeňky Široké. V první, v poetické pohádce Marie Kubátové Kam odcházejí sněhuláci zjara malým posluchačům již od čtyř let vypráví Josef Somr o tom, co s…

Tajemství abatyše z Assisi
z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Pouť ke svatému Jakubovi do Compostely patří k vrcholným projevům křesťanské zbožnosti. Oldřicha z Chlumu dosud plně zaměstnávaly světské starosti, ale král Přemysl II. Otakar nařídí, aby jeho prokurátor byl členem dru…

Strašidlo z modrého pokoje
Jaké zločiny má za sebou Patrick, který se stal duchem? Kdy a koho nejčastěji straší? Uslyšíte v komedii podle předlohy J. K. Jeroma s Taťjanou Medveckou, Ivanem Trojanem, Jiřím Holým a dalšími oblíbenými herci. Hrají: Taťjana Medvecká (Nanny), Soběslav Sejk (strýc), …

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Církevní dějiny v zrcadle času II.
Druhý cyklus věnovaný církevním dějinám pokrývá období od prvního vatikánského koncilu do konce druhé světové války. Církevní historik profesor Martin Weis se v něm zaměřuje na nejrůznější historické milníky. Jaké reakce vyvolalo vyhlášení dogmatu o neomylnosti papeže? …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Jóga vědomí slovem 4
Jóga vědomí slovem 4 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z 10. 2. 2018. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (jóg…

Poutníkův deník
Pokud si někdy rádi dopřejete porci starosvětského poklidu, kterému tak dobře sluší slunné odpoledne, nicnedělání a vyprávění zábavných příběhů, potom jste správně sáhli po povídkách anglického spisovatele J. K. Jerome. Jeho Poutníkův deník je ideální čtení pro ty, kteř…

Zvědavost
Rozhlasová hra, jejíž hlavní hrdinkou hry je mladá žena, která ze zvědavosti rozpoutá zvláštní hry s muži ze svého okolí. Hra Zvědavost probíhá v několika plánech: prvním je samotné Alexandřino vyprávění, druhým dramatické zpřítomňování jejích vzpomínek a třetím vnější …

Prokletí rodu Janoviců
Jiří Adam z Dobronína netuší, jak temnou minulost musí tentokrát odkrýt. Mladý Jiří Adam z Dobronína odjíždí do západních Čech na rutinní kontrolu městského hospodaření. Vezme s sebou i svou ženu Johanku, protože netuší, co ho v pošumavském kraji lapků a opovědníků ček…

Virální životy
Simon Hinch se považuje za gore reportéra. Tráví dlouhé noci venku v naději, že se mu podaří natočit násilí a prodat záběry tomu, kdo nabídne nejvíc. Jedné noci narazí na muže umírajícího na ulici. S vědomím, že video se stane virálním, se rozhodne místo pomoci natáčet …

Zlobilky
Byly jednou holčičky a ty moc a moc zlobily. Jedna si pořád vymýšlela, že ji něco kousne, druhá se nechtěla mýt, jiná stále na někoho neslušně ukazovala. Další se toulaly, bály se a byly strašné nepořádnice. A co teprve ty ostatní! S takovými zlobilkami si ani rodiče ne…

Škola malého stromu
Víte něco o duši amerických Indiánů? Víte, že stromy mluví? Víte, jak posílat zprávy prostřednictvím hvězd? Víte něco o smíchu a slzách v lidském srdci? Zaposlouchejte se do Školy Malého stromu a pochopíte pozoruhodnou jednotu člověka, přírody a kosmu. Příběh Malého str…

S elegancí ježka
Tohle je možná život: beznaděj, ale také chvíle krásy, ve kterých čas neubíhá stejně. Jemně ironické vyprávění o hlubokých věcech se svůdnou lehkostí, prostý a dojemný příběh o setkávání a míjení, o slepotě a vidění, o pomíjivosti i věčnosti. Renée působí jako typická s…